Pinsamt dålig match i Tingsryd och Västerås har en lång, lång väg att vandra

10 svar

 1. Läktarplats skriver:

  Tack – ömsesidigt tack!

 2. Mikael Norén skriver:

  Läktarplats, korrekt, självklart är det så. Du finner ju en massa positiv kritik i denna blogg och denna artikel, men inte enbart intetsägande hejarklacksartiklar.

 3. Läktarplats skriver:

  Men Micke visst finns det väl även positiva kritiker? Kanske även balanserade? Kom igen tro på VIK!

 4. Mikael Norén skriver:

  Malmöbo, håller med om Mårtensson. Han är en konsekvent spelare som är på plats mentalt varje match. Tänk om fler spelare hade samma inställning varje kväll!

  Bonzon, ja för en gångs skulle tippade man rätt. Man skulle kanske satsat en slant på tipset…

  Läktarplats, visst skulle man kunna skönmåla och hylla laget och peppa dem efter varje match. Men då blir det onödigt med en sådan här blogg. Det finns andra forum för sådant, denna blogg försöker beskriva det som sker utan vridningar åt något håll. En sådan blogg passar inte alla så klart och det är ju valfritt var man vill läsa. Sjävklart ska Fagervall och Co peppa sitt lag och se det positiva, sednan är Thalberg och vi andra lite mer kritiska. Det bygger upp ett intresse. Sedan är det ju skönt om VIK täpper till truten på kritiker 🙂

 5. Läktarplats skriver:

  Deppa nu inte ihop och såga både hösten grundtrupp och nytillskotten som just dykt upp.
  Plocka fram det positiva i stället
  – VIKs första period igår var bra. ALLA femmorna var på hugget med fart, fysik och självförtroende. Bygg vidare på det!
  – VIKs defensiv var bra hela matchen. Fortsätt med det!
  – Lasse är en klippa!
  – Domarinsatsen var svag – men gråt inte för det. Det brukar jämna ut sig och i någon kommande match så har vi säkerligen fördel av en hemmadomare.
  – VIK har 10 poängs försprång till Örebro/Malmö. Så förkvalet är säkrat! Till dess – bygg vidare på att få igång samspelet där spelarna är på hugget och tror sig själva och laget. En uppgift för Fagervall och där måste lyfta fram å höja varje individs skicklighet! Individernas eventuella brister är det försent att göra något åt nu när klockan klämtar fem i tolv och gnälls det för mycket om brister sänks självförtroendet.
  – Sikta redan nu på att få ihop en ”växtvillig” trupp till nästa säsong – förutsättningar finns!(Elitserien blir det defenitivt inte i år, men gärna gärna kvalspel!)

 6. Bonzon skriver:

  Spelet är ängsligt och ostrukturerat. Backarna tar för mycket tid på sig och hamnar allt för ofta i tidsnöd. Forwards sliter och jagar för att vinna puck, men när man väl fått tag i den så ”dumpas” den ganska kvickt för byte. Nja…även om resultaten följer din poängberäkning Mikael (vilket det gjort hitills) och VIK klarar topp 7, så kommer inte spelet räcka i en förkvalserie. Där finns det andra lag som är mer sugna…

 7. Malmöbo skriver:

  Hej!
  Då har man genomlidit en ny match på Hockyallsvenskan.se
  Så tråkigt det är att de inte har råd med kommentatorer.

  Jag var rätt nöjd med de första 10 minuterna, då satt passningarna bra och många gjorde bra jobb åt bägge håll. Tyvärr är det bara Tim Heed, som har självförtroende att kunna hålla i pucken, vilket han gjorde fram vid 1-0. Snyggt!
  Övriga spelare har så brått att skjuta (brevid) mål, att det sällan blir långa anfall. De enda som lyckades hålla i pucken var Mårtenssonlinan. De skapade flera chanser, men har ingen finess i avsluten.
  Johansson var blek, men det var väl väntat, det var ju även Berglund när han kom.
  Utvisningarna …. ja en jämn nivå hade han inte, den domaren och det avgjorde till slut 🙁
  Almtuna hemma på fredag, måtte det innebära ett självförtroende lyft.

 8. Mikael Norén skriver:

  VIKPelle, ja utvisningar i Tingsryd var ju löjliga på Lindh, särskilt sista. Men annars måste han disciplinera sig.

  Wolf, är en kombination givetvis, men VIK skulle må bra av någon snabb forward som kan gå på genombrott också, blir mer svårläst då. Synd att Jonte Berg har lagt ner sina försök helt nu.

 9. Wolf skriver:

  Det handlar inte om att forwards är långsamma i skridskoåkningen för där ser man liten skillnad mellan lagen. Det handlar snarare om för mycket pucktransport och för oprecisa passningar som drar ned speltempot

 10. VIKPelle skriver:

  Jag tycker faktiskt lite synd om Lindh. Han har nu tre matcher fått ytterst tveksamma utvisningar. Som dessutom kostat två baklängesmål. I Örebro friade domaren först, men då tappade Strömberg luften och domaren vågade inte stå upp mot publiken och dömde för tackling mot huvudet. Mot Karlskrona fick han in en snygg open ice som domaren fick till interference. Och nu den här historien i sudden. Den här domaren avgjorde verkligen matchen.