Renodlade defensivbacken Oliver Bohm verkar vara på ingång från HV71, ECHL-slutspelet rullar på med intressanta namn & röster om Kalle Östman: ”Resan i Malmö saknar motstycke”

Kalle Östman var en av de som drev VIK:s hetsiga träningar 18/19. Daniel Gunnarsson i förgrunden. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen skrev för en tid sedan flera gånger om att Oliver Bohm var på VIK:s radar. Nu har VLT hört samma sak och i en artikel låter det som att backen i det närmaste är klar.

Vad bloggen hör är Bohm en ganska långsam back som dock är nyttig i egen zon, där räckvidd, vilja och tajming är goda vapen som givit så fina meriter i SHL för 30-åringen. Bohm ska också vara en mycket uppskattad lagkamrat som får andra att må och prestera bra.

***

Några frågar sig om Kalle Östman är en given succé efter lite upp och ner gällande produktion i SHL. Men det säger kanske lite om vi jämför Östmans siffror med citatmaskinen Mikael Frycklunds:

Östman har alltså nästan dubbelt så bra poängsnitt (0,30 mot 0,19) som Frycklund i SHL. Det säger långt ifrån allt, men något säger det om VIK:s senaste värvning.

***

Några röster om Kalle Östman:

En kritisk i branschen som brukar ha mycket bra koll:

”Gillar Östman. Tycker han gjort ett bra jobb som hårt jobbande center, bra i Djurgården. Tyvärr dåligt klubbval till ett rörigt MIF samtidigt som han hade strul med Covid och skada. Kommer vara Västerås ledande center, framförallt karaktärsmässigt.”

***

Mattias Olsson, MIF-följare och @HockeyMatti på Twitter:

”Östman har väl hamnat lite i kläm i SHL. Han hade varit en del av Malmö än i dag om inte Händemark plötsligt kommit hem från Ryssland.
 
Och jag tror även att den förändring som har skett på transfermarknaden i stort har bidragit till att Östman åter flyttar till HA. För visst har han egenskaper nog för att spela i SHL.
 
Resan som Kalle gjorde i Malmö saknar lite motstycke, faktiskt. Inledde med att vara spelfördelare i PP1 (såg lovande ut i den rollen under försäsong och precis i början av serien, men sen blev det rätt uppenbart att han inte räckte till för nivån i den rollen), hamnade längre ner i hierarkin, petad, gjorde inhopp som back och till slut en grovjobbare i fjärdekedjan.
 
Jag har svårt att se Kalle Östman som något annat än en toppcenter i HA. Hans tävlingsinstinkt gör honom dessutom pålitlig och skridskoåkningen har han ju. Håller han sig frisk blir det en grym förstärkning.”
 
***

SHL-scout:

”Tror det blir en toppvärvning. Hade även en fin försäsong i Djurgården första året innan en skada, växte sedan in bra i SHL-kostymen ändå och hade ju ett bra år två i DIF med 25 poäng bland annat.

Vet faktiskt inte varför inte blev kvar eller lyckades bättre ändå i SHL. Malmö blev ju en jäkla röra för hans del när Händemark kom hem och de fick tre så bra centrar då de också hade Carl Söderberg och Pathrik Westerholm.”

***

Utöver Oliver Bohm blir det oerhört spännande och ovisst vad Patrik Zetterberg kan landa gällande de två sista pusselbitarna som ska in i form av en ytter (det lät lite på Paananen i podden som de helst vill ha in en offensivt spetsig rightare) och en tvåvägsback.

Har hört en del gott om högerskytten Brandon Hawkins som fortsätter ösa in poäng i ECHL-slutspelet, ska som sagt tidigare haft rykten om förbättringsbar fysik, men verkar ha överkommit de problemen.

7 svar

 1. Mr H skriver:

  Oliver Bohm färdig. Bra – det börjar röra på sig.
  En ytterligare spets-center som kan något behövs. Vi får väl se vad AHL med flera ligor kan ge oss framöver. Det är väl där vi får fynda. Vi behöver mer bredd.

  • Pelle skriver:

   Zäta har nog pratat om en ytter till. Och Paananen har önskat sig en högerskytt till.
   Men visst, centrar kan man aldrig få för många av.

 2. Icing skriver:

  Undrar vad Kalle säger om Leksand hör av sig nu när dom tappar Åhman till NHL….hemska tanke!!!

  • Peter T skriver:

   Ja än är inte faran över, vi kan fortfarande bli av med både Östman och Frycklund.
   Vi kan inte andas ut än, dessa bedrövliga avtal med SHL, som kan plocka spelare fram till 15:e juli tror jag.
   Man ska inte skjuta björnen förräns man har hoppat över ån, eller vad man nu säger.

  • Pelle skriver:

   Hur kan en medioker spelare som Åhman vara intressant för NHL? Kanske tänker låna ut honom till AHL. Men ändå. Helt osynlig och sen petad sista matcherna i VM. Jag såg bara ett par matcher i VM, men oförklarligt att han blev uttagen. SHL måste hålla låg klass numera när VM-laget blir så dåligt när man tvingas plocka spelare från den egna ligan.

 3. Vintermannen skriver:

  Det finns en back som jag gillade när han var i Västerås och det är Alexander Younan, tycker han är en offensiv skicklig back som skulle göra det bra i Västerås. Tror han är utan kontrakt just nu, har den senaste säsongen spelat i slovakiska ligan om jag inte minns fel.

  • Pelle skriver:

   VIK hade tålamod med honom i många år, men det kom ju ingen större utveckling. Nej, jag tyckte att man ständigt var besviken på honom. Dålig utdelning på sina chanser och misstag i defensiva spelet.