Positiva vindar: ”sportchef offentliggörs nog snart”, Borgman till HV71 & fortsatt rekonstruktion beviljad

7 svar

 1. Mr H skriver:

  Jag får väl kommentera MoDo igen. Sportchefen Svartvadet har väl kört fast i det nordamerikanska spåret helt. Deras trend har varit negativ för länge och de kanske till och med får svårt att tända om nu när de måste.

 2. Jocke skriver:

  Man kan ju se visa likeheter mellan Modo och VIK efter denna säsong… Verkar som båda klubbarna kommit till samma slutsats…
  http://www.hockeysverige.se/2016/04/02/lokal-satsning-i-modo-efter-degraderingen-har-ska-grannens-grabb-spela/

 3. Mr H skriver:

  Brock Montpetit!! Han skjuter upp Leksand i sudden. 34 poäng av honom i år. Leksand totalt utspelade igen. Det spelade ingen roll. Bra tränarbyte av Leksand. Ifjol gav Leksand bort det mot Malmö till slut. I år gjorde MoDo det. De såg inte upp. Symptomatiskt. Trots så bra spelare som Torp och Welch, bland annat. Deras trend är inte uppåt sedan en längre tid. Leksand gjorde en ruggig Rögle! Superdrama.

 4. Mr H skriver:

  Läjf Bårk – det Du säger är det jag vill åt själv, men inte tydliggjort. Jag har inte orkat vara tuff nog, samt har avvaktat. Att titta noga på hur VIK har räknat är självklart. Vad som är vad måste komma fram. Det verkar till exempel inte ha funnits någon ekonomiansvarig under hela perioden, som det ju har gjort tidigare. Här måste det komma något tydligare i kommentarerna.
  Har inte fått fram hur VIK har räknat ut besparingarna för nästa säsong. Där ska det sparas 8 miljoner. Vad kommer just den siffran ifrån? Vad är budgeterat från början inför 2016/17?
  VIK riskar ju en Pyrrhusseger även om man får ihop budgeten inför 30 april. Ansvarsfrihet, eller ej kontra styrelsen, men också ledningen. Om det är möjligt. Det borde det vara något mer om.

 5. Läjf Bårk skriver:

  Blir chockerad när jag läser vad styrelsen säger: ”Dåliga rutiner, ingen ordning, vi har fått felaktiga prognoser”. Nu får de stå upp och ta sitt ansvar. Det är styrelsens jobba att säkerställa att progoser är riktiga och att säkra rutiner finns och att de följs. Att nu skylla ifrån sig är SKITSNACK.

  Min gissning är att man fuskade redan ifjol genom att bokföra 15/16 sponsorintäkter i föregående års bokslut för att rädda det egna kapitalet då. Sedan glömde man bort det och dubbelräknade sponsorintäkterna. Sedan så prognosticerade man publikintäkter genom att multplicera antalet åskader per match (3500*genomsnittligt pris) ochglömde att större delen av pengarna dvs 2200 årskort redan hade betalats förra sommaren och sen blev man förvånad över att intäkterna blev låga.

  JAg vill uppmana alla medlemmar av VIK att gå på stämman och inte bara avsätta styrelsen utan dessutom neka styrelsen ansvarsfrihet. OM man beviljar ansvarsfrihet kan man inte sedan väcka talan mot dem för deras misstag. Enda sättet att på sikt tvinga styrelsen att göra rätt för sig är att börja med att INTE bevilja ansvarfrihet.

  Soppan måste redas ut. -8 MILJONER på ett år är sjukt!

 6. Jocke skriver:

  Ang. Filander.. Læste på mrmadhawk att han skal vara klar som assisterande trænare i Malmø. Intressant minst sagt. Sparken från vik før att gå till SHL. Nej en sådan hær sæsong vill jag inte uppleva igen , Mycket mærkliga beslut under sæsongen av ledningen , Sparkar 2 , 1 målvakt och 1 trænare , båda hamnar i SHL Och vik i rekonstruktion. ( Nu vet jag inte vart fransson hamnar denna sæsong , syftar på att HV plockade han på lån førgående sæsong )

 7. Mr H skriver:

  Positiva vindar, eller inte? Nu är skulden uppe i 8 miljoner!!
  Vad är den uppe i om en vecka, eller två till? Vilka kommer att vilja samarbeta med VIK efter det här? Svart hål. Det svänger fort, och tiden är tyvärr knapp!!
  Ny kompetens för att garantera att ekonomin sköts fortlöpande måste fram pronto. Det är inte de som är sittande i ledningen kapabla till. Även om de får hjälp just nu. Hur kan det ha blivit så här stora siffror? Värsta sortens inkompetens. Frågorna är många, har det ens funnits några rutiner och prognoser alls? Ekonomistyrning!!
  Det är väl inte raketforskning VIK sysslat med? Nu är sparpaketet plötsligt 8 miljoner inför nästa säsong. Det kan betyda degradering i alla fall. Det kan vem som helst räkna ut.