Silly: Möjligen små positiva steg gällande Kalle Östman, Marcus Karlström stannar i Almtuna, lite Patrik Berglund & vad händer med Stefan Warg?

Kalle Östman var en av de som drev VIK:s hetsiga träningar 18/19. Daniel Gunnarsson i förgrunden. FOTO: RUNE ÅHLÉN

20 Responses

 1. Mathias skriver:

  Ja tittar man på klipp från träningar eller timeouter så pratar ju Paananen bara Svenska, detta trots transatlanter, ryssar samt finnar i laget. Inte så konstigt att han aldrig får dessa spelare att lyfta.

  Filander pratade bara engelska på träningar osv om man utgår från alla inslag och klipp, tydlig trovärdighetsskillnad där tyvärr.

 2. Bozo skriver:

  Tror inte Paananen nämnde Roes namn en enda gång i intervjuer gällande spelare att lyfta fram.

  • Peter skriver:

   Visst är det så. Jag har tittat på alla intervjuer som Paananen gjort efter matcher, och precis som du skriver så nämns inte Roe alls.

   Jag tror att Paananen har lite problem med importer. Ingen aning om det är sant men jag har hört att han är rätt kass på engelska. Och är det så blir det ju svårt med matchcoachning om det finns flera utländska spelare.

   Och Zäta är ju inte heller jätteintresserad av importspelare i första hand. Både Leduc och Roe blev ju bara ersättare när Ingman och Molldén lämnade.

   • Pelle skriver:

    Måste rätta dig lite. Roe värvades tidigt. Det var Fernholm som togs in som ersättare.

    Men annars så säger Z att han vill se spelare innan han värvar dom. Så nu verkade han mest intresserad av de som redan spelat i serien eller SHL. Men då blir det ju hårdare konkurrens om dom spelarna också. Och en annan prisnivå.

    • Peter skriver:

     Jo, du har så rätt. Miss av mig. Annars hade jag gärna sett Colby Sisson tillsammans med Roe.

    • Kalle skriver:

     Blir ju väldigt begränsat, med en sportchef som inte kan rekrytera annat än spelare från svenska serier, och en tränare som inte kan engelska. Har varit positiv till dessa två herrar, men jag börjar tvivla om dom är rätt för resan mot shl.

   • Bozo skriver:

    Fast finska kan han väl och det blev inte bättre med finska spelare.

    • Peter skriver:

     Det är säkert inget fel på finskan. Det var nog Jalonen som var helt fel. VIK måste sluta värva spelare som knappt spelat eller som verkar sjukt skadebenägna.

 3. Putte skriver:

  Försökt att svara seriöst två gånger nu Mikael. Men tydligen blockad så då blir det svårt. 🙂

 4. Thomas skriver:

  Såg att Z söker bollplank i jakten på spelare, där borde ju du Micke passa in perfekt med din kunskap om tillgängliga spelare 🙂

  • Optimist skriver:

   Jag instämmer helt! Tänk om VIK skulle våga gå lite utanför boxen och använda Micke som bollplank! Självklart ska han ha en skälig lön för arbetet också!

 5. Putte skriver:

  Ja du verkar kunna det där Dennis! Måste ju vara så helt klart. Eller är det så att du är besviken på att inte få in han och måste nedvärdera han?

  Kanske en smart agent och rådgivare som ser det annorlunda än dig 😉

  • Pelle skriver:

   Det handlar inte om att nedvärdera. Att man väljer Lindelöf är ganska naturligt eftersom han har VIK som moderklubb, och återvändare smäller högt både bland supportrar och sponsorer. Han var dessutom Paananens favoritback sen tidigare, ända sen Paananen var juniortränare.

   Sen kan man diskutera om det finns plats för ytterligare en offensiv back, men förmodligen så gör det inte det.

 6. Bozo skriver:

  Håller med Frycklund, vilket mellanmjölk-lag VIK hade säsongen som gick. Framför allt bland kedjorna. Många som igen gjorde svagaste säsongerna på länge. Många av dom är kvar. Men ska man se det positivt så gjorde ju Tornberg en katastrofsäsong för två sen och sedan betydligt bättre denna.

 7. Putte skriver:

  Ha ha ha haha…Gulligt att försvara VIKs färger i alla lägen. När någon inte väljer VIK så är det ALLTID VIK som valt bort spelaren. Trovärdigheten i det…. 😉

  • Dennis skriver:

   Gulligt eller inte gulligt. Karlström lär ju inte ha jättehöga ambitioner med sin karriär om han väljer bottenlaget Almtuna före ett SHL-satsande VIK.

  • C skriver:

   Att det bara fanns plats för Lindelöf eller Karlström är ju ganska självklart egentligen då Jansson, Gunnarsson och Lindelöf aspirerar på 2 PP platser redan så Micke har helt rätt här och det spelade troligen in i Karlströms beslut att skriva på för Almtuna.

   VIK får nog i princip vem de vill från Almtuna förutom Tony Mårtensson då inför hans sista säsong som spelare. Hierarkin mellan klubbarna är rätt solklar och alla tidigare transfer tyder på det.

   • Putte skriver:

    C: Men det heter alltid i denna blogg oavsett varifrån en aktuell spelare kommer att det var VIK som valde bort. Det måste du hålla med om inte är trovärdigt.

    Det är mer än en gång VIK gått bom på spelare dom velat ha. När en spelare presenteras är ofta inte just när ett beslut är taget heller så det går inte att ta det på detta. En spelare och dennes agent tackar nej till en klubb och då går den klubben på ett annat spår. Vi vet inte när spelarna presenteras hur länge klubbarna hållit det inne eller hur det faktiskt gick till. Där spekulerar vi bara och fans samt icke neutrala bloggare gärna i vårt lags favör. För så måste det ju vara…… eller inte. 😉

    Övertygad om att VIK inte ens från Almtuna (eller Troja eller vad anat bottenlag vi tar) kan plocka vem dom vill. Inte alltid så det fungerar. Spelare agenter och rådgivare styr mer än bara en plånbok.

    • Mikael Norén skriver:

     Hej ”Putte”, jag har på denna blogg haft rätt så många gånger gällande silly mm att jag tar det med ro vad du säger. Men angående trovärdighet kan du väl träda fram vem du är och vilka kopplingar du har med Almtuna, Karlström mfl? Att anonymt påstå att någon inte är trovärdig är lite självmål.