Silly: Efter Mingoia till Rögle tappar Västervik ytterligare en import till Danmark & vad kan Zäta ha i kikaren längre fram?

Ex-VIK:are Emil Georgsson (#67) har lyckats väldigt bra i övergången från spelare till GM med en handfull riktiga importfynd på bara två säsonger. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Västervik har redan tappat succémannen Trevor Mingoia till Rögle. Nu tappar man även en annan forwardsimport då Gabriel Desjardins enligt bra källa skrivit på för en klubb i Danmark.

Desjardins har haft ljumskproblem och har bara spelat tiotalet matcher för Västervik. Annars får man passa på att lyfta Västerviks sportchef Emil Georgssons fina ECHL-värvningar som åter visat att det går att fynda där om man har rätt kontakter.

***

Faktiskt börjar det närma sig tiden på året då marknaden blommar upp inför transfer deadline. För VIK och Patrik Zetterberg är forwardssidan kanske mest intressant att se över.

Kanske kryllar inte forwardssidan med givna topp-6-forwards som är beprövade att hålla på allsvensk topp en hel säsong…

2 svar

  1. David P skriver:

    Mingoia är i dagsläget bara utlånad, inte tappad. Men det kan bli så. Och man blir äntligen av med en spelare som suttit på läktaren nästan hela säsongen (Desjardins). Man kan säga att han ”tappades” redan i inledningen av seriespelet. Nu får han sitta på en dansk läktare istället och det kan väl vara kul för honom med lite omväxling. Annars så får man gratulera till en riktigt fin återkomst till HA. Trodde inte alls på Västerås – och trodde fel!

  2. Storgurka skriver:

    Tycker nog, första gången på åratal att inget behöver tas in i laget. På forwardssidan har vi haft spelare som Eriksson, Wikman osv utanför laget, de tyder på en stor bredd. Javisst kommer vi åka på skador men nog ska vi klara de också. Samma med backen, nu har vi t.o.m Apple utlånad o vill gärna se Calle om de blir nån skada.

    Nu är ju J20 ett kollektiv(o har gått dåligt iår) men vore ändå intressant o höra om de finns nån forward som knackar på dörren.
    Vad hände med bröderna Falk? O Hugo Ollilla kanske man kan ge chansen vid skador?