Nytt landskap med Leksand, Sundsvall, Tingsryd och Pantern i Allsvenskan + bloggnytt

Så blev det klart att Leksand kommer vara laget att slå kommande allsvenska.

Med fallskärmen de får på typ sju miljoner och med övriga ekonomiska ”muskler” kommer säkert LIF nästan ha ett SHL-lag i Allsvenskan kommande säsong.

Vill inte måla f-n på väggen, men lite är det nog så att i praktiken finns det bara en plats nu då Leksand ser ut att vara nästan givna att ta en av direktkvalsplatserna mot SHL. Förutsatt att de storsatsar vilt.

Men om VIK får ihop ett riktigt bra lag kanske man kan utmana Leksand trots allt. Tidigare har VIK haft väldigt svårt mot LIF, ingen drömmotståndare.

***

En tidig grov skattning hur lagen bör kunna hamna i tabellen:

1. Leksand

2. VIK

3. Karlskoga

4. Björklöven

5. AIK

6. Mora

7. Vita Hästen

8. Oskarshamn

9. Timrå

10. Asplöven

11. Almtuna

12. Tingsryd

13. Sundsvall

14. Pantern

***

Jonathan Bjurö till SHL och Modo. Såg inte den komma.

***

Som ni sett har vi fått lite reklam på bloggen. Hoppas ni hittar några fynd bland erbjudandena och att ni inte störs för mycket av reklamen. Detta för att försöka få in lite inkomster för att bloggen ska kunna leva vidare. Stötta gärna sponsorerna på denna sida.

Bloggen har växt bra och 2013 hade vi 44 000 unika besökare och 307 000 visningar, 2014 hade vi 58 000 unika besökare och 424 000 visningar. I år pekar kurvorna fortsatt uppåt, unika besökare och visningar har ökat med 25-27 % ytterligare.

Hör gärna av dig om du vill annonsera här!

Utan inkomster kommer denna blogg sakta dö, kommer inom sinom tid bli lite förändringar i livet, och då måste jag tjäna lite på bloggen, annars måste jag prioritera annat.

3 svar

 1. Adde skriver:

  Menade om Vik & Lif tar 1a – 2a så möts dom i den allsvenska finalen, men såg nu att det var bäst av 5 matcher. Såhär ser vägen till SHL ut nästa säsong för er som är intresserade.
  http://www.hockeyallsvenskan.se/wp-content/uploads/2014/12/Nytt2_Serieupplägget-2015-2017.pdf

 2. Pelle skriver:

  Adde, hur menar du där? Chans att slå LIF i bäst av sju. Det är ju i så fall ett SHL-lag som får möta LIF i bäst av sju nästa år.

 3. Adde skriver:

  Har ingen aning om vilket lag Leksand kommer få ihop till nästa säsong men det lär ju inte vara bättre än det nuvarande iaf.
  I minna ögon har alltid LIF varit ett ”serie lag” som gått som tåget men sedan misslyckats i kvalserier osv så chansen att slå dom i bäst av 7 är väl inte omöjligt om vi ska spekulera.
  Sen är det väl statistiskt sätt väldigt svårt att gå upp redan året efter man åkt ur shl. Inte många som har klarat av det iaf.