Nysignade Jesper Andersson: ”Jag var tidigt tydlig till ”Zäta” att jag ville vara kvar i föreningen”

Foto: Rune Åhlén

 

Centralen fick en intervju med nysignade forwarden Jesper Andersson som, om allt slår väl ut, kan bli en nyckelspelare i lagets återtåg i HockeyEttan kommande säsong.

– Hur ser du på din fjolårssäsong? Du började ju väldigt bra på försäsongen mot BIK och ryssarna, vad hände sedan?

– Jag är besviken på min säsong. Som du också säger, jag håller med om att det kändes bra på försäsongen. Det var skönt att det lossnade direkt att få göra första målet. Sen fick jag några skador under säsongen. Inga jätteallvarliga skador men 2-3 veckors borta i stöten som gjorde att jag fick börja om hela tiden. Vi lånade också in spelare så vi inte skulle vara så tunna om det blev skador. Då blev det tuff konkurrens.

Hur ser du på lagets fjolårssäsong? Vad gick fel i dina ögon?

– Det går så klart inte att vara något annat än jäkligt besviken. Vi hade ett bra lag. Men vi fick en jobbig start som vi inte riktigt repade oss ifrån förrän efter efter jul egentligen. Då spelade vi mestadels bra hockey. Jag tror vi va 5:a totalt efter jul eller liknande. Men det var väl lite för sent. Det är svårt att peka ut en eller två saker ”det här gick fel”. Det många småsaker som blir stora i slutändan. Det är vad jag tror.

Är du besviken att du inte fick mer istid?

– Besviken vet jag inte om det är rätt ord. Självklart är jag inte nöjd med istiden och känner väl att jag inte hade förtroende från tränarna. Men det gäller att ta chansen när man får den.

Hur tänkte du när du skrev på igen för VIK i Ettan?

– Jag var tydlig, tidigt till både ”Äpplet” och ”Zäta” att jag ville vara kvar i föreningen. Jag trivs väldigt bra i föreningen och staden. Har varit här i några år nu och man känner mycket för klubben. För mig var det viktigaste att få veta att jag skulle få spela mycket och efter snack med klubben kändes det helt rätt för mig att stanna kvar.

Vad vill du främst förbättra i spelet? Vad är du mest nöjd med?

– Det jag vill göra annorlunda i år är att slappna av och spela hockey. Våga spela ut, det kände jag att jag saknade förra året. Mest nöjd med? Svårt att säga efter ett sånt här år, men något jag tar stor stolthet i är att alltid jobba hårt när jag är på isen och det känns som att ingen kan ta ifrån mig det.

Vad är ditt personliga mål kommande säsong?

– Mitt mål är att ta chansen att få en stor roll och spela mycket. Vill gärna spela alla situationer under matcherna.

Hur lägger du upp sommarträningen och hur kombinerar du allt med jobb och så vidare?

– Jag kommer köra sommarträningen med laget fram till midsommar/slutet av juni och komplettera hos Sport Performance Center med Patrik Rapp som tränare där jag kört i två år redan.

– Just nu hjälper jag ett lampföretag i Eskilstuna som heter Watt&veke. Men jag håller på att leta efter jobb som jag kan kombinera med hockeyn. Har du någon som söker är det bara att hojta till (skratt), säger Jesper avslutningsvis.

1 svar

  1. 2017-06-23

    […] få spela power play till att börja med, men båda har ju varit producerande i J20 och Andersson sa tidigare att han gärna vill spela alla situationer (läs: power play, box play, sista […]