”Z” om Hercules till Hudiksvall & Dahlbom kvar plus Färjestadsvärvning

Marcus Dahlbom blir kvar i VIK. 27-åringen har hög högstanivå men har kanske varit något ojämn i Allsvenskan. Borde dock vara en mycket stark målvakt i HockeyEttan.

Ofta säger räddningsprocenten väldigt mycket om målvakter och Dahlboms 90,4 och 91 från de första två åren i VIK måste sannolikt fortsätta upp runt 93 om VIK ska kunna utmana uppåt.

Positivt är att målvaktstränare Patrik Sjöström (som tidigare lyft och lovordats av exempelvis Lasse Johansson) blir kvar och kan fortsätta vässa Dahlbom & Co.

***

Anton Brandhammar från Färjestad är klar enligt VIK.se. 20-åringen fick byta om 21 matcher i SHL faktiskt. Snittade tre minuter per match och fick spela 12-17 minuter i några SHL-matcher. Detta är på pappret en stark värvning i HockeyEttan.

Patrik Zetterberg ska ha uttnyttjat sina kontakter sedan tiden som spelare i Karlstad och slog sedan till på Brandhammar, som hade flest poäng av backarna i Färjestads J20 och var fjärde poängstarkaste backen i hela J20 SuperElit.

***

På minuskontot försvann tråkigt nog lovande backen Hercules Öhlander Horn till Hudiksvall. Dock lindrades det tappet av Brandhammarvärvningen. Hercules gjorde några stormatcher i A-laget innan skador satte stopp.

– Jag ville absolut ha Hercules kvar, säger Zetterberg till bloggen. Men han fick ett bud där han har möjligheten att spela hockey på heltid samt att han ville ha ett miljöombyte.

– Du ska veta att det är minst tio Ettanklubbar som har minst dubbelt så stor spelarbudget än oss, så vi lever i en tuff värld just nu. Men desto häftigare utmaning, menar ”Zäta”.

1 svar

  1. Krister Holm skriver:

    Att tio hockeyettanklubbar har en spelarbudget på över 3,2 miljoner (era 1,6*2) är ju ren bullshit. Hudiksvall har en spelarbudget på 3,1 (de har en storsponsor som går in med 4 millar per säsong) och Kristianstad något liknande (Percy Nilsson sponsrar). Östersunds vet jag inte exakt men kan tänka mig att den ligger runt 2,5 miljoner. Det är de tre klubbarna med högst spelarbudget i hockeyettan. Er budget är lätt topp 10 i hockeyettan och i kombination med klubbnamnet så borde det inte vara några problem att få ihop ett topplag i ettan.