Respons på inlägget om vad den ”fördjupade” statistiken säger om VIK, Ivarsson om centerluckan & mer ”inside” från J20 med tvillingarna Falk

Har Lars Ivarsson gehör hos backarna? Vad händer i egen zon? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen fick lite respons (bland annat på Twitter, se nedan) på artikeln med lite av den nya ”avancerade” och ”fördjupade” statistiken som Corsi och PDO. Nedan är några kommentarer om hur dessa siffror ser ut för VIK:

Viktor Jansson driver en blogg om just avancerad statistik gällande Södertälje, ssksiffror.se

Kommentarerna går i linje med hur bloggen också tolkade siffrorna, dvs. att VIK denna säsong helt enkelt är ganska medel. Siffrorna talar inte för att VIK kommer att explodera plötsligt och sticka mot tabelltoppen om man fortsätter på inslagen väg.

Med andra ord talar nästan allt för att förstärkningar behövs, om nu VIK ska bli ett av de absolut bästa HA-lagen och på allvar hota mot SHL i vår.

***

Lars Ivarsson utryckte mellan raderna också en saknad av en toppcenter i VLT plus en del kritik mot Kelsey Tessier:

Det är klart att vi hade hoppats på Tessier, att han skulle vara den centern. Nu blev det inte så. Vi vill ha mer arbetsinsats, jobbet över hela banan. Just benen är kanske det som saknas. Freddan gör det bra, men förra året hade vi Frycklund och Östman som drev karusellen.

Ivarsson sa också att man talat med Zäta om centerbristen och sportchefen själv sa ju för några veckor sedan att man helst vill ha in en bra center till. Men just nu finns inga pengar.

***

Karl Falk. FOTO: NATHALIE ANDERSSON

Lite mer ”inside” från J20-laget från backen Karl Falk (2+1 på 18 matcher):

– Jag tycker att det har varit lite knackigt för mig på senaste tiden. Har haft lite skavanker här och där. Så känns som jag har haft svårt att spela konsekvent på den nivån som jag vill spela på.

– För lagets del så går det trögt just nu. Det känns som att vi är med och tävlar om poäng i varje match men för ofta utan framgång. Vi gör för lite mål och är för bekväma i många situationer. Vi blir även väldigt hårt straffade av våra misstag och av motståndarnas kontringar. Det jag känner att vi behöver förbättra är målskyttet och noggrannheten med puck.

– Helt ärligt så tycker jag inte det är någon som har stuckit ut på sista tiden. Jag tycker istället att det är många i laget som jobbar hårt varje dag, vilket är positivt. Det är i sånafall målvakten, Johan Ström, som stuckit ut. Han har fått slita ordentligt i våra fyra senaste matcher.

– Fokus har vi nu på de sju hemmamatcher som är kvar på vända den här förlorar-trenden. Och det börjar redan snarast nu i helgen när vi tar emot Djurgården och AIK, säger Karl Falk avslutningsvis.

Simon Falk.

Tvillingbrorsan Simon Falk (3+4 på 20 matcher), är inne på samma linje:

– För mig har det gått ganska trögt. Resultaten har inte varit där för mig och stämmer inte med de krav jag har på mig själv. Tycker inte jag varit dålig, men varit ojämn och inte producerat som jag hade velat.

– För lagets del har vi haft liknande problem. Vi har haft många matcher där vi ändå spelat bra hockey men är alldeles för ineffektiva anfallsmässigt och i försvaret känns det verkligen när vi gör misstag.

– Upplever ofta på matcherna att vi kan ha bra tryck på motståndarna under en längre period, men sedan får motståndarna ett läge från ingenstans och sätter den. Det tar bort all energi.

– Känns fånigt att säga att vi har otur, men jag tycker att sådana situationer händer rätt ofta, många gånger på grund av individuella misstag eller bara puckar som studsar fel, säger Simon avslutningsvis.

6 svar

 1. VIKarn skriver:

  Är så jävla tråkigt att västeråslag jämnt har ont om pengar.
  Hur kan t.ex. Karlskoga ha så mycket mer att röra sig med??
  Eller lag från Umeå, Örnsköldsvik etc.
  För att inte prata om Örebro, som har lag i högstaserierna i både fotboll, hockey osv.
  Nån som har ett vettigt svar??

  • Bozo skriver:

   Det är bevisat att sponsringen är usel i stan. Vad det beror på kan man ha olika åsikter. Bristen på mellanstora företag som är förankrade i stan är nog ett svar. Politiker som satsar på bredd istället för elit är en annan.

   Karlskoga har inte mer, men de lånar på kortlån och fick behålla stora delar av laget.

 2. Mathias skriver:

  Jag gissar på att om det blir någon förstärkning så är det ett lån av någon sav dom vi förlorade i somras, möjligen från LHC?

 3. Joh skriver:

  Jag tycker de är bra spelare i VIK och att dom Som försvann har bkivit ersatta med lika bra, bara de att dom inte får ut allt.. Nu är de som för Leksand vid denna tidpunkt förra året, spelarna levererar inte och tränaren vet ej hur de ska lyckas få ut mer av dom och spela bättre. Leksand bytte tränare och hur gick de sedan? Jag vet att nu kommer många säga ” De blir inge bättre av att byta tränare ,pengar, blablabla”Jag tror att de kan vara läge nu. Folk spekulerar i om spelarna är dåligt fystränade? Paananen kör med samma taktik som förra året och lagen har läst av de. Då kommer VIK ingenstans, de blir förvirring då de inte finns någon ny taktik. Jag gillar Paananen och tycker han gjorde ett bra jobb förra året. Men vet han hur man vänder på en negativ trend? Han lyckades inte med de när han tog över när VIK åkte ut?

  • Bozo skriver:

   Paananen vände väl verkligen en usel trend i Allettan. Så usla som de var i slutet där så hade samtliga gett upp hoppet om VIK i HA någonsin mer. De tog inte en poäng mot lag som Övik och Östersund för att inte prata om matcherna mot Piteå, VIK var så ägda. Vi vet hur det slutade.

   En trend är dock att Paananens lag gillar underdog-stämpeln. Han tar fram hjältar ur ordinära spelare. När laget har press på sig att föra spelet så går det trögt. Tidigare har det gått att klaga på dåligt grundämne, men det är lite svårare nu. Men snart har VIK underdog-stämpel igen, så ha förtröstan.

   KIK har jag dock bra känsla inför. Lag som historiskt passat oss och sedan är VIK alltid laddade inför bortamatcher i Skåneland.

 4. Bozo skriver:

  Men det har väl varit slut med pengar sen i april. De förvärv som skett därefter har väl skett genom att Z hittat en spelare och sedan bett partners om pengar. Men det är väl inte lika roligt nu och komma och be igen.