Positiva besked i VM och hur blir det med kontraktslös VIK-trio?

Alexandre Roulaeu (foto Laurent Lebrot) gjorde det bra mot ett starkt USA i VM-premiären. Den både stentuffe och offensivt begåvade backen kommer alltså bli en bra förstärkning för VIK-defensiven. Det kan vi nog redan nu slå fast.

Frågan är bara h-u-r bra Rouleau är. Kanske kan äntligen VIK få en komplett ledande back som bemästrar alla aspekter av spelet, såväl offensivt som defensivt. Det var länge sedan VIK hade något riktigt vass allroundback med riktigt välutvecklat spelsinne.

Vem var förresten egentligen VIK:s senaste riktigt skicklige allroundback? Daniel Grillfors var ju bra på det mesta, även om ”Grillen” knappast var någon stor fysisk kraft.

Edvin Frylén var stark och snabb och bitvis bra offensivt. Men Edvin insåg aldrig riktigt hur han skulle använda sin egen potential i sina offensiva ruscher…

***

Enligt en källa är alltså VIK också intresserade av Julien Desrosiers, som också var pigg i VM-premiären för Frankrike. VIK har ju lyckats bra med fransmän/kanadensare tidigare i Christian Larrivée och Damien Fleury.

Så varför skulle inte firma Desrosiers/Rouleau lyckas? Om de dessutom får prata av sig lite på franska med Quebecaccent på fritiden…

***

Fortfarande inga besked kring Viktor Mårtensson, Markus Ljungh och Robin Nilsson.

Oskarshamn dumpar Viktor Sjödin och gör kanske plats för Mårtensson? Dock verkar Mårtensson träna med VIK då han varje dag har ”Gissa vilken VIKare som muskeln tillhör” på Twitter. Ett kul och annorlunda inslag.

Gällande Mårtensson är det bara att konstatera att tuffingen behöver utveckla snabbheten, skottet och förbättra puckkontrollen för att bli en spelare som kan spela mer än fyra-fem minuter per match. Frågan är om VIK-ledningen tror att Mårtensson, som har bra spelsinne, kan förbättra dessa aspekter av spelet då Borlängesonen nu är 23 år fyllda.

Kring Ljungh är det väldigt tyst. Djurgården har idag elva forwards under kontrakt och det är svårt att sia i varför det dröjer. Kan det vara Djurgården som tvekar eller försöker Ljungh få VIK att höja lönen?

Signalerna tidigare var att Robin Nilsson skulle bli kvar. Men kanske är det så att Niklas Johansson helt enkelt vill hålla någon extra plats öppen till efter VM.

Flera av VIK:s fina värvningar tidigare har kommit sent under sommaren. Kan ju vara så att vissa spelare då bli nervösa och att klubbarna kan få in spelare som tvingats sänka sina lönekrav.

Så den som väntar på något gott…

1 svar

  1. Dc skriver:

    … väntar aldrig för länge 🙂

    Att Mårtensson tränar med VIK fortfarande är ju ett gott tecken. Hoppas Att Ljung stannar. Han kan ju bara bli bättre efter en medioker förra säsong.
    Ska bli så intressant att se denna fransman och förhoppningsvis en stor o stark center.

    Längtar till säsongsstart! Dock inte till vinter i sig 🙂