Inför Timrå-Västerås: Sista bortamatchen för den här gången

Silly Season börjar smått ta fart, ryktena är som vanligt många men en sak har vi nästan glömt; kvalserien är inte över än. Det är dags för säsongens sista utflykt och nu ska vi hälsa på Timrå i Sundsvall.

Timrå

Timrå får nog gå som kvalseriens största besvikelser, eller själva går de inte, Rögle går jämte dem och håller handen. Att ett lag som så pass länge har kunnat förbereda sig för kvalserien och varit nere i kvalserien så pass många gånger viker ner sig totalt är helt oförståeligt för mig. Visst finns det säker hundra olika anledningar men för mig som står från en annan sida och ser på saken så ska det inte få hända. Rutinen finns där och materialet finns där men inte motivationen. Att Timrå har gjort sitt sista framträdande i elitserien för denna gång är hugget i sten.

Nu när två allsvenska lag totalt krossar allt motstånd i en kvalserie och tar steget upp kanske det är på tiden att man på allvar ser över om Elitserien inte skulle kunna utökas. Jag tycker årets upplaga av Kvalserien är ett tydligt bevis, elitserielagen blir slagna av tre allsvenska klubbar och Södertälje har även de spelmässigt varit nära. Känslan är den att även ett och ett annat playofflag hade kunnat tvåla dit elitserielagen. Allsvenskan har gått framåt med stormsteg och gör det fortfarande, något som Timrå fått känna på.

Västerås

Jakten på tredjeplatsen får fortsätta. Det kan inte vara lätt för spelarna att motivera sig till att gå ut att spela när resultaten inte har någon som helst betydelse längre.

Varför man kämpar för tredjeplatsen går att spekulera kring. Att man nästa säsong ska kunna sätta upp det vanliga målet ”bättre än ifjol” och automatiskt mena Elitserien kan vara en anledning. Det kan även vara för att visa att man inte var så långt borta.

Sen kan det även vara som så att man vill ha tredjeplatsen ifall att en utökning av Elitserien skulle ske eller att något av lagen som tagit klivet upp nu inte ska få sin elitlicens. Vad anledningen nu än är så är det starkt av grabbarna att åtminstone försöka.

Matchen mot Timrå blir direkt avgörande om man ska kunna ta tredjeplatsen eller inte. Timrå har just nu ett försprång på tre poäng vilket nu kan minska till noll poäng.

Två matcher kvar sen kan vi officiellt öppna årets upplaga av Silly Season. Två matcher sen är det fritt fram att spekulera och bygga till nästa säsong.

1 svar

  1. Malmöbo skriver:

    Det är igentligen omöjligt att tippa dessa matcher som är kvar. Både VIK och Timrå säger sig gå för tredjeplatsen, men att mentalt orka med det blir, som du skriver, inte lätt.
    Timrås senaste resultat, 3-8 och 8-3 är ett bra exempel.
    Att nu spelare, som Lasse, är klara för andra klubbar (Frölunda)gör det inte lättare.
    För nästa säsong är matchen ändå viktig, ett lag som kom trea i kvalserien blir mer attraktivt när nya spelare ska värvas.