Ojämnt VIK nära att hämta upp 4-1 mot AIK efter två sena klassmål

 

VIK förlorade med 4-3 borta mot AIK på onsdagskvällen. VIK låg under med 4-1 men en sen uppryckning gav två fina mål av Lihagen och Bernhardt.

VIK inledde faktiskt bra första bytena och tvingade AIK att ta en utvisning. Men unge Lindelöf slarvade med pucken på blå och 0-1 AIK då VIK hade power play. Kalldusch.

AIK fick såklart energi av målet och 2-0 och 3-0 kom av bara farten då stackars Henrik Lundberg lämnades helt ensam. Lundberg byttes ut och Dahlbom kom in och gjorde det bra.

Lukas Zetterberg avslutade fint efter vackert kombinationsspel i power play fram till 3-1 i slutet av första perioden.

I andra perioden var VIK bättre än AIK och man skapade en del lägen. Men VIK:arna var spända och trodde inte på sig själva och sköt nästan bara pliktroget iväg skotten utan precision eller känsla. Tråkigt att många skott satt över eller vid sidan av mål.

Istället kunde Sandberg visa pondus (något VIK saknade) då han satte 4-1 högt sedan Dahlbom gick ner långt av någon anledning. Dahlbom var annars bra, men ett problem är att han faktiskt släpper en del höga skott trots sin längd.

I sista perioden var det avslaget tills Niklas Lihagen gav sig den på att göra något då han trampade loss och växelspelade snyggt med Frycklund och satte 4-2.

Strax därefter revanscherade sig Lindelöf med en fin sidledspass som Jellvert elegant skickade till Bernhardt som visade klass med sitt distinkta direktskott fram till 4-3.

Sedan missade domaren Michael Lindqvist då han mycket fult tryckte in Simon Karlsson med huvudet före i sargen, lär kanske bli en anmälan på den och VIK saknade flytet med domaren där.

SAMMANFATTNING

Hoppas detta gör VIK-spelarna förbannade. Man var inte riktigt där mentalt och man var kanske lite rädda för att man var i stora Stockholm och mötte anrika AIK. Sånt har man dock inte råd med på denna nivå för matchen kunde VIK lika gärna vunnit.

Hoppas man visar mer attityd och tro på sig själva nästa match. Man behöver bli kaxigare. I andra perioden skapade man chanser men avsluten saknade kraft och precision, man liksom bara sköt pliktskyldigt nästan. Simon Karlsson hade ingen lyckad afton och föreföll stressad även han av någon anledning.

I dessa lägen ser man avsaknaden att laget inte har någon/några riktiga rutinerade pådrivare som Patrik Juhlin, någon som verkligen är på plats varje dag och driver laget inifrån.

Det fanns positiva bitar att ta med. All tre målen var ur den högre skolan med fint passningsspel och individuella prestationer. Viktigt för Zetterberg, Frycklund, Lihagen, Jellvert att stå för fina poäng som förhoppningsvis ger dem självförtroende att bli bättre till nästa match.

För detta lag har en del talang och bör kunna klättra i tabellen om man verkligen, på riktigt, bestämmer sig för det. Att man på något sätt hittar vägar att tokladda inför varje match och kommer ut med en större tro på sig själva.

Olycklig comeback för Henrik Lundberg, men en så bra målvakt kommer tillbaka, dessutom var det tre frilägen han ställdes mot.

Sen är det så nu när laget spelar in en del yngre spelare att det kommer gå upp och ner såsom för Lindelöf i afton, först bjuda på ett mål bakåt och sedan en fin assist framåt. Det är omöjligt att komma ifrån när man spelar in unga backar.

PUCKLIGAN:

5. Hampus Larsson

4. Marcus Dahlbom

3. Daniel Bernhardt

2. Kalle Jellvert

1 Marcus Bergman

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"804073253748740096";s:5:"pDate";s:19:"2016-11-30 21:22:57";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@AndersKelson @joooeel82 @sTolonen Öberg åkte ju många skador också och tvingades spela mkt center efter succén i L… https://t.co/aGZvBbbFmB

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Vafan är väl bara släppa nyheten idag och låta honom spela redan ikväll, var ju ändå i Stockholm igår! 😉🤣

SvaraRetweetFavorit
Johan Kling - AvatartetrisGOAT87Johan Kling

@VIKFanCentral @zembla80 Han hade en roll och en utveckling som var liknande den som Ryfors hade innan Ryfors tog d… https://t.co/NjX0wvoMqG

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@zembla80 Dennis, det finns ju ingen anledning att just nu inte tro att han blir en ny Albin Lundin ;-) Gäller att… https://t.co/WSnIFKkyvy

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto