Silly: Möjligen små positiva steg gällande Kalle Östman, Marcus Karlström stannar i Almtuna, lite Patrik Berglund & vad händer med Stefan Warg?

Kalle Östman var en av de som drev VIK:s hetsiga träningar 18/19. Daniel Gunnarsson i förgrunden. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Hörde att Kalle Östman kanske närmat sig VIK lite, dock från läget att det fortfarande är SHL som varit förstavalet. Men senaste veckan har chansen för VIK ökat till ”50/50” enligt vad bloggen hör.

Så det är bara att hoppas. Så länge kan vi njuta av Östmans konster från 18/19:

***

Marcus Karlström förlängde under torsdagen med Almtuna. Vad bloggen förstår var Alex Lindelöf förstavalet som offensiv toppback och då fick Karlström snällt stanna i Uppsala. Lite tillspetsat.

Därmed är det vidöppet vilken topp-4-back VIK ska ha in utöver Jimmie Jansson, Daniel Gunnarsson och Lindelöf. Kanske skulle en sådan som Stefan Warg, 32, passa in?

VIK har saknat ledarskap och rutin, då Logan Roe faktiskt var lagets äldste spelare säsongen som gick. Plus att Fredrik Johansson slutade. Warg har varit kapten i Örebro och skulle kunna bli en ”Daniel Rahimi” för VIK. Vilket Gulsvart saknat.

Stefan Warg var bra och slog igenom i VIK 2012-13. Backen verkade trivas här.

Thomas Paananens ledarskap bygger mycket på spelarnas ansvar och då behövs även riktiga ledare på isen som stöttar och visar vägen.

Man ser även hur en veteran som Tyler Matson gör stor nytta i HV71 med sitt slutspelsskägg och sunt galna blick. VIK skriker verkligen efter sådant ledarskap.

***

På tal om Björklöven gör ju deras starka insatser mot MoDo att VIK:s exit möjligen ser lite bättre ut, om man nu får säga så. MoDo, med ett mindre och mer lirande lag, måste nu försöka ändra skepnad på serien, annars kommer nog Rahimi & Co. käka upp även MoDo, trots att Riley Woods är så skicklig.

Rahimi verkar ju, otroligt nog, tagit sig in innanför pannbenet även på självaste Mattias Karlin…

***

Ett problem med Roe är att amerikanen är lite vanilj, dock oerhört välsmakade sådan, men saknar både offensiv spets och tuffhet. Skapar ju inte oro hos motståndarna och kostar en del.

Om VIK vill ha in en troligt ganska billig men intressant och tuff back, skulle jag scouta Zach Berzolla hårt. Som glad amatörscout föll jag ju för denne frejdige back då han lirade tillsammans med Roe i Florida Everblades. Dock alltid svårt att scouta genom TV-rutan.

Denna blogg tyckte ju exempelvis att Greba såg bra ut i fötterna genom TV:n i första matchen i Västervik. Men live var det klart trögare och betydligt större behov av glidvalla än vad jag trodde…

***

Hörde att Patrik Berglund just nu kanske inte är så på, kanske mest golf som gäller. Men kontakter finns. Hörde även att Berglund ska vara självkritisk och tveksam om han klarar att spela center så mycket mer på grund av att fötterna kanske åldrats lite.

Att vara självkritisk är ju sunt. Det var även Patrik Zetterberg i VLT.

Hörde även att Mikael Frycklund ångrar lite att han var för het och hamnade i en utvisningsparad mot Löven, ”men jag ville ju smälla på då jag inte tyckte så många andra gjorde det”.

Gott så, men hoppas alla gör det lite smartare nästa gång. Och att andra än Frycklund tar rollen som tacklare och retstickor i nästa slutspel. Så att #9 kan fokusera på själva ishockeyspelandet.

20 svar

 1. Mathias skriver:

  Ja tittar man på klipp från träningar eller timeouter så pratar ju Paananen bara Svenska, detta trots transatlanter, ryssar samt finnar i laget. Inte så konstigt att han aldrig får dessa spelare att lyfta.

  Filander pratade bara engelska på träningar osv om man utgår från alla inslag och klipp, tydlig trovärdighetsskillnad där tyvärr.

 2. Bozo skriver:

  Tror inte Paananen nämnde Roes namn en enda gång i intervjuer gällande spelare att lyfta fram.

  • Peter skriver:

   Visst är det så. Jag har tittat på alla intervjuer som Paananen gjort efter matcher, och precis som du skriver så nämns inte Roe alls.

   Jag tror att Paananen har lite problem med importer. Ingen aning om det är sant men jag har hört att han är rätt kass på engelska. Och är det så blir det ju svårt med matchcoachning om det finns flera utländska spelare.

   Och Zäta är ju inte heller jätteintresserad av importspelare i första hand. Både Leduc och Roe blev ju bara ersättare när Ingman och Molldén lämnade.

   • Pelle skriver:

    Måste rätta dig lite. Roe värvades tidigt. Det var Fernholm som togs in som ersättare.

    Men annars så säger Z att han vill se spelare innan han värvar dom. Så nu verkade han mest intresserad av de som redan spelat i serien eller SHL. Men då blir det ju hårdare konkurrens om dom spelarna också. Och en annan prisnivå.

    • Peter skriver:

     Jo, du har så rätt. Miss av mig. Annars hade jag gärna sett Colby Sisson tillsammans med Roe.

    • Kalle skriver:

     Blir ju väldigt begränsat, med en sportchef som inte kan rekrytera annat än spelare från svenska serier, och en tränare som inte kan engelska. Har varit positiv till dessa två herrar, men jag börjar tvivla om dom är rätt för resan mot shl.

   • Bozo skriver:

    Fast finska kan han väl och det blev inte bättre med finska spelare.

    • Peter skriver:

     Det är säkert inget fel på finskan. Det var nog Jalonen som var helt fel. VIK måste sluta värva spelare som knappt spelat eller som verkar sjukt skadebenägna.

 3. Putte skriver:

  Försökt att svara seriöst två gånger nu Mikael. Men tydligen blockad så då blir det svårt. 🙂

 4. Thomas skriver:

  Såg att Z söker bollplank i jakten på spelare, där borde ju du Micke passa in perfekt med din kunskap om tillgängliga spelare 🙂

  • Optimist skriver:

   Jag instämmer helt! Tänk om VIK skulle våga gå lite utanför boxen och använda Micke som bollplank! Självklart ska han ha en skälig lön för arbetet också!

 5. Putte skriver:

  Ja du verkar kunna det där Dennis! Måste ju vara så helt klart. Eller är det så att du är besviken på att inte få in han och måste nedvärdera han?

  Kanske en smart agent och rådgivare som ser det annorlunda än dig 😉

  • Pelle skriver:

   Det handlar inte om att nedvärdera. Att man väljer Lindelöf är ganska naturligt eftersom han har VIK som moderklubb, och återvändare smäller högt både bland supportrar och sponsorer. Han var dessutom Paananens favoritback sen tidigare, ända sen Paananen var juniortränare.

   Sen kan man diskutera om det finns plats för ytterligare en offensiv back, men förmodligen så gör det inte det.

 6. Bozo skriver:

  Håller med Frycklund, vilket mellanmjölk-lag VIK hade säsongen som gick. Framför allt bland kedjorna. Många som igen gjorde svagaste säsongerna på länge. Många av dom är kvar. Men ska man se det positivt så gjorde ju Tornberg en katastrofsäsong för två sen och sedan betydligt bättre denna.

 7. Putte skriver:

  Ha ha ha haha…Gulligt att försvara VIKs färger i alla lägen. När någon inte väljer VIK så är det ALLTID VIK som valt bort spelaren. Trovärdigheten i det…. 😉

  • Dennis skriver:

   Gulligt eller inte gulligt. Karlström lär ju inte ha jättehöga ambitioner med sin karriär om han väljer bottenlaget Almtuna före ett SHL-satsande VIK.

  • C skriver:

   Att det bara fanns plats för Lindelöf eller Karlström är ju ganska självklart egentligen då Jansson, Gunnarsson och Lindelöf aspirerar på 2 PP platser redan så Micke har helt rätt här och det spelade troligen in i Karlströms beslut att skriva på för Almtuna.

   VIK får nog i princip vem de vill från Almtuna förutom Tony Mårtensson då inför hans sista säsong som spelare. Hierarkin mellan klubbarna är rätt solklar och alla tidigare transfer tyder på det.

   • Putte skriver:

    C: Men det heter alltid i denna blogg oavsett varifrån en aktuell spelare kommer att det var VIK som valde bort. Det måste du hålla med om inte är trovärdigt.

    Det är mer än en gång VIK gått bom på spelare dom velat ha. När en spelare presenteras är ofta inte just när ett beslut är taget heller så det går inte att ta det på detta. En spelare och dennes agent tackar nej till en klubb och då går den klubben på ett annat spår. Vi vet inte när spelarna presenteras hur länge klubbarna hållit det inne eller hur det faktiskt gick till. Där spekulerar vi bara och fans samt icke neutrala bloggare gärna i vårt lags favör. För så måste det ju vara…… eller inte. 😉

    Övertygad om att VIK inte ens från Almtuna (eller Troja eller vad anat bottenlag vi tar) kan plocka vem dom vill. Inte alltid så det fungerar. Spelare agenter och rådgivare styr mer än bara en plånbok.

    • Mikael Norén skriver:

     Hej ”Putte”, jag har på denna blogg haft rätt så många gånger gällande silly mm att jag tar det med ro vad du säger. Men angående trovärdighet kan du väl träda fram vem du är och vilka kopplingar du har med Almtuna, Karlström mfl? Att anonymt påstå att någon inte är trovärdig är lite självmål.