Formkoll inför AIK & Södertälje: Frycklund/Lindelöf stekheta & Hästens värvning av Beck symptomatiskt för dysfunktionell klubb?

Alex Lindelöf avgjorde mot KHK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Dags för en formkoll 30 matcher in i säsongen. Who is hot – and who is not? Som man brukar säga i Nordamerika.

Poängutdelning senaste fem omgångarna.

Vi kan se att Frycklund varit riktigt het på sistone och har tagit in på ZBÖ-kedjan. Även backarna Liwing, Lindelöf och Ringström har producerat bra, liksom superveteranen Fredda J.

Gustav Lindberg har hamnat i en formsvacka, viktigt att Gurra snarast hittar sitt fina spel igen.

Poängfördelning senaste tio matcherna.

Frycklund har varit riktigt vass på sistone även sett över tio omgångar. ZBÖ-kedjans mest hysteriska form har kanske lagt sig en aning, då de får tuffare bevakning nu. Därför är det så viktigt att andra spelare kliver i främst andrakedjan.

Alex Lindelöf har haft en riktigt bra period med 3+6 och +8 (!) senaste tio matcherna. Även Benker har kommit igång klart bättre. Jonas Liwings jämnhet i produktionen är föredömlig.

Jimmie Jansson 1+1 och -2 (får dock ej spela PP), Johan Skinnars 2+1 och -3 och Isac Skedung 0+2 och -1 är spelare som inte direkt varit heta produktionsmässigt på sistone.

***

Återkommer med en koll på truppen inför de 22 avslutande matcherna. Frågan är vad Zäta tänker kring eventuella värvningar/lån.

***

Mest intressant i hela hockeyvärlden just nu är dock vad Patrik Berglund tänker. Vore det inte något av en win-win om Bulan återvände till VIK? Här är han kung och kan pumpa sig med självförtroende och kärlek från fansen.

***

Jesper Appel till Grums på lån alltså. Problemet är väl att Appel inte har någon direkt egenskap som sticker ut på allsvensk nivå. På Ettannivå är ju spelsinnet och arbetet med klubban i egen zon av toppklass.

***

Stora VIK-floppen Mattias Beck är mållös och -2 efter sju matcher (0+2) i Vita Hästen. Veteranen har bara fått iväg futtiga åtta skott på mål under dessa matcher. Troligen är den värvningen symptomatiskt för hur man gjort affärer där. Och då förstår man ju varför de är ganska avsågad jumbo…

1 svar

  1. Johan skriver:

    Förstår inte att Anton inte får spela mer än vad han gör. Han har ju gjort en del mål och sliter hela tiden, han har ju av gjort några matcher. Med den attityden och de singnalerna ha bidrar med brukar ju smitta av sig till övriga i laget.