Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Samma gamla visa då VIK inte kunde avsluta och Mariestad bjöds till slut in och tog hela handen

 

Västerås föll i match 1 i Mariestad med 4-1 (sista i tom kasse), trots bitvis stort spelövertag. Men måltorkan från AllEttan håller i sig.

VIK började bra första 10 minuterna. Petter Mattsson brände en fin chans. VIK hade bra passningsspel och var spelförande. Fredrik Johansson var stekhet och brände några chanser, vilket även kan sägas om Fredrik Hetta. Ganska chansfattigt men Mariestad hade enstaka farliga och läckra kombinationer.

VIK startade fint även i andra. Men det dröjde till att Conny Strömberg låg bakom viktiga 1-0 efter 39.56 med en fin pass till Källström där hete Freddan Johansson var sist på pucken. Mycket rättvist – VIK hade steppat upp en nivå och var mycket stabila.

Efter fyra raka VIK-segrar var det föga förvånade dags för lite flyt för Mariestad i tredje. Perioden inleddes i spel 4-mot-4 och då drog Alex Lindelöf på sig en slashing sedan snabbe Semjonov stekt VIK-backen. 1-1 kom då i efterföljande PP på en styrning.

Semjonov filmade sedan till sig snabbt ett nytt PP då han stekte näste VIK-back (Kenny Källström) och 2-1 Mariestad i PP kom efter klassiskt hemmaplansflyt inom någon minut. VIK fick skylla sig själva att man inte gjorde fler mål tidigare. Då blir det helt enkelt så här ofta.

Lindelöf bjöd sedan på 3-1 efter slarv i anfallszon där backen inte sedan hade farten att reparera och ta sig hem. 4-1 tom kasse.

SAMMANFATTNING

Bittert att förlora på detta förutsägbara sätt. VIK gjorde väldigt mycket bra i två perioder.

VIK borde haft kanske 3-0 inför tredje med den utdelning som exempelvis Piteå, Borlänge eller Kristianstad har. Konstigt att så många andra lag helt bekymmerslöst pinkar in hur mycket mål som helst. Vad gör de annorlunda? Kanske är de hetare att verkligen vilja vara framför kassen.

Att VIK inte har något bra skytte är inget nytt, och det i kombo med att vissa spelare kanske inte vågar stå helhjärtat framför mål förstärker det negativa. Man skapade ändå ett antal heta chanser. Fredrik Johansson var lysande och också enda spelare som nätade. Fredrik Hetta var också bra, liksom bitvis Pontus Holmberg.

Venuto, Skiöld, Strömberg (förutom fin assist) och tredje- och fjärdekedjan var bitvis väldigt bleka, speciellt i tredje. Frågan är också om inte Alex Lindelöf är lite övermatchad? Saknar fart och skott men får ändå mycket istid, speciellt i power play. Kanske läge att testa något nytt?

I stort sett alla var bra i två perioder, men i tredje visade vissa att de har mycket mer att bevisa på denna höga nivå när det verkligen gäller. Varför inte då göra det redan till helgen?

Bara att ladda om och hoppas på ett mindre mirakel i att målskyttet på något sätt lossnar i helgen. Efter torka kommer kanske regn. För om skyttet lossnar blir VIK riktigt farliga. Annars slut.

PUCKLIGAN

5 Fredrik Johansson

4 Fredrik Hetta

3 Kenny Källström

2 Pontus Holmberg

1 Jimmie Jansson

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1520541595
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:419:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"971848009834221573";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/971848009834221573";s:5:"pDate";s:19:"2018-03-08 20:39:56";}}";

9 Kommentarer

 1. gns

  Redigt besviken efter den första matchen. Gick laget 100% mot Mariestad borta och förlorade ändå så stort? Ja, då har man inget i en kvalserie eller hockeyallsvenska att göra. Kanske gick M-stad in i väggen där? Två raka och upp till bevis som gäller nu. VIK grejar det här, det tror absolut!

 2. Gurkan 63

  Ibland segrar hjärtad över kunnskap . Villjan att offra sig överstiger kunnskapen i vissa samanhan som tex idrott. Oavset hur nemnkunigt lag du har på pappret med erfarenhet av spel i högre ligor m.m. så vill du inte offra dig så är slaget över så enkelt är det …..
  Men nu har vik kniven på strupen och erfaresmässigt så är det inte viks stora styrka /erfarenhet att vinna dessa viktiga matcher….. När det gäller lagsport så är kollektivet mycket beroende att ALLA drar åt samma håll det räcker inte att två-tre spelare i varje frmma offrar sig …. Det måste till än attityds förändring in i laget. Så klart att det höra går att vinna men då måste alla offra en tand eller två det ska göra ont att vinna och är man inte berädd att göra det då ska man inte syssla med hockey.

