Örebros skadedrabbade Johan Adolfsson till Västerås för att vässa tredje/fjärdekedjan?

Back? Ytter? Center? Målv… There is no end to the possibilities! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG 

Enligt eminente MrMadhawk.se är VIK sugna på örebroaren Johan Adolfsson. Adolfsson vore en klar uppgradering för VIK:s fjärdekedja då 27-åringen, förutom fart och energi, ska ha skapliga skills också.

För att tala siffror har Adolfsson snittat 0,31 poäng/match i Allsvenskan. Att jämföra med Viktor Mårtenssons och Marcus Jonssons snitt runt 0,10.

Dock är hjärnskakningshistoriken dyster då Adolfsson missade hela SHL-säsongen 13/14 och bara lirade 14 matcher 12/13 (skada 12/13 okänd). Samtidigt är det kanske det som gör att VIK skulle ha råd att ha en så bra lirare, kanske så lågt som i en fjärdekedja.

Samtidigt hävdades på samma sida som ovan nämndes att Marcus Söderkvist ska spela back kommande säsong. Johan Svensson (MrMadhawk) hävdade dock precis samma sak inför förra säsongen och då började Söderkvist ändå som center och lirade forward stora delar av säsongen.

Enligt min uppfattning är dock Söderkvist bäst som back. Detta vore glada nyheter. Om vi leker med uppställningen lite:

Williams – Johner – Strömberg

Fornataro – McGrath – Ny powerforward?

Bromé  – Fredrik Johansson – Montpetit 

Davidsson – Frycklund/Mastomäki – Johan Adolfsson?

Extra/jokrar: Linus Svedlund, Oscar Pettersson och Kevin Weiskog

Backar

Angell – Jonsson

Fredriksson – Söderkvist?

Emmerdahl – Helmersson

Extra: Larsson & Linnarud

***

Samtidigt skulle detta innebära att VIK står där med Nick Angell ensam som riktigt beprövad offensiv back. Detta om inte signalerna stämmer att man kallt räknar med att offensive begåvningen Mathias Linnarud är redo på allvar.

***

Om vi lärde oss något från ifjol var att VIK-truppen inte var bred nog. Inför kvalserien blev det många skador och lite sena panikvärvningar plus att halvskadade/utslitna lirare tvingades spela.

Då skulle en sådan som Adolfsson bidra till att man verkligen skulle kunna rulla på fyra kedjor med bibehållen skaplig offensiv och energi under en hel säsong.

Att värva ytterligare en spetsforward skulle verkligen välbehövligt “bredda spetsen”. För om lite sköre Williams och någon annan går sönder av topp-5-forwards kan det bli lite tunt.

Gällande backförstärkning tror jag VIK-ledningen vill ge Linnarud och Hampus Larsson en rejäl chans på försäsongen innan beslut tas om vad man eventuellt ska värva.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:70:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/12/S%C3%B6derkvist.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Tomas Forsman

    Emmerdahl och Larsson borde spela som backpar, då dem gjorde det suveränt förra säsongen. Varför bryta upp det paret?

    Bra kemi, vet var dem har varandra. Tycker det är ett givet backpar. Det gör det lättare att få ihop 4 backpar, till 4 kedjor.

  2. skägge

    Vi behöver ha 3nya backer. Hur ska det gå med dom vi har? Förstår inte tänket. Fin lirare framåt och rundningskoner bakåt…

Tweets

Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Känns bra att VIK gjorde rätt för sig mot Borlänge i samband med värvningen av Östman jr. Det är kla… https://t.co/rDJzGY6QOf

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Jonisxx Ja. Det är alltid en relevant fråga då man tittar på svårbedömda ECHL.

SvaraRetweetFavorit
Jonny Ishak - AvatarJonisxxJonny Ishak

@VIKFanCentral Att han möter hockeyettan försvar

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto