Segt VIK vände sent 0-2 till seger 3-2 borta mot AIK då Marcus Bergman startade comebacken med en patenterad målgivande långåkning då ungdomar gladde

Marcus Bergman avslutade VIK:s comeback med en soloprestation. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

8 svar

 1. Pelle skriver:

  Jag håller fast vid vad jag tyckte igår efter att ha sett repriserna på målen, att det är Lindelöf som gör sista målet. Cheek hinner aldrig röra pucken förrän den är inne. Men VLT verkar hålla fast vid den officiella versionen.
  Men däremot så gör han ju en helt avgörande skymning, och kommer att bli väldigt nyttig för VIK.

 2. Musse skriver:

  Som sagt är det försäsong och det kommer nog ta lite tid att spela in de nya. Cheek är väl den som kommit in bäst hittills. För Speers är ju allt nytt med stor rink och nytt land. Tekar bra och jobbar hårt så lite tålamod kan han väl få. Roe dömdes ju ut av många i början förra året men växte när han fick koll på hur det funkar här. Sen verkar ju en del i de två topplinorna ta det lite chill i försäsongen. (Lukas och till viss del Fryklund) har väl inte direkt öst in poäng. Medans de som vill upp i hierarkin kör på hårdare för att visa upp sig. Personligen tror jag det är backsidan i första hand som kommer förstärkas av ett eventuellt nyförvärv.

  • Bozo skriver:

   Tar tid att lära sig HA. Påstås vara helt unik sorts hockey som spelas där. Snabb, svensk/kompetent men inte riskminimerande som i SHL.

 3. C skriver:

  Tungt att lira utan 2 ordinarie centrar, där har VIK endel att jobba med för precis som du skriver Micke så känns det väldigt fattigt så fort Fryklund är borta.

  Jag har varit väldigt skeptiskt mot From men såna här matcher när inget funkar kan han vara guld värd ”om han har rätt dag”. Bäst förmåga i VIK att åka rakt igenom motståndarlagen.

  Sen är PP2 fortsatt helt jävla bedrövligt. Otroligt att 5 st heltidsproffs i ett tilltänkt topplag som VIK inte ens kan åka in i motståndarnas zon och ställa upp och börja passa runt pucken. Igår var väll bara en av spelarna som är tänkt att spela där borta (Salminen) men åter funkade inget. Läge att bänka hela de gänget kanske? Här har VIK verkligen nått att jobba på. Att få PP2 att funka iallafall skapligt är förmodligen helt avgörande för vilken placering vi ska få i serien.

  PP1 går dock in och avgör matchen trots att Fryklund (även Zetterberg på slutet) saknades. I PP1 har man en tydlig spelidé som alla i laget känner till och då är det enklare att ersätta en enskild spelare då alla de andra vet vad de ska göra.

  • Pelle skriver:

   Aronsson visade vid målet att han kan styra upp ett PP.

   Sen borde man träna på PP mycket mer.

 4. Calle skriver:

  Jag funderar på om HA har anlitat expressen för att lösa de sviktande publiksiffrorna i hallarna? En totalkass produktion med ständiga störningar och uteblivna repriser kanske är det som får folk att resa sig från TV sofforna och ta sig ner till hallarna igen 😉

 5. Simon skriver:

  Finns ingen poängliga för försäsongen att tillgå ?
  Tråkigt att vi inte fått igång Speers offensiva produktion. Syns att den killen har extremt mycket hockey i sig. Bara hoppas tålamodet finns och att han blommar ut under serielunken

 6. Bozo skriver:

  PP ska man förtjäna och spela sig till, kräver självförtroende. Inte gå på gamla meriter/rykten. Är man inte bäst i laget i 5m5 så ska man inte heller lira PP.