Svagt försvarsspel förstörde lovande start och VIK skriker efter backförstärkning för att rädda säsongen

13 svar

 1. Mr H skriver:

  Kul och glad intervju med Fägerblad som överaskade. Fräscht och öppet med positiv framtidstro. Fägerblad har utstrålning som en sund och framåt egen företagare med aktivt lyssnande. Rakt och ärligt. Öppen och lite folklig.(Hörde större delen av intervjun i VLT-medierna i natt.)
  Hans klokskap kan vara det den här föreningen verkligen behöver!! Undrar dock lite om Fägerblad är för snäll? Men det är bara en undran. Sympatiskt!

  Laget: varför inte sätta ihop den gamla femman med Gråhns, Fish och Berg igen? Vad har hänt med Davidsson? Fredda borde spelas i en annan konstellation, och inte med två som helt har tappat poängproduktionen. Hellre ha en och en halv femma som fungerar, än en halv!
  Målvaktsfrågan – tja, vad ska man säga. har inga idéer längre. Eller Dahlbom igen. UPP MED HUVUDET NU!!

 2. Löven-Olle skriver:

  Muffmuff: Ja, det var rent historiskt så överlägsna Löven var i första perioden i hemmamötet med VIK. Jag tror inte VIK rörde pucken på 20 minuter. Publiken satt å tittade på varandra å skrattade och trodde knappt sina ögon.

  Sedan kanske vi ska tala tyst om att spelarna skickade ut sina enbenta farbröder i andra perioden. Lika överlägsna som man var i första, lika underlägsna var man i andra. =/

 3. PatrikH skriver:

  Spela in Alenbring, Rubins och låt Hampus och Cutta vila. Sätt in Dahlbom i mål istället för Koval.

 4. Marko skriver:

  Det är härdsmälta i laget.. o det fungerar väldigt dåligt på många plan. Man kan ju fråga sig när kommer den mentala coachens effekt, eller ser vi redan effekten nu dvs det blev inte bättre. Jag har följt skriverierna på detta forum om VIKs juniorer o varför de aldrig ges chansen. En tillbakablick till det förra århundradet visade ex att Rohlin samt Poppe f 68 var med A- laget. Sen kom ett par f 70. Loppan, Lidas samt Julle.Zäta f -71 kom sen. Efter det så har det varit sporadiskt in med spelare från våra juniorled Frylen f -74 sen har det varit Berglund o Backlund( kan ha glömt några).Någon skrev om hockeygymnasiet o att det idag finns flera sådana som konkurrerar kring spelarna och jag tror också att där finns en bidragande orsak till att VIK tappat lite kvalitetsmässigt kring återväxten. Sen lever vi in en helt annan tid nu och möjligen kan man inte jämföra då och nu alls men jag ville iaf lyfta att VIK aldrig levt på en egen juniorbas de senaste 35 åren möjligen med undantag för konkurstiden som jag försöker glömma. Vad jag vill få fram är alltså att: OM Vik ska satsa på mer på eget så bör sponsorerna veta att SHL satsningen skjuts upp ett par år och att mer pengar satsas på juniorer med längre kontrakt som förhoppningsvis blommar ut inom ett par år. Då kan vi också få de sk lokala vattenbärarna i laget med klubbkänsla.

 5. nisse skriver:

  Finns inte så mycket mer att göra än att skicka bort målvakten. Vilket iofs inte är bra. Tror varken Dahlbom eller Fransson mår sådär fantastiskt bra just nu. Sen bort med Cutta och Matuskhin. In med två junis backar. Larsson skulle oxå behöva en bänkning så han får bita sig lite i läppen. Urbas kedjan ska hållas intakt. Fick och Sorkin sen Davidsson i mitten. Lihagen Gråhns och Jonte i en kedja. Sen en härligt ungdomlig kedja med Myttynen som center. KKorohonen och williams får vacker sitta och titta på och bli små stressade/griniga så att d kanske presterar och förstår att det är allvar och inte nån lek

 6. Muffmuff skriver:

  Löven blev rånade på 3 poäng när de spelade sovjethockey i t3-center när vik fick ta timeout rekordtidigt. Löven förtjänade detta.

 7. Mr H skriver:

  IDAG måste VIKs ledning visa mer handlingskraft och åtminstone låna in någon som kan hjälpa försvaret. Ta Ert ansvar nu.

 8. Löven-Olle skriver:

  Jag lider med er VIKare även om det naturligtvis är skönt att Löven äntligen får lite retroaktiv utdelning (tur) denna säsong. Det känns dock trist att det blir på VIKs bekostnad eftersom ni förtjänar bättre med tanke på vad er trupp borde kunna prestera och vad ni faktiskt visar spelmässigt ute på isen. Fortsätter ni forcera framåt kommer ni börja vinna inom kort, så inga panikåtgärder nu!

  Jag håller med om att Löven igår var mediokert vilket gör resultatet än mer anmärkningsvärt. Vansinnig effektivitet samtidigt som VIK på något vis bestämt sig för att man inte kan vinna för tillfället. ”Rån” ligger rätt nära tillhands.

  Hoppas ni reser er ur askan och att Löven kan ta rygg på er så blir det nog en fin säsong i slutändan för båda lagen.

  Kämpa på, Västeråsare!

 9. Juniorer skriver:

  Bänka backarna som är för dåliga och låt någon junior ta plats.
  Det är ju inte så att det kan göras fler misstag iaf.
  Juniorer är hungriga och hjärta kan slå klass vilken dag i veckan som helst.

 10. Göran skriver:

  Nu är det ju ett AKUT LÄGE! !!
  Vad skall dom hitta på ??
  Tror tränar och sportchefen skulle fått gått mycket tidigare
  Och tror nästan en ”otränad” Slangen skulle göra ett bättre jobb än många av ”importera backarna gör idag !
  Och VARFÖR kastar man inte in Jakob Forslund I sista perioden för ????
  Vem han skulle ersatt?
  Appelgren kunde nästan blundat och peka på någon som kunde fått vila
  Ser hellre en ”juniorer om misslyckas än en överbetalda utländsk spelare som har noll klubb känsla
  Fan var och varannat lag har ju någon ”galler unge” med i laget men inte VIK
  Kan inte ”Lidas” låna hit en hel kedja från Detroit s farmarlag som är samspelade?
  Och vad skulle vi med den här målvakten till ??
  Var (är ju backar och målskyttar )vi behöver
  Är jäkligt rädd att VIK spelar ett annat kval än det som alla vi trott

 11. Tomas skriver:

  Undrar vilka som är mer mediokra. Löven rätt kassa kan jag hålla med om men Västerås är ju banne mig överlägset sämst i ligan

 12. Ludde skriver:

  Så här har det sett ut hela säsongen. I höstas när VIK iaf vann matcher så gjorde dom det pga av ett fungerande PP. Nu har det fina PP-spelet helt försvunnit.
  I och med att PP-spelet inte genererat några mål den senaste tiden så förlorar VIK matcherna oftast med uddamålet. NJ har satt ihop laget helt fel denna säsong + dåliga sena värvningar. (#1 #13) Max två importer nästa säsong och satsa på några juniorer.
  Har skrivit det förr och gör det igen. Plocka tillbaka Conny Strömberg. Han gjorde skillnad förra säsongen i PP. Hade han varit kvar hela förra säsongen och att de plockat in Smotherman i januari så hade vi spelat SHL i år. Blir intressant att se vem den nya sportchefen blir. Kämpa VIK..

 13. Joakim skriver:

  Ja Backsidan ær just nu bedrøvlig tyværr , Visst vi har kvaliteter i backsidan men tyværr så øvervæger deras brister något fruktansvært just nu då dom inte klarar av att tæcka upp før varandra , Dom markerar varandra istællet før motståndarna ( 2 på 1 motståndare ) Vilket gør att allt før ofta så står en motståndare helt plutsligt fri i ett från vik øgon sætt ytterst dåligt læge och pang så ær det mål. Samma sak i allt før många matcher på rad nu. Så i detta læga undrar jag egentligen varfør inte bara plocka upp Alenbring f.eks och 1-2 backar till , Før helt ærligt det kan ju inte bli så mycket værre missar i førsvarszon en det som faktiskt ær , Skapa lite konkurrens på backsidan , låt dom ældre kænna att dom kan bli bænkade av hungriga juniorer som vill visa att dom platsar! , Så som det ser ut nu så varfør inte ta denna chansning? Få lite førændring och in met lite spelare som kanske inte har samma mentala slutkørdhet som våra A-lags backar har just nu. Våga chansa!