Silly: Marcus Karlström (ex Mora, Södertälje & Almtuna) i HV71 kan vara på väg in enligt Expressen & varför inte ”trada” Lavoie mot Smith i Södertälje för allas bästa?

Bättre för alla när nu Lavoie får mer istid i en annan klubb. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Enligt Expressen kan VIK vara på gång att ta över Marcus Karlströms kontrakt med HV71. Det vore nog den snudd på nästan bästa tänkbara lösningen i VIK:s backjakt.

Detta om vi tänker på rapporterna om en mycket skral marknad, särskilt gällande just spelskickliga och högerfattade PP-backar, som även är allround. Läs late-bloomern Marcus Karlström.

Karlström var delad sjua i backarnas poängliga med Michael Kapla (nu i Skellefteå) med 31 poäng (4+27) förra säsongen i Almtuna.

Precis som nedanstående spelare i HA tidigare sa till bloggen tyckte även undertecknad att Karlström var dominant i Almtuna ifjol:

”Almtuna var faktiskt är riktigt bra förra säsongen då Karlström styrde på blå. De hade en tydlig spelidé med mycket puckinnehav och kortpassningsspel utan att egentligen ha något superlag på pappret.

Karlström var då oerhört bra och stack verkligen ut – riktigt skicklig med pucken och kylig på blålinjen.”

***

En tanke slog mig. Begåvade passningsspelaren Alexandre Lavoie fick ju inte spela PP mot Västervik senast. Kanadensaren tog det inte bra och inte ens passningsspelet funkade sedan.

Och precis som bloggen tog upp innan säsongen var det nog ett långskott att den begåvade finliraren skulle passa under Thomas Paananens krav på intensitet.

Samtidigt är Colin Smith på väg att lämna Södertälje på en annars ganska tunn marknad. Skulle inte förvåna om VIK gillar stora delar av Smiths spel då han alltid tävlar, är ”dryg” att möta och har stor näsa för poäng.

0,60 PPG i AHL är ren klass på 338 matcher och vittnar om talangen som finns i botten.

28-åringen har en NHL-match på meritlistan och 45 poäng på 43 allsvenska matcher. Smith är dessutom en bra tekare med 53 % vunna totalt i Väsby och Södertälje.

Det finns dock frågetecken för Smiths (och Tobias Lindbergs) karaktärer. Men säras de på kanske det blir bättre?

VIK kan ju inte bara ta in välkammat heller. I VIK kanske man bättre skulle kunna få Smith att ställa sig i ledet, särskilt nu när det börjar bli ordning på spelet.

Och Lavoie skulle kanske få spela i ett lag som passar bättre där kanadensarens begåvning kommer fram och uppskattas mer, som i många andra lag tidigare där Lavoie öst in poäng. Antingen i Södertälje eller kanske åter Vita Hästen?

NHL-influerade Mikael Samuelsson lär inte vara rädd för att göra en bytesaffär, eller ”trade” som man säger där borta.

Men om Lavoie lämnar kommer ju det behövas ytterligare en spetsforward utöver exempelvis Smith, om nu laget verkligen både ska spetsas och breddas. Spännande mini-silly-tider väntar…

3 svar

 1. Lasse skriver:

  Den enda som kan jämföra sig av de du räknar upp är väll From.
  Han har 6 poäng och -4
  Jämfört med Lavoies 7p och -6
  Men då har ju Lavoie spelat fler matcher hittils.

  Anton Svensson har 10p -4
  Isac skedung 7p +3 och har varit skadad
  Karlsson 7p -5 (men är flyttad till 4 kedjan)

  I min bok är Lavoie värvad för att göra poäng och spela i en topp 2 kedja. Han ska lyfta vårat PP. 7 poäng på 16 matcher och -6 i en så offensiv roll är väldigt dåligt. Han har säkert en av de högsta lönerna i laget också. Sen är han ju väldigt långsam och vi spelar ju ett mer fartfyllt spel.

  Vi vill ju till SHL och då måste alla på planen leverera i sina roller. Visst kan det vända och för min del kan vi testa några matcher till men det är svårt att se hur vändningen ska kunna komma med spelstilen han har och VIKs sätt att spela. Passar bra ihop med Hakkarainen gör han ju uppenbarligen inte iallafall, 0 poäng i 5-5 på 3 matcher där.

  • Musse skriver:

   Visst behöver han lyfta sig, precis som flera andra. Så länge laget spelar bra gör det inget om enskilda spelare är i en svacka i november. För mig är mål och riktiga assister det som räknas. Tveksamma andra-assister, not so much… Vi kan ju inte hålla på att kicka spelare när det är tunt på marknaden. Skulle istället vara tacksamt om vi kunde ha 7-8 seniorbackar och 14 forwards så vi får en naturlig konkurrens i laget.

 2. Musse skriver:

  Är fortfarande övertygad om att vi behöver Lavoie för det han är bra på. Har ju faktiskt levererat poäng i paritet med From, Skedung, Karlsson, och Svensson mf. Det är poäng som vinner matcher. Flera spelare har i perioder underpresterat mot vad vi förväntade oss men tagit sig igenom det. Låt oss ha lite tålamod.