Röster från insidan efter VIK:s allt bättre spel och fyra raka segrar mot Väsby, Tingsryd och Västervik inför Timrå

Ny batalj mot Timrå. Bilden är från då VIK tog en av sina bästa segrar på 2010-talet då man vann efter straffar i kvalserien i mars 2013 och just då kändes SHL nära. Timrå kom då från SHL. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På söndagskvällen möter VIK topplaget Timrå hemma. Dock saknar TIK fixstjärnan Jonathan Dahlén som är med Tre Kronor.

VIK har gjort det allt bättre på sistone och bloggen har ju en del kontakter på insidan. Nedan är röster jag snappat upp från olika motståndare som mött VIK den senaste tiden:

”Tyckte VIK var jäkligt snabba i omställningar från egen zon. Egentligen där de skapar 90% av sina heta målchanser.”

”VIK är starka i man-man runt sargerna. Men det är ju den typen av spel de måste spela med den backsidan de har. Är ju egentligen bara #57 (Calle Ehrnberg) som har en fin skridskoåkning. Några backar backar i VIK är extremt trögfotade. Vi gick i fällan och fick sargdueller djupt ner istället för åkdueller.”

”Tycker Västerås hittills är de bästa vi mött.”

”Jag förespråkar ju den överbelastning som VIK använder sig av i egen zon, med centern och två backar mot puckförare i sarghörnen. Eftersom då kan man vara aggressiv och egentligen inte gör något om man går bom. Man-man och du förlorar din duell, ja i värsta fall är det öppen gata in.”

***

Lite intressant input hur motståndare uppfattar VIK. Återstår att se om det positiva kvarstår även efter att VIK mött enormt starka Timrå.

***

För de som som gillar det historiska har Philip Sunell startat https://www.instagram.com/vikmatchtrojor/ på Instagram. Philip har en samling som förhoppningsvis kommer få stort utrymme i en framtida ny arena.

2 Responses

  1. Mikael Norén skriver:

    Gurk-ali, jag håller med. Jag tror det är så enkelt att VIK saknar forwards med tillräckligt bra skytte. Att kunna skjuta snabbt och precist från många olika platser kräver helt enkelt mycket skicklighet, som långifrån alla har.

  2. Gurk-ali skriver:

    Mikael.

    Varför spelar VIK spelarna på 5e hålet (ständigt återkommand) och alibi skott mitt i magen ? Det blir ju aldrig mål. Varför inte högt (över benskyddet eller upp i taket ? Har Paananen pratat ngt om det ?