Operation Omstart drar igång utan Williams med möte mot ett – ja, just det – desperat Björklöven

Missing in action. Kanske mår Williams kropp bra av att lite vila, rent utav? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Ingen kan klaga på spänningen i alla fall. Ikväll väntar ett rykande hett möte mot desperata Björklöven som jagar VIK. Ett VIK som just nu innehar den sista kvalplatsen.

Löven är ett berg-och-dal-banelag som har väldigt hög högstanivå, men faller lätt ihop. Senast i Umeå blev VIK totalt utspelade i första perioden, innan VIK kunde vända på spelet och resultatet.

VIK saknar storskytten Jeremy Williams. Dock har Williams varit sliten på sistone efter att ha inlett säsongen lite som en grovarbetare och slitit hårt då han var kapten. Inte då konstigt att han blivit sliten nu.

Känslan är lite, efter att ha träffat honom, att Williams är en person som gärna lägger väldiga tyngder på sina axlar och är en spelartyp som troligen behöver mycket tydlig och stark coachning för att fokusera på allt bra han kan bidra med. Kanske inte fokusera på att bara jobba hårt, utan smartare, med begränsad istid.

För när Williams är i form är det få som kan matcha hans skott, teknik och spelsinne. Få spelare har det kompletta paketet offensivt.

Därför lovande att Appelgren talat om att pulsera tempot mer och att exempelvis minska Urbas istid för att ge mer kvalitet. Hoppas tänket är lika med Williams.

***

Lovande defensivbacken Joakim Lilliehöök valde Mora efter löften om mer istid där. Det var tråkigt då en sådan defensivback hade behövts.

Nu har VIK på kort tid tappat både Lilliehöök och Lukas Zetterberg, vilket varken hjälper bredden idag eller kanske morgondagen.

***

Ryktas om Tommy Salo som ny sportchef, trots att Johan Fägerblad dementerar. Men Salo, som var hyllad när han tog upp Leksand i SHL, har ju tidigare fått vissa frågor kring humör och personalpolitik, vilket kan ligga bakom VIK-ledningens skepticism, möjligen.

***

Viktigast i afton är att publik och spelare försöker göra en mental omstart. Världen går inte under om man förlorar ikväll, heller.

Enda lite tveksamma som den nya VIK-ledningen sagt är att ”det är dags att vinna nu”. För det brukar sällan fungera att fokusera på resultat före prestation.

Fokuserar man för mycket på resultat är risken att knogarna bara blir ännu vitare. Men det är ju såklart lätt att säga från läktaren.

1 svar

  1. Mr H skriver:

    GE INTE UPP VIK!! Nu coolar vi det här. Sätt Er ner och titta igenom det material som finns från när det funkade i höstas. Titta imorgon, eller så fort som möjligt. Där finns säkert något svar på vad det är som går att ändra. Fokus: bara att hitta tillbaka till spelet. Coola ner Er.
    Världen går ej under.
    VIK KOMMER ALLTID TILLBAKA!!