Truppkoll då Lindelöf återvänder hem efter tur i Brynäs, Vita Hästen, Surahammar (!), Timrå & Tingsryd – höjer skicklighetsnivån offensivt och ökar välbehövligt kreativiteten

Lindelöf tog klivet till allsvensk toppback tillsammans med Paananen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under tisdagen blev det klart att Alexander Lindelöf återvänder hem, som någon blogg tidigare hintat. Detta efter en säsong med fina 10+24 för 34 poäng totalt för Tingsryd i både slutspel och grundserie på 52 matcher. Läs mer om Alex här i senaste inlägget.

Lindelöf ökar hotet offensivt från blå, där VIK hade så svårt att få igenom skott och passningar säsongen som gick. Detta då Daniel Gunnarsson hade det tyngre än väntat.

Och med en kreativ offensiv kvalitetsback som Lindelöf minskar risken att VIK:s PP blir sönderläst som var fallet i vårens slutspel. Just kreativitet är något VIK saknat en hel del, men här kommer Lindelöf bidra med oberäknelighet.

***

Nedan tänkbara backpar och kedjor nu. Hörde viskningar om att det troligen ska in 2-3 backar (före att Lindelöf anslöt) och 3-4 forwards. Tänkbar uppställning och med möjliga namn som ska in:

Alexander Lindelöf  – Gunnarsson
(Marcus Karlström) – Jansson
Jardeskog – (Roe)
Östman – (Norberg)

Frågan är dock om inte Z vill ha in ett bättre namn ändå än Lindelöf och möjligen Karlström som topp-4-backar? Det är inte helt omöjligt. Men med Lindelöf/Gunnarsson och Karlström/Jansson får man en rightare och leftare i två ledande backpar. En god start i teorin.

Sedan är frågan vilken sida backarna helst vill spela på? Det kan säkert bloggens läsare bättre gällande att sätta ihop backparen.

KEDJOR

Mr X1 – (Östman)Mr X2
Zetterberg – Frycklund – (Cheek)
Wikman – Skedung – Svensson
(Bergman)Mr X3 – Lunsjö (From – men skulle inte förvåna om dansken lämnar)

EXTRA: Wiberg/Kangas/(Johansson)/(Rigelius)

De viktigaste bitarna som ska in är alltså tre klassyttrar för topp-2-kedjorna, plus såklart en toppcenter i Kalle Östmans klass, helst nr. 13 själv.

Verkar som VIK och Björklöven slåss om tuffingen Trevor Cheek som gjorde 21 mål i Kristianstad. Cheek kan ju också spela center och är en mycket god tekare.

Cheek skulle kunna plantera sig mycket bättre i ansiktet på motståndarmålvakter, vilket VIK saknat oerhört. Se hur Svenningsson i MoDo konstant står precis i ansiktet på motståndarmålvakter, vilket ger så många mål för skickliga skyttar. Där har inte VIK haft någonting i princip.

Nu står ”Mr X3” som fjärdecenter ovan, men denna behöver hålla minst lika hög klass som Skedung för att VIK ska ta kliv. Lite orättvist att Bergman (ännu osignad, men sa att han ”brinner för VIK” i VLT) och Lunsjö står som i fjärdeline idag, men fjärde och tredje är lika starka ovan.

Spännande tider väntar och Lindelöf var nog en ganska smart start på Silly Season.

9 svar

 1. Johan Carlsson skriver:

  Skulle vilja se kangas och Winge utlånade till div 1 en säsong där dom får mycket speltid och möjlighet att göra 30-40 poäng och spela Pp/box och få en mer ledande roll sen komma tillbaka säsongen efter mer utvecklade till dom stjärnor vi vill se istället för att spela i fjärde linan och göra 10-15 poäng och få mer begränsad speltid och inte få maximal utveckling eller möjlighet till ledande roller.

  Sen har vi regelius, Johansson och Bergman i fjärdelian om inte Bergman ska fortsätta spela med Zetterberg och frycklund. Då har vi istället From som kan spela i fjärde om han går med på det för att ha ytterligare målfarlighet i den linan då alla tre är snabba skridskoåkare och kan göra några gubbar i sina bästa matcher utöver det kanonjobb dom gör defensivt och där tror jag from skulle lyfta i sitt defensiva jobb och få mer möjlighet till sina ensamma snabba kontringar och ändå ha bra stöd hemåt av Johansson och regelius.

 2. Peter skriver:

  Jag tycker att vi borde plocka in båda bröderna Karlström, dvs Marcus och David.

 3. PatrikH skriver:

  Bra början med Linedlöf, hoppas att Roe kan påverkas att bli kvar, kanske genom som påpekats andra landsmän värvas in som kan göra det trevligare socialt för familjelivet. Sedan vill jag upprepa att Bergman bara måste signas med sina kvaliteter. Det finns nog ingen annan spelare som är så jobbig för motståndarnas backar att möta och som är så stark i närkamper och 50-50 dueller.

 4. Peter skriver:

  Och nu hoppas jag att Zäta värvar in Colby Sissons. Sissons och Roe som backpar hade kunnat bli hur bra som helst. Dessutom känner de ju redan varandra.

 5. Mr H skriver:

  Roligt med Lindelöf – välkommen tillbaka. Minns det jag såg när han var här, och över 30 poäng i ett lag som inte hade någon bra säsong (Tingsryd) är väl utmärkt. Hyfsad också i Timrå. Kreativ, och jag gissar att han nog har utveckling kvar. Bara 25 år. PP. Bra start för oss.

 6. Bozo skriver:

  Älskar Cheek. Om han har amerikansk tjej så kan det locka kvar även Roe.

 7. Pelle skriver:

  Vore tjänstefel och inte signa Bergman

 8. Peter skriver:

  Norberg kommer spela med Sura nästa säsong så han kan vi ”stryka”

  • Örjan skriver:

   Bara Gratulera Surahammar om det stämmer
   Såg att Gustav Lagerlöf från J20 ( 2 matcher i A-laget registrerade) var klar för Surahammar
   Linderlöf känner jag sådär som nyförvärv
   Känns lite som att ”Visst kom hem till VIK ” DU
   Hade trott på något vassare på backplatsen som man lagt pengarna på och ”budget lösning” med Norberg