Silly: Myttynen vill stanna i Allsvenskan: ”Tycker det är mycket konstigt att ingen har tagit honom”

Myttynen hyllas för karaktär och skulle nog ösa in poäng i en liga med lugnare tempo än Allsvenskan. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det har varit väldigt tyst om Matias Myttynen. Finländaren var ojämn i VIK men har playmakeregenskaper när han får lite tid på sig, trots att NJ beskrev honom mer som en kraftfull ”front-of-net-player” när han värvades den 29:e juli ifjol.

Enligt god källa vill 26-åringen som gjorde solida 14+15 poäng gärna stanna i Sverige och Allsvenskan. En källa på insidan säger:

– En kanonkille med hjärtat på det rätta stället. Han fick en del skit (från kritiker och supportrar) emellanåt men var ändå den som ställde mest krav på sig själv. Brinner för hockeyn och laget han spelar i.

– Man glömmer lätt att han, trots att han var ojämn över säsongen, var inblandad i flest avgörande mål (GWG och assist till GWG) i laget. Men behöver jobba på fart och spelar ibland för svårt.

– En före detta JVM-spelare som inte riktigt förstod vad som krävs förrän nu och som gjort en resa med sin fysik och egna kravbild de sista två åren. Grym känsla i händerna med teknik, tekningar (finfina 56 % vunna tek, reds. anm.), passningar och skott.

– Jag tycker det är mycket konstigt att ingen har tagit honom då han inte är ”dyr” men riktigt bra som playmaker och skytt.

– I min värld så är det nästan garanti på 30+ poäng i en topp-6-roll med power play i Allsvenskan…

2 svar

  1. Marko skriver:

    Ja, tror på att han vore värd o satsa på en andra säsong då han knappast blivit sämre iaf och vet vad det handlar om i Allsvenskan. Tror också att han säkerligen ligger kring 30 pinnars strecket och det är bra. Han var väl ok på tekningar också om minnet inte sviker : )

  2. VIK75 skriver:

    Appelgren…… vad väntar du på???