Silly: “Fortfarande klubbarnas marknad” & Huras från Modo till Johners Villacher?

Det lär ta lite ny fart på marknaden nu när många lag vill göra sig av med vissa lirare som inte varit så bra som man trott. Plus att det faktiskt fortfarande finns en hel hög meriterade spelare fortfarande kontraktslösa.

Centralen talade med en insiderkälla om marknaden:

I AHL är fortfarande 62 spelare kontraktslösa enligt eliteprospects.com, och i exempelvis Österrike är det 25, vilket även är siffran i Allsvenskan. Är det inte ovanligt många spelare lediga fortfarande?

– En hel del av de AHL-spelarna har gått i pension. Men ja, massor av spelare finns fortfarande på marknaden.

– Det har varit köparens marknad hela sommaren/hösten. Fortfarande finns det tillräckligt med spelare där ute, en del av dem med bra kvalitet.

***

Som redan meddelat på Twitter idag, så lutar mycket mot att tränaren Larry Huras lämnar Modo för Villacher i Österrike. Modo ska ha köpt ut Huras, vilket underlättar övergången.

Just i Villacher lirar Dustin Johner, som bara har två mål på 18 matcher. Vad nu det kan betyda för VIK:s möjligheter att kanske plocka tillbaka den pålitlige centern? (OBS – bara spekulation)

På något sätt är en tekningskicklig och målfarlig center/ytter som Johner något VIK saknar just nu. Med tanke på prestationen och lönen (65 000 Euro skattefritt/år) lär inte Villacher var helt ovilliga att släppa, spekulerar en bra källa Centralen talat med.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto