Samma gamla visa då VIK inte kunde avsluta och Mariestad bjöds till slut in och tog hela handen

VIK är nere för räkning. Men inte ute. FOTO: RUNE ÅHLÉN

9 svar

 1. gns skriver:

  Redigt besviken efter den första matchen. Gick laget 100% mot Mariestad borta och förlorade ändå så stort? Ja, då har man inget i en kvalserie eller hockeyallsvenska att göra. Kanske gick M-stad in i väggen där? Två raka och upp till bevis som gäller nu. VIK grejar det här, det tror absolut!

 2. Gurkan 63 skriver:

  Ibland segrar hjärtad över kunnskap . Villjan att offra sig överstiger kunnskapen i vissa samanhan som tex idrott. Oavset hur nemnkunigt lag du har på pappret med erfarenhet av spel i högre ligor m.m. så vill du inte offra dig så är slaget över så enkelt är det …..
  Men nu har vik kniven på strupen och erfaresmässigt så är det inte viks stora styrka /erfarenhet att vinna dessa viktiga matcher….. När det gäller lagsport så är kollektivet mycket beroende att ALLA drar åt samma håll det räcker inte att två-tre spelare i varje frmma offrar sig …. Det måste till än attityds förändring in i laget. Så klart att det höra går att vinna men då måste alla offra en tand eller två det ska göra ont att vinna och är man inte berädd att göra det då ska man inte syssla med hockey.

 3. Urban Cowboy skriver:

  Det är nog bara att inse att denna säsong är körd.
  Bygg för framtiden med egna juniorer, nja det går inte riktigt heller som Hockey gymnasiets intagning fungerar nu.
  Förra året när A-laget ramlade ur allsvenskan, stacka nästan alla J20 spelare som inte hade VIK som moderklubb. Det visar att dom inte spelar för klubbmärket, dom spelar för sig själva.
  Eftersom VIK spelar i Ettan så är Västerås Hockeygymnasium ett av dom minst intressanta.
  VIKs U16 elitlag, är ett av Sveriges bättre lag, varav 3 spelat i U16 landslaget, hur många av dessa tänket man ta in till Hockeygymnasiet?
  5 stycken från VIKs egna led eller länet… Resten kommer utifrån och det är dom som inte kom in på sina 1:a, 2:a eller 3:e val.
  Varför inte ta in 11 spelare? Plats 6-11 är bättre än dom från andra klubbar.
  Då skulle det finnas något att bygga på för framtiden, som är villiga att offra en hörntand för moderklubben.
  A-laget ska byggas från grunden med egna spelare och spetsas med några få utifrån.
  Skellefteås trupp består av 10 egna spelare, Rögle nästan samma sak.
  Ska man ta utifrån ska dom ha prestationslön, de som tas in i januari fönstret ska definitivt att bonusbaserad lön.

 4. HR skriver:

  Samtidigt ska vi vara realistiska. VIK slutade trea i Allettan norra. Det betyder att VIK i seriesammanhang har åtminstone fyra lag före sig om vi räknar ettan och tvåan i bägge allettorna. Så det är inte bara i PO som VIK plötsligt underpresterar, fyra lag från allettorna ska till kvalserien och kanske inte VIK är ett av ettans fyra bästa lag.

 5. Gud skriver:

  Vik plockar in spelare som Borlänge inte ville ha pga att han inte passar in i omklädningsrummet.
  Borlänge vill ha ett ”lag” där alla krigar för alla. Venuto var inte den typen.
  Den som säger att Conny är typen som sätter laget framför jaget har nog inte kollat mycket hockey.

  Sluta snacka om att ja men venuto kan ju skjuta och Conny kan ju passa iallafall. Dom visar inget hjärta alls för klubbmärket och det märks.

  Hoppas klubben tränare, sportchef, styrelse, spelare kan vända detta. Men då krävs ju att man spelar med spelar som vill detta. Sen hur man vinner skit i det. Spela tråkigt, stå med 5 man på egen blålinje och kontra. Hitta bara en grupp som funkar. Tror på varandra och offrar sig för varandra. Och som hittar en väg att vinna hockeymatcher.

 6. Martin skriver:

  Vi kommer sällan in på mål. Både vid djupa puckar / dump samt transport in i zon är distanserna långa och passningarna lösa. Ingen verkar gå mot mål som andra/tredje gubbe. Förväntar mig mer av många i vik, tex Eriksson att gå rakt på sak. Skita in puckarna helt enkelt. Överkonstruktivt ibland.

 7. Jocke skriver:

  Detta avgör Bois på lördag!

 8. robert jonsson skriver:

  Tyvärr alldeles för klena avslut, som vanligt måste man tråkigt nog säga.I pp lär man in med en pointman på blålinjen som har ett riktigt skott. Efter att ha följt matcherna under säsongen så finns det enligt mitt sätt o se det endast två backar som uppfyller kriterierna Källström och Brandhammar. Men Brandhammar är ju inte ens med?
  Nuvarande pp där Strömberg skall stå o plocka med pucken o slå flip pass mot slottet och lägga en o annan diagonal funkade för 8-10 år sedan. I dag krävs dock snabbt pucktempo många skott o en man stående framför målvakten, ständigt beredd att ta stryk.
  Tror dock att vi har möjlighet att vända detta om vi börjar sätta chanserna. Bara o ladda om och ta fram ”krigarhjärtat”. Än är det inte kört.

 9. Miko skriver:

  Riktigt tungt. Så tråkigt och frustrerande att det alltid låser sig för Vik i playoff matcher. I serien presterar de bra, vinner 4 matcher mot seriesegrarna Borlänge som nu är som första laget på väg mot kvalserien, vinner fyra matcher mot Mariestad men den allra viktigaste så långt förlorar man. Det är nåt som gör att man har för hög anspänning i vara eller icke vara matcher. Man trivs till skillnad från de som lyckas inte med att spela dessa matcher. Det är hur som helst en gåta att gång på gång inte få till det. Nu hoppas jag man ser möjligheter inför fortsättningen. Lyckas man vända så går man stärkta ur detta. Nu gäller det att de som verkligen vill bli hjältar och ihågkomna kliver fram. Annars så tar detta slut innan det ens har börjat och ökenvandringen i ettan fortsätter. Publiken kommer nog göra sitt och blir lagets prestation i paritet med publikens stöd så löser man detta.