Positivt gulsvart långsiktstänk & scout om Skellefteås nye Joni Ortio

Positivt tänkande och tålamod är egentligen enda vägen fram just nu efter ytterligare en blek försäsongshistoria i går mot Västervik.

Laget har ju faktiskt två ganska intressanta formationer i power play med två giftiga högerskyttar i Lukas Zetterberg och Markus Persson. Att ha två sådana rightskyttar är en mycket bra grund för power play-bygget.

Det var läckert att se Zetterbergs fina skotteknik mot Västervik, särskilt vid stolpskottet då “Z” inte fick pucken perfekt men ändå på Williams-manér fick otrolig fart på trissan.

Om kraftfulle Mikael Frycklund, som visade bra vilja att driva mot kassen igår, kan fortsätta förenkla sitt spel kan det bli succé även där.

Veteranerna tänder nog till lagom till serien också va?

***

Om inte laget förstärks kommer det sannolikt vara en kamp för att undvika negativt kval för VIK denna säsong. Hur svårt det än är att smälta. Vi måste försöka ställa om kravbilden på allvar.

Klarar man det allsvenska kontraktet kan man förhoppningsvis satsa bra inför säsongen 2017-18 med spetsiga nyförvärv och att alla dessa ynglingar är ett år bättre. (Om de inte blir för bra, vill säga).

Det låter väl som en bra plan?

***

Det är en tuff bransch. Skellefteå sparkade målvakten Erik Hanses och tog istället in Joni Ortio. Så här säger en NHL-meriterad scout till bloggen om den fint meriterade Ortio:

– Såg honom många gånger när han var yngre, men inte så mycket nyligen. Bra storlek, bra rörlighet i sidled och kämpar bra.

– Men gav upp alltför många “softies” (skott ur dåliga vinklar) för min smak. Var en av tre målvakter som inte kunde få jobbet gjort för Calgary senast. Bör dock vara en bra målvakt i Europa.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"773864651838853120";s:5:"pDate";s:19:"2016-09-08 12:44:45";}}";

1 Kommentar

  1. Bonzon

    Jag känner mig ordentligt orolig för kommande säsong. Hoppas det ändå finns en “krispott” att aktivera om man kommer fram att det krisar…

Tweets

Mathias Helsing Andersson - AvatarjaghetermathiasMathias Helsing Andersson

@VIKFanCentral Så som jag ser det är att han nu kommer hjälpa JJ och Wikman/Kangas att komma bättre till i offensiv… https://t.co/KcU5HNpWpV

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto