Silly: Lediga backar & Edström “hårdare bedömd i Björklöven p.g.a. Skellefteåhistoriken”

Fick lite mer info om senaste VIK-förvärvet Rasmus Edström från en som på jobbar på insidan i branschen:

– Gällande Rasmus Edström är det lite intressant att han beskrivs som en defensiv back av “Äpplet”. Visst, han är mjuk och följsam på skridskorna, men för snäll och inte så stark.

– När han kom fram i Skellefteås A-lag var han ruskigt bra. Otroligt fin skridskoåkning och spelsinne. Förlorade nästan allt på en säsong och i Björklöven har han haft det jättetufft.

– När man själv suttit på läktaren har man hört att han dömts betydligt hårdare än andra, för att han spelat i Skellefteå (Björklövens ärkefiende). Hans kroppsspråk har ofta visat att han verkligen inte är i fas. Men en jättefin talang. Bra kille också.

***

Appelgren var tydlig med att man vill ha in en riktig spetsback, trots värvningen av Edström. Kollade lediga backar i Mellaneuropa med en scouts omdömen:

Brian Fahey: “Kan fortfarande skjuta och spela bra. Men åldern är en faktor, vet inte var han kan vara på väg nu”.

Brian Connelly (ex-Leksand): “Var väldigt medelmåttig i Salzburg.”

Grant Lewis: “Har haft skadeproblem, kanske måste gå i pension.”

Brendan Bell: “Avslutade säsongen med skador. Verkar vara på väg ner.”

Jason DeSantis: “Som Connelly, var mycket genomsnittlig i Österrike. Båda skulle vara genomsnittliga i Allsvenskan också…”

***

Sen finns det andra namn som Blake Kessel och Troy Vance på marknaden, men dessa ska har förbättringsbart “lagarbete”.

***

Vad jag förstår kostar en enkel defensiv back med goda allsvenska meriter cirka 275 000 kr totalt, en god offensiv allsvensk back cirka 550 000 kr och ska man ha en defensiv back med SHL-meriter börjar nog priserna runt 750 000 kr totalt.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:344:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:70:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"763844769122553856";s:5:"pDate";s:19:"2016-08-11 21:09:19";}}";

2 Kommentarer

Tweets

Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@J_Wallin @VIKFanCentral Frågan är om det finns en mening med att "jobba med individen" när laget inte mår så bra?

SvaraRetweetFavorit
Vitomannen - AvatarVitoknezVitomannen

@beessess @VIKFanCentral Tänkte mer på målvakt men ska vi prata utespelare och försvarspel så spelar dom som ett sä… https://t.co/q0dOXBHjwM

SvaraRetweetFavorit
Jonas Maandi Wallin - AvatarJ_WallinJonas Maandi Wallin

@VIKFanCentral Borde bytt ut pannan inför förra säsongen. Kommer inte vidare här.

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@Vitoknez @VIKFanCentral 3 säsonger tillsammans borde räcka en bra bit men de är samspelta som om de träffades för första gången igår.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto