En reaktion från kontinenten på Allsvenskans tappade pengakraft: ”Nuförtiden är en allsvensk lön på denna nivå – svårt att locka kvalitet”

Tungt meriterade importspelare – snart ett minne blott i Allsvenskan? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det talas mycket om hur Allsvenskan ska klara SHL-expansionen (eller inte klara…). Talade med en tysk som jobbar i branschen mot både Mellaneuropa och NHL/AHL:

– Jag har hört att allsvenska pengar generellt ligger runt 30 000 – 35 000 Euro netto/säsong nuförtiden för en import. Man kan inte förvänta att få mycket kvalitet för det…

– Verkar som väldigt få allsvenska lag kan betala bra dessa dagar.

***

Läste bland annat om att Södertälje har svårt att spetsa till laget och att spelare utifrån hellre väntar till augusti…

***

Ovan är såklart en generalisering men det verkar som Allsvenskan möjligen tappat lite i dragningskraft ute i hockeyvärlden. Dock finns en antal stora och halvstora klubbar med fin potential i Allsvenskan, vilket nog gör att ryktet om seriens död möjligen är lite överdrivet än så länge.

Eller vad tror bloggens läsare?

***

Klart också att Kristians Rubins lämnar VIK för WHL i Kanada och den gulsvarta backsidan än mer lövtunn på pappret. Så mycket var den juniorinvesteringen värd för A-laget… Svårt när spelare lämnar så tidigt.

Gör på något sätt att det blir ännu viktigare att ta reda på vilka intentioner de spelare har som man tar till J20…

3 svar

 1. MA skriver:

  Om man ser övertid hur många av världens spelare som har varit draftade och väljer att gå vägen till NHL genom och deras egna juniorligor och har misslyckat. Måste vara bättre att stanna kvar i Sverige och få ett par senior säsonger i kroppen innan man tar kliver över. Lycka till Kristians Rubins.

 2. Adde skriver:

  Rubins var upphåsad som bara den efter sin debut i A-laget. Men efter skadan så imponerade han inte något särskilt. Och presterar man inte så finns det andra som får chansen.

  Någon som vet varför han inte gick i NHL driften?

 3. Claes skriver:

  Hade Rubins fått en enda liten chans, en enda, så kanske han känt att VIK hade tro på honom inför framtiden. Men nej då, inte ens Appelgren gav honom någon chans. Inte konstigt att han drar vidare. Synd!
  Allsvenskan är inte död. Behöver inte alls bli sämre kvalitet med unga inhemska