Lite mer Rubins, scout om Rögles nye Fairchild: “Påminner om Leksands Ben Youds” & lite Fredrik Forsberg

Kristians Rubins ska ännu inte hört av sig gällande om han tänker fullfölja kontraktet med VIK enligt Appelgren. Frågan är hur länge VIK kan vänta och om Rubins måste bestämma sig inom en viss tid? Och skulle VIK få någon ersättning om han bara lämnar ett gällande kontrakt utan NHL-inbladning?

***

VIK:s banemän Rögle, som en del i att bli etablerade i SHL på bland annat Gulsvarts bekostnad, ska ha signat intressant backen Cade Fairchild. En NHL-scout säger så här till bloggen:

– Har sett honom både i AHL och KHL. Var en typisk värvning för ryska lag, de vill gärna ta in mindre backar med goda skills. Mycket bra fotarbete, kan starta anfall eller följa med, rörlig. Alltid spelbar.

– Bra med pucken och kan transportera den. Fördelar pucken väl i power play, även om skottet inte är det hårdaste. Bör paras ihop med en stark “stay-at-home”-back eftersom han får problem mot stora spelare. Lätt att tycka om, för mig en bra värvning.

Låter väldigt lik Leksands Ben Youds i profil?

-Ja, de är jämförbara. Ingen har något jättehårt skott. Youds är kanske lite smartare i att undvika att bli tacklad i egen zon. Båda är bra med pucken. Rörliga, smarta, de bör vara bra backar i SHL med ok produktion.

***

VIK:s forwardsuppsättning är inte bred. Frågan är om inte det är läge för lån för att försöka spetsa/bredda till laget för en billig penning? I Gurkburkens forum på SvenskaFans viskas det om Leksands skadedrabbade men talangfulle Fredrik Forsberg, bördig från Östervåla.

Andreas Appelgren vill dock som vanligt inte tala namn:

– Jag kommenterar helst inga namn, av det skälet att man till slut kan läsa mellan raderna gällande vilka spelare vi är intresserade av. Det i sin tur försvårar förhandlingarna och ger konkurrenterna onödig information, säger sportchefen.

***

Oskarshamn ska vara nära nordamerikan. Från ständige leverantören Florida Everblades?

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

  1. Fredrik

    Både och så vitt jag minns. Därför jag följde båda drafterna åtminstone. Annars skulle ju det inte vara något snack då VIK-kontraktet borde gälla nu annars, eller hur?

  2. Mikael Norén

    Fredrik, har också ngt vagt minne av det. Men gällde det inte om han tingats av NHL-lag?

  3. Fredrik

    Visst har väl Appelgren nämnt i någon VLT-intervju att Rubins kontrakt säger att han har rätt att bryta kontraktet inom två veckor efter CHL-draften om han draftades vilket han ju blev…?+

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto