Glädjande att Zetterberg är tillbaka mot Kristianstad (men räkna inte med Frycklund & Lindelöf från Linköping & Brynäs) – uppdaterad centerlista

Det ska vara långt bort att Frycklund kommer in och lyfter centerspelet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Oerhört glädjande att Lukas Zetterberg redan blivit friskförklarad efter hjärtproblemen förra veckan. På samma sätt som Patrik Juhlin kommer nu superskytten snabbt tillbaka.

Lill-Zäta var med på bussen ner mot Kristianstad för onsdagens bortamatch. Just Kristianstad borta känns lite som Almtuna borta – fast på steroider. Liten hall, dock fylld med folk, orangea tröjor och en lång resa på det.

Vi måste helt enkelt ställa om och sänka kraven lite på detta VIK och en poäng i Kristianstad är godkänt. Om laget inte kan förstärkas mer (förutom Lukas Zetterberg) får det nog anses helt okey om man behåller sin femteplats, men framförallt en topp-8-plats.

Många andra lag verkar ha råd att satsa och serien har fyllts på med en del kvalitetsspelare som gör att VIK kommer få allt tuffare konkurrens.

***

På tal om att förstärka ligger det nära till hands att tänka på ex-VIK:arna Mikael Frycklund i Linköping och Alexander Lindelöf i Brynäs. De är fortsatt petade eller får väldigt lite istid.

Men om bloggen uppfattar röksignaler rätt är det inte alls aktuellt med någon återkomst för dessa. Åtminstone inte inom den närmaste tiden. Frycklund hade annars varit mumma då det är precis en sådan klasscenter som kan göra skillnad som laget skriker efter.

Det lär nog pågå en viss aktivitet att försöka få loss medel till att spetsa till laget. Och eftersom laget är fyllt av väldigt bra ”komplementspelare” skulle en vass värvning kunna göra skillnad och lyfta en hel femma.

Det är fortsatt en toppcenter som lär vara fokus. Nedan en liten uppdatering på vad som hänt namnen på bloggens centerlista med namn som letar/letat jobb i Europa. Det verkar som Zäta Sr. kanske måste titta brett om/när det blir aktuellt:

Utdrag från egen bokmärkeslista från EliteProspects.com Premium. Rekommenderas!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här att kunna klara att spela center är det långt ifrån alla som kan, oavsett vad som står på EliteProspects.com.

Räkna med att Zäta absolut inte vill ”göra en Tessier” igen och få hit en spelare som är listad som C men som inte är en riktigt naturlig sådan…

***

Om nu VIK av någon anledning skulle få in en rejäl slant även till något mer än en center: Hört gott om renodlade defensivbacken Janne Jalasvaara (ex Timrå och Rögle nyligen). Den solide finske veteranen finns på marknaden och beskrivs som en sheriff i egen zon, väldigt stark i försvarsspelet, en fantastisk lagkamrat och lagspelare.

För oavsett vad som händer framåt måste VIK:s spel i egen zon utan puck på något sätt bli mycket mer resolut och vaksamt. Hittills har VIK tummat på ”detaljer” i egen zon hela säsongen…

6 svar

 1. Pelle skriver:

  Se till och fyll arenan ich stöta laget.då kommer pengar in för vidare satsningar..rätt tragiskt med en halvtom arena som det var mot karlskrona hemma sist..

  • anders skriver:

   det kan också göra men alla kanske inte bor i Västerås eller Sverige för den del
   och kanske vill vara med och stöta så en insamling är kanske bra då

  • Bozo skriver:

   Men vad är det för jävla spelschema där hemma- och bortamatcherna kommer i skov. Inte bra för att locka publik.

 2. anders skriver:

  går det inte att starta en insamling redan nu så Z får lite pengar att röra sig med
  till 1-2 spelare

 3. Bozo skriver:

  Med det är väl först efter jul VIK eventuellt förstärker, finns ingen vits att ta något halvdant nu. 5:e platsen lär man ha chans på oavsett. Nu får nuvarande lag visa att man har lite i sig och sen fylls kollekten på under julen.

 4. Bozo skriver:

  Med Frycklund kommer nog LHC ge en nystart när han fått komma i fas på träningarna efter huvudsmällarna. Han lär komma in vid nästa förlust för LHC. Så innan jul blir han inte utlånad. Sen LHC har ju inga pengar att ta in nytt för.