Nyårstankar: Med Komarek som ytter och osäkerheter kring Hutchison är nog behovet av en tvåvägs topp-2-center och stark defensiv back prio

16 svar

 1. kenta skriver:

  Missade att någon av Nybro Mora måste skrälla att Drömmen ska bli verklighet!!!

 2. kenta skriver:

  Missade att någon av Nybro Mora måste skrälla att Drömmen ska bli verklighet!!! Alla till hallen på lördag!

 3. kenta skriver:

  I kväll kan BJörklöven för första gången på några år vara utanför topp6!!!!! efter drygt halva serien! Om Vik går in med rätt inställning och AIK pumpar musten ur BIF så är det här verklighet!! Hoppas nu att Västeråsarna ställer upp mannagrant på lördag och Vik ger BIF nådastöten!!! Drömma får man så här på det Nya Året!

 4. Anton skriver:

  God fortsättning. Vi får in mot spännande tider gällande silly. Såg att många in intressanta spelare blir lediga. Till exempel:
  Carsen Twarynski
  Miro Lehtimäki
  Sen har jag blivit imponerad av backen
  Jesse Pulkkinen

 5. kalle skriver:

  God fortsättning alla VIK-are, med ett antal kommande och trevliga spelmånader.

  Juniorkedjan har ju mycket förtjänstfullt och välförtjänt fått beröm för sitt spel när de har kastats in i hetluften, med bland annat mål.

  En Nyårstanke till:
  Varför kan inte VIK redan nu bjuda oss supportrar på en nyårskaramell av en mer långsiktig karaktär!!!

  Kalle Andersson har kontrakt även nästkommande säsong 24/25. Varför inte erbjuda Gustaf Kangas och Hugo Lejon A-lagskontrakt för de kommande säsongerna, mer meriterande U20-juniorer finns just nu inte, hos VIK U20. De tre kan formera en giftig VIK-formation för några år framåt.

  Båda två, Kangas och Lejon, deltog nu i december i landslagets U19-camp. Detta ger även en signal till yngre spelare att hos VIK blir man både sedd och trodd på.

  God fortsättning

 6. Vikfan skriver:

  Förstår inte varför vi inte gör som på gamla goda tiden i elitserien låter andra målvakten få matchtid i div 1 och har ett avtal där han kommer hem så fort han behövs , likaså tex hadobas och spelare som behöver nystart som Engstrand att det kan räcka att få lite ny miljö i ett div 1 lag där dom kan få lite nytt självförtroende och komma tillbaka och prestera igen.
  Samma som när laget har svårt att göra mål så minns jag att man tog några inofficiella träningsmatcher mot div 1 lag där man fick träna mer och fick fler offensiva chanser och oftast släppte så dom presterade bättre igen och även skapade fler farligare chanser i samma nivå och fler spelare ökade på sitt självförtroende, gick rakare på mål istället för att fastna efter sarghörnen och inte kastade bort puckarna lika ofta.

 7. Revisorn skriver:

  Hej! Tror du har fel ang. center. Vi kommer inte få in en center utan snarare fortsätter Dmytriw som andracenter i såna fall. De kommer ju inte ha honom i 4:e kedja som det ser ut nu. Tveksam om back också. Vi har 8 backar + Hadobas på lönelistan. Kommer ju knappast en ny utan att nån ska få gå i såna fall. Jag tror mer på att få tillbaka de som ska tillbaka och börja spela försvarsspel. Lösningen är ju inte nån back som är defensiv, hela laget måste ju spela försvarsspel. Däremot kan vi släppa Engstrand som hittills bevisat 0. Har snarare kostat laget ex antal poäng i år. Att det ska lossna ser jag som osannolikt.

  • C skriver:

   Om det ändå finns en påse ”swish” pengar kvar då. Vad ska vi värva för dem?

   Jag tycker som sagt att det ser tunt ut på centerlinan. En Hampus Harlestam hade varit perfekt.

   • Petri skriver:

    Tänk ett scenario där Halonen går sönder för resten av säsongen i början av februari…
    Blir inte kul att gå till slutspel med Ian och en junior.

    Håller med Revisorn i ”tror mer på att få tillbaka de som ska tillbaka och börja spela försvarsspel”. Håll i pengarna tills vi kommer närmre dead line…

    Mikael, var placerar du Oden om Hutch kommer tillbaka skadefri?

 8. C skriver:

  Ja det är faktiskt ganska otroligt att vi bara är 4p från andraplatsen. Spännande tider väntar.

  Ska bli kul att se när vi kan få in någon nyförvärv. Center lär det bli om vi ska kunna hota på riktigt.

  Som det är nu är det bara Topping och Skedung som håller som centrar i min bok. Dimytriw gör det också ganska bra men då tappar vi hans fina inåkningar i offensiv zon som lett till ganska många mål när han spelade med Topping och Gersich.

  Man kanske kan byta Engstrand mot en finsk center i ett lag som spelat klart!? De måste ju ändå ställa upp med folk även om ingen åker ur deras liga och Engstrand behöver en nystart.

 9. Västerås skriver:

  Vart har Hadobas tagit vägen?
  Ser att du inte har med han bland backarna.

  • Pelle skriver:

   Han har väl inte fått så mycket förtroende den här säsongen. En utveckling som backat eller skador?

 10. Bozo skriver:

  Både Krupic och Pettersson har mycket att bevisa, speciellt gällande att spela smart. Men borde kunna det, Elias gör det ju i JVM.

  • Musse skriver:

   EP har ju stora problem defensivt, var väl inne på de flesta bakåt mot finnarna senast. Och i VIK har han väl sämst statistik av backarna såg jag i någons inlägg.

   • Pelle skriver:

    Ajdå. Jag som tyckte att han sett så mycket bättre ut i JVM. Men det var innan senaste matchen, som jag dessutom inte sett.

   • Bozo skriver:

    Han verkar ha problem när det inte är blodigt allvar. Får se hur han hanterar utslagsmatcher, om han nu inte blir petad.