Oscar Steén lämnar för AIK: “Det känns som Steen och AIK gillar varandra”

Vi får hoppas att Lihagen kommer göra större insatser för VIK när det gäller än vad spelare som Steén mäktade med… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Oscar Steén kom in som en frisk fläkt och var en av de bästa tekarna i VIK-historien. Stockholmaren bidrog starkt till pushen då VIK vann serien. Tyvärr försvann Steén dock helt i slutspelet.

– Det var väntat att han skulle hamna i AIK, säger Martin Filander. Det känns som Steen och AIK gillar varandra och de verkar fått ordning på ekonomi och därmed möjlighet att värva spelare som bland andra Oscar.

Tyvärr var Steen ytterligare en spelare vars produktion helt stannade när det gällde, vilket vi sett många gånger se senaste fem åren. För fansen är det solklart med SHL som mål, kanske behöver man bli mer tydlig med spelarna om målsättning (bonussystem etc.) för att minska risken att folk slutar spela i slutet?

– Vi vill sätta truppen först och sedan gemensamt också definiera målen för säsongen. VIK som klubb vill alltid vara med och slåss i toppen och kunna slåss om SHL-platserna i slutet av säsongen.

Hur ser du annars på det här med att sätta mål, är det viktigt för att få spelarna att förstå vad som gäller?

– Målsättningen är väldigt viktig när man arbetar med prestationer. Gruppen måste veta syfte och riktning med det man gör för att säkerställa att vi gemensamt driver mot ett och samma mål. Först då kan man prestera i närheten av vad gruppen har kapacitet till, säger Filander avslutningsvis.

***

Den största kritiken mot NJ är att nästan alla av hans värvningar floppat när det gällt, som exempelvis ovan nämnde Steen. Kan det bara vara otur eller vara beror det på?

Vi får verkligen hoppas på ett trendbrott kommande säsong, annars kommer fler lag än Växjö, Malmö, Karlskrona, Rögle och Leksand springa om igen.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://40.media.tumblr.com/06b62fc7c6bf7ccd639bf47d76eb117d/tumblr_nkxs23p5yF1rz48fvo3_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Mr H

    Matias Myttynen klar för tryout. Tvåvägsforward, 25 år. Statsen säger inte så mycket. Något sånär i Ilves. Tryout får det bli. Han kanske kan bli något i VIK. Det rör på sig lite i allafall.

Tweets

Elias Ekstrand - Avatar1Priamos1Elias Ekstrand

@VIKFanCentral @chrlud Ragnewall i våras, under allettan, var medioker. Men säsongerna innan dess var han upp på de… https://t.co/c2ul9tAILb

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@chrlud Ok! Och gällande siffror är ändå just räddningsprocenten i min värld en av de mest träffsäkra gällande pres… https://t.co/Od9161iZ20

SvaraRetweetFavorit
Christian Lüddeckens - AvatarchrludChristian Lüddeckens

@VIKFanCentral Jag tror de får spela om första spaden. Sedan är det som Ragnewall sa i lokaltidningen att HA med si… https://t.co/sRpWEVYmNw

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@chrlud Men borde absolut nämnt Ragnewalls HA-säsonger.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto