Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö – men även några frågetecken som följer med in i serien

Marcus Bergman skymde bra vid Filip Karlsson 1-1-mål då lagen möttes senast i Köping. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

VIK vann den sista träningsmatchen med 4-1 mot Södertälje i Köping på torsdagskvällen. Därmed slutade försäsongen för VIK med tre segrar på sju matcher, där man dock även spelade mot tre SHL-lag.

SSK kom ut bra, men VIK kom mer under perioden, även om SSK hittade vägar till kassen genom några fina långpass. 5-5 chanser i 5v5. Roe stod för en rejäl felpass före skicklige Pollocks 0-1 efter 11.39. Karlsson pricksköt 1-1 efter bra förarbete av Gunnarson och Kangas där Bergman skymde skicklige Tolopilo efter 16.30.

Då Bergman fixade ett PP fick vi se säsongens bästa PP av Zetterberg, Gunnarsson, Frycklund, Lavoie och Skedung med ett helt annat pucktempo mot tidigare, dock mållöst. Pollock hade även ett snabbt anlagt skott i ribbkrysset i slutet.

Jardeskog firas. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

VIK var bättre i andra perioden och tog välförtjänt ledningen via de två giganterna Lunsjös och Gunnarssons förarbete som öppnade för Jardeskogs dragskott fram till 2-1 efter 36.22. 5-2 chanser till VIK 5v5 i andra perioden. 3-3 chanser PP. Smith/Pollock vassa i PP för SSK.

SSK skapade några chanser inledningsvis på tredje, men JG var tät och alert. Sedan hade VIK mer av spelet och chanserna. Jardeskog visade fin känsla då Svensson friställdes med en långpass som skar igenom hela Södertälje.

3-1 kom istället efter ett bra uppspel av Tornberg som hittade Zetterberg på kanten, och Zäta visade sedan utsökt känsla då Skedung fick en macka som vinklades i nät efter 45.45.

4-1 kom i tom kasse sedan Lunsjö åkte ifrån Haag lite. VIK vann chanserna i sista med 7-5 i spel 5-mot-5 efter att SSK försökt sig på en slutforcering.

SAMMANFATTNING 

VIK vann totalt chanserna i spel 5-mot-5 med 17-12 och i PP med 6-4. Segern var alltså rättvis. Laget enligt nedan:

Lunsjö drev väldigt mycket spel och verkar trivas med Zetterberg och Skedung. Det lyser om forwarden och backgiganten Daniel Gunnarsson inför seriestart. Wikman också fortsatt vass. Ganska bra intentioner överlag, även om ingen kedja ännu fått den riktiga kemin.

Rätt att Skedung promotades till 1:a. Rauchenwald är faktiskt fjärde bäste center just nu. Frågan var det tar vägen nu för österrikaren? Kelsey Tessier började också blekt för att sedan växa ordentligt från liknande siffror i Österrike. Annars är frågan om VIK & Rauchenwald står ut med en roll i 4:e?

Rauchenwald fick dock fortsätta i PP, vilket tyder på att VIK-ledningen har fortsatt förtroende för det offensiva spelet i rollen då centern ska stå framför kassen. Rauchenwald gjorde en helt okey match som fjärdecenter, men det var ju inte den tänkta rollen kanske.

Anton Svensson hade en ny anonym träningsmatch och vi får hoppas forwarden får igång spelet och produktionen bättre med start mot gamla laget Tingsryd i premiären. From var anonym i den kedjan där solide och allt mer ”Fredrik Johansson-like” Filip Karlsson centrade.

Man hade alltså bytt plats på Bergman och Svensson där den förstnämnde fick spela med en stabil men inte spektakulär Frycklund samt med passningsgeniet Lavoie, som dukade upp flera bra instick även idag.

På backsidan var Gunnarsson dominant och Östman fortsatte imponera med rappt, tufft spel med nästan inga misstag. Roe och Tornberg hade klart sämre insatser efter ett antal strålande träningsmatcher på sistone.

Jardeskog fortsatte spela misstagsfri hockey och den tuffe backen visade även offensiv med ett mål och ett fantastiskt djupledspass som alltså gav Svensson ett friläge.

Karl Persman imponerande med sitt fräna och tuffa spel då backen verkligen utnyttjar sin enorma storlek att vinna puck i närkamper. Detta var Persmans klart bästa match under denna försäsong i A-laget. 18-åringen ser redo ut för att testa även skarpa matcher på HA-nivå.

JG på verklig hemmaplan i Köping. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

Johan Gustafsson var väldigt tät och solid återigen efter den fina insatsen i Karlskoga senast. JG är förhoppningsvis redo för att dominera i HA nu. Men även SSK ser ut att ha en bra målvakt i Tolopilo.

Så totalt sett ett lite småtrevligt genrep och några ganska lovande besked gällande PP och viss kemi i kedjorna inför premiären mot Tingsryd den 24:e september.

Men fortsatt en del frågetecken som VIK får försöka lösa i serien med att fortsätta ge dessa åter nya kedjor mer tid att bygga. Det finns, kanske på gott och ont, inte någon given ledande förstakedja just nu, även om Lunsjö, Skedung och Zetterberg kanske kan bli en sådan ganska snart.

PUCKLIGAN

5 Alexander Lunsjö

4 Daniel Gunnarsson

3 William Wikman

2 Lukas Zetterberg

1 Alexandre Lavoie

3 svar

 1. Mattias skriver:

  Varför splittra Bergman och From de hade kemi?

 2. Danne skriver:

  Delar mycket av känslan du summerar efter matchen. Men var Svensson så anonym? Gick den matchen med en känsla av att han hittade många situationer med fina målchanser men att pucken inte lyckades lirka sig in.

  • Mikael Norén skriver:

   Du har nog rätt Danne att jag kanske var väl kritisk mot Svensson. Även Paananen lyfte ju Svensson.