 3. Urban Cowboy

  Det är nog bara att inse att denna säsong är körd.
  Bygg för framtiden med egna juniorer, nja det går inte riktigt heller som Hockey gymnasiets intagning fungerar nu.
  Förra året när A-laget ramlade ur allsvenskan, stacka nästan alla J20 spelare som inte hade VIK som moderklubb. Det visar att dom inte spelar för klubbmärket, dom spelar för sig själva.
  Eftersom VIK spelar i Ettan så är Västerås Hockeygymnasium ett av dom minst intressanta.
  VIKs U16 elitlag, är ett av Sveriges bättre lag, varav 3 spelat i U16 landslaget, hur många av dessa tänket man ta in till Hockeygymnasiet?
  5 stycken från VIKs egna led eller länet… Resten kommer utifrån och det är dom som inte kom in på sina 1:a, 2:a eller 3:e val.
  Varför inte ta in 11 spelare? Plats 6-11 är bättre än dom från andra klubbar.
  Då skulle det finnas något att bygga på för framtiden, som är villiga att offra en hörntand för moderklubben.
  A-laget ska byggas från grunden med egna spelare och spetsas med några få utifrån.
  Skellefteås trupp består av 10 egna spelare, Rögle nästan samma sak.
  Ska man ta utifrån ska dom ha prestationslön, de som tas in i januari fönstret ska definitivt att bonusbaserad lön.

 4. HR

  Samtidigt ska vi vara realistiska. VIK slutade trea i Allettan norra. Det betyder att VIK i seriesammanhang har åtminstone fyra lag före sig om vi räknar ettan och tvåan i bägge allettorna. Så det är inte bara i PO som VIK plötsligt underpresterar, fyra lag från allettorna ska till kvalserien och kanske inte VIK är ett av ettans fyra bästa lag.

 5. Gud

  Vik plockar in spelare som Borlänge inte ville ha pga att han inte passar in i omklädningsrummet.
  Borlänge vill ha ett ”lag” där alla krigar för alla. Venuto var inte den typen.
  Den som säger att Conny är typen som sätter laget framför jaget har nog inte kollat mycket hockey.

  Sluta snacka om att ja men venuto kan ju skjuta och Conny kan ju passa iallafall. Dom visar inget hjärta alls för klubbmärket och det märks.

  Hoppas klubben tränare, sportchef, styrelse, spelare kan vända detta. Men då krävs ju att man spelar med spelar som vill detta. Sen hur man vinner skit i det. Spela tråkigt, stå med 5 man på egen blålinje och kontra. Hitta bara en grupp som funkar. Tror på varandra och offrar sig för varandra. Och som hittar en väg att vinna hockeymatcher.

 6. Martin

  Vi kommer sällan in på mål. Både vid djupa puckar / dump samt transport in i zon är distanserna långa och passningarna lösa. Ingen verkar gå mot mål som andra/tredje gubbe. Förväntar mig mer av många i vik, tex Eriksson att gå rakt på sak. Skita in puckarna helt enkelt. Överkonstruktivt ibland.

 7. robert jonsson

  Tyvärr alldeles för klena avslut, som vanligt måste man tråkigt nog säga.I pp lär man in med en pointman på blålinjen som har ett riktigt skott. Efter att ha följt matcherna under säsongen så finns det enligt mitt sätt o se det endast två backar som uppfyller kriterierna Källström och Brandhammar. Men Brandhammar är ju inte ens med?
  Nuvarande pp där Strömberg skall stå o plocka med pucken o slå flip pass mot slottet och lägga en o annan diagonal funkade för 8-10 år sedan. I dag krävs dock snabbt pucktempo många skott o en man stående framför målvakten, ständigt beredd att ta stryk.
  Tror dock att vi har möjlighet att vända detta om vi börjar sätta chanserna. Bara o ladda om och ta fram ”krigarhjärtat”. Än är det inte kört.

 8. Miko

  Riktigt tungt. Så tråkigt och frustrerande att det alltid låser sig för Vik i playoff matcher. I serien presterar de bra, vinner 4 matcher mot seriesegrarna Borlänge som nu är som första laget på väg mot kvalserien, vinner fyra matcher mot Mariestad men den allra viktigaste så långt förlorar man. Det är nåt som gör att man har för hög anspänning i vara eller icke vara matcher. Man trivs till skillnad från de som lyckas inte med att spela dessa matcher. Det är hur som helst en gåta att gång på gång inte få till det. Nu hoppas jag man ser möjligheter inför fortsättningen. Lyckas man vända så går man stärkta ur detta. Nu gäller det att de som verkligen vill bli hjältar och ihågkomna kliver fram. Annars så tar detta slut innan det ens har börjat och ökenvandringen i ettan fortsätter. Publiken kommer nog göra sitt och blir lagets prestation i paritet med publikens stöd så löser man detta.

Tweets

Olle-Bo - AvatarOlleoleOlle-Bo

@philipsunell @VIKFanCentral @dalenbeats 👍 Låter mer rimligt. När man läser artikeln får man känslan att man valde… https://t.co/RpWaZzmrQS

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@FileniusDennis @olofhugonilsson Läste du om Krastenbergs? Eller var den också för kritisk för de så känsliga? 🙂

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto