Inför Tingsryd- Västerås: Två olika streckkamper i en och samma match

Transferryktarna är i full gång och det spekuleras högt och lågt men en sak är säker, ingen amerikan kommer kuppas in mot Tingsryd. Före detta Tingsrydspelaren Satorelli finns nu i VIK-truppen, kanske något Fagervall kan dra nytta utav?

Tingsryd

Tingsryd hittar vi långt ner i tabellen, för att vara exakt på en tolfteplats. Man förlorade senast borta mot Oskarshamn och tappade viktiga poäng i striden om att hålla sig borta från negativt kval.

Nu är det ynka tre poäng som skiljer Tingsryd från Almtuna som nuvarande har placeringen precis under strecket, så att räkna med är att ett gäng pressade smålänningar som kommer ut på isen ikväll.

Framförallt för att knipa de tre poängen som det spelas om men även att få igång målproduktionen. Senast mot Oskarshamn nätade inte Tingsryd en enda gång.

Tingsryd kom senast till spel utan Henri Snäll och Mike Card, om herrarna kommer till spel mot VIK återstår att se.

Ser man till statistiken har man, inte helt otippat, statistik som ett typiskt bottenlag. För allt ifrån tekningar till målvaktsspel är man noterade i nedrehalvan förutom i powerplay. Det är en av få punkter där man står sig ganska bra. Man har sjätte bäst powerplay i serien och det är inte mycket sämre än VIKs powerplayspel.

Västerås

Det bjöds inte på någon höjdare till match senast i ABB Arena. VIK tog emot Karlskorna och om man bortser från de tre målen och de tre poängen var det ingen insats man kommer blicka tillbaka till och minns. Dock fanns det vissa ljusglimtar till exempel att man klarade av att vinna matchen trots en spelmässigt svag insats samt att man utnyttjade Karlskronas misstag. Det är något som man måste bli bättre på, att ta tillvara på motståndaren misstag och de chanser man får.

VIKs nyförvärv Santorelli kommer inte till spe ikväll mot Tingsryd. När klubbarna gjorde klart övergången var en del av affären att Santorelli inte skulle delta i matchen mot Tingsryd. En man som kan komma till spel är Eric Johanson. Om bara alla papper bli klara så är det fritt fram för kanadensaren att göra sin första match i VIK-tröjan. Det är en spelare som säkerligen många är nyfikna på.

Tingsryd till skillnad från Karlskrona har något att spela för så kvällens match kan komma att kräva mer av VIK än vad det gjorde senast. Är bara laget på tårna och framförallt ”Lasse” som senast var fenomenal och höll sin sjunde nolla för säsongen, så kan det gå vägen och tre friska pinnar skrivas in i tabellen.