Positivt gulsvart långsiktstänk & scout om Skellefteås nye Joni Ortio

Lundberg var fullständigt briljant och är en lysande värvning av "Äpplet". FOTO RUNE ÅHLÉN

Positivt tänkande och tålamod är egentligen enda vägen fram just nu efter ytterligare en blek försäsongshistoria i går mot Västervik.

Laget har ju faktiskt två ganska intressanta formationer i power play med två giftiga högerskyttar i Lukas Zetterberg och Markus Persson. Att ha två sådana rightskyttar är en mycket bra grund för power play-bygget.

Det var läckert att se Zetterbergs fina skotteknik mot Västervik, särskilt vid stolpskottet då ”Z” inte fick pucken perfekt men ändå på Williams-manér fick otrolig fart på trissan.

Om kraftfulle Mikael Frycklund, som visade bra vilja att driva mot kassen igår, kan fortsätta förenkla sitt spel kan det bli succé även där.

Veteranerna tänder nog till lagom till serien också va?

***

Om inte laget förstärks kommer det sannolikt vara en kamp för att undvika negativt kval för VIK denna säsong. Hur svårt det än är att smälta. Vi måste försöka ställa om kravbilden på allvar.

Klarar man det allsvenska kontraktet kan man förhoppningsvis satsa bra inför säsongen 2017-18 med spetsiga nyförvärv och att alla dessa ynglingar är ett år bättre. (Om de inte blir för bra, vill säga).

Det låter väl som en bra plan?

***

Det är en tuff bransch. Skellefteå sparkade målvakten Erik Hanses och tog istället in Joni Ortio. Så här säger en NHL-meriterad scout till bloggen om den fint meriterade Ortio:

– Såg honom många gånger när han var yngre, men inte så mycket nyligen. Bra storlek, bra rörlighet i sidled och kämpar bra.

– Men gav upp alltför många ”softies” (skott ur dåliga vinklar) för min smak. Var en av tre målvakter som inte kunde få jobbet gjort för Calgary senast. Bör dock vara en bra målvakt i Europa.

1 svar

  1. Bonzon skriver:

    Jag känner mig ordentligt orolig för kommande säsong. Hoppas det ändå finns en ”krispott” att aktivera om man kommer fram att det krisar…