Reflektioner efter 7,6 % av serien spelad & dålig start liknar den det magiska året 1988

7 svar

 1. Vimmerbyarn skriver:

  Tack för informationen! =) Jo, det har ju faktiskt bara gått 4 omgångar, även om det ser långt ifrån bra ut. Ser fram emot morgondagen med spänning! =)

 2. Mikael Norén skriver:

  Vimmerbyarn, jag tror trots allt det är för tidigt att slå på jättetrumman. Denna blogg är alltså helt fristående från supporterklubbar och VIK, jag vet inte hur deras kontaktytor ser ut. Tycker det är en jättebra idé att sluta upp nu och visa att många stöttar även i motgång.

 3. Vimmerbyarn skriver:

  Du har helt rätt i allt det du skriver! Klubben borde ju inse att de går miste om väldigt mycket kunskap och engagemang hos supportrar som älskar sitt lag. Kanske de är rädda för att det skall utvecklas till något liknande som hos AIK och dess Firman Boys eller vad det nu hette. Problemet för klubben är nog att kunna sortera ut de bra supportrarna från de dåliga. Men supporterklubben borde ju kunna nå en kontakt med VIK. Men frågan är hur det går vidare från text här inne till agerande?

 4. Marko skriver:

  Det vore bättre att ha samtal i det öppna mellan VIK Support och VIK Hockey så det inte eskalerar till påhopp i mörkret för att uttrycka det lite grovt. Det hela handlar om förståelse och det får du genom samtal och inte stänga Supportar ute. VARFÖR spelar VIK dåligt just nu? Svaret på den frågan skulle säkert kunna ge oss den stora bilden och inte ”bara” produkten hockey som vi betalar för att se.. För det är ju lite i den mänskliga naturen och särskilt i Västerås att det visas missnöje genom burop efter 2 missade passningar eller för att spelarna inte verkar orka. Ge oss svaret eller en hint om varför det ser trött ut så är ju chansen till att vi får en natts god sömn efter en skitmatch som mot Almtuna lite större! Grabbarna tränar extremt hårt just t ex.. Tror stenhårt på ett samarbete där! Eller samarbete vet jag väl inte men som du säger: Engagemang! Det kan inte komma något dåligt ur sådana samtal mellan klubb och supportrar! En viss insyn ger lugnare supportrar, lugnare supportrar ger bättre stöd så det borde ju kunna vara en win-win-situation vi pratar om eller är jag helt ute och cyklar?

 5. Vimmerbyarn skriver:

  Marko:Folk med kontakter inom supporterklubben borde ta sitt ansvar nu och agera. Om jag tolkade Nore’n rätt, har inte supporterklubben något inflytande på insidan av klubben. Är väl i och för sig ganska naturligt, men i ett sånt här läge, borde alla med engagemang få vara med och hjälpa till. Supporterklubben borde ha som rättighet att få yttra sig mot klubben när det går så här dåligt. Ett möte med VIK vore på sin plats.

 6. Marko skriver:

  Sköna tankar Vimmerbyarn men lycka till att få publiken till Rocklunda efter Almtuna-matchen. Men jag håller med dig, det är nu vi ska elda på dom som aldrig förr från läktaren! Svaret på din fråga om hur vi ska få dom att känna mindre press? Svik dom inte och fyll halljäveln ge stöd! Är det som jag tror kommer det vara oerhört glest på läktarna mot Oskarshamn och det suger. Det är INTE att stötta i motgång! Det man måste få folk att förstå, få folk att ställa sig frågan: ÄR DET NÄR JAG MÅR BRA JAG BEHÖVER STÖD SOM MEST ELLER ÄR DET NÄR JAG KÄNNER MIG VÄRDELÖS? Hockeyspelare är inget annat än människor i grund och botten… Känslor har dom också… Så som supportrar/fans till laget är det våran förbannade skyldighet att finnas där och ge stöd och uppmuntran! Precis som ni gör med en kompis som hamnat på sned.. RYCK UPP ER SUPPORTRAR! Vi kan göra en stor skillnad och vara den där extra 6:e spelaren!

 7. Vimmerbyarn skriver:

  Såg ditt svar. Vad tror du om mina tankar? Tror du det är något djupare problem som jag var inne på? Det som gör att jag reagerar är ju att det skiljer markant mellan VIKs uppträdande på planen och andra lag. …Har svårt att tro att det är någon tillfällighet. Men accepterar ifall du ev inte vill kommentera det. Det är ju ett lite knepigt ämne och kanske inte rätt ämne att ta upp här inne….Har du kontakter inom supporterklubben? I det här läget, är det ju ett stort stöd spelarna behöver. Skulle överraska dem på någon träning med en klack och ha med sig en banderoll med exempelvis texten ”älskar er i alla lägen” tex. Man borde göra något som skulle imponera på laget. Något som kanske fick dom att känna större glädje och mindre press.