Silly: AHL-tuffing tittar hit, Svedlunds utvecklingspotential & Urbas ett exempel på hur svårt det är att värdera…

Högerfattade Sena Acolatse är en tuff och energisk AHL-back med ett bra skott som börjat titta på Europa. Med lite tur kanske det kommer finnas någon back av liknande kaliber kvar när (om) VIK får ihop bra med pengar till den där så hett eftertraktade spetsbacken…

***

Sent på det #1: Grattis till Linus Svedlund, Hampus Larsson, Niklas Lihagen och Markus Kinisjärvi plus alla i Köping såklart till SM-guldet i inlineshockey!

Hörde att Svedlund hade varit bra och delat ut några delikata passningar. Denna blogg har alltid trott på Svedlunds spelsinne. Och spelsinne är svårt att lära sig, lättare med andra rent tekniska saker.

Törs vi hoppas på 10+20 av den så vältränade och hårt arbetande Arbogasonen i den bästa av stora genombrottsvärldar?

***

Sent på det #2: Jan Urbas klar för Villach i Österrike. Tråkigt men sant. Slovenen kostade VIK totalt cirka en miljon kronor per säsong, vilket är betydligt mer än Nick Sorkin (ca 500K) men betydligt mindre än Jeremy Williams (ca 1,5 mille). För det fick VIK väldigt mycket hockey av Urbas, men förhållandevis lite produktion.

Det är svårt det här hur man får mest ”bang for the buck”… Det delas ju tyvärr inte ut stilpoäng i hockey.

6 svar

 1. Freddan skriver:

  Jag tror det är en kombination av svag produktion och att han är lite långsam i starten som är anledningen till att de dissat honom. Säger inte att det är rätt men gissar att det är anledningen.

 2. MA skriver:

  Två SHL backar som är lediga fortfarande och har närhet till Västerås.

  Defensiva Robin Person, två vägs backen Dennis Person.

  Anton Mylläri Robin Person

  Johan Jonsson Dennis Person

  Hampus Larsson Alexander Nilsson Lindelöf

  Albin Lindgren

 3. Niclas skriver:

  Finns det underlag för en swichinsamling och någon som kan hålla i det.
  1000-1500 personer 50-100kr/mån borde man kunna få lite kvalite för.
  Undrar vad Sorkin skulle kosta per månad?
  Någon som vet?

 4. Mikael Norén skriver:

  Mycket kloka ord av dig HR! Ligger mycket i det du skriver. Men frågan är varför inte något SHL-lag då tog honom?, vilket Eric lyfter fram. Till en roll i 3e el 4e i SHL. Varför ville inte SHL-lagen det tror ni?

 5. Eric skriver:

  Urbas hade varit perfekt i en 3e kedja i vilket SHL lag som helst.

 6. HR skriver:

  Ang. Urbas så tror jag att det finns effekter av att ha en sådan spelare i laget som inte kan mätas i hans egen poängproduktion. Han är stor och tuff, bryter mönster och jobbar hårt, får motståndarförsvar att fundera och även om det inte resulterar i poäng när Urbas själv är inne på isen så kan nästa VIK-kedja möta ett försvar som är lite osäkra efter att ha blivit överspelade av Urbas m fl. Sånt som inte går att mäta, men jag är övertygad om att alla lag i HA blir bättre med Urbas i laget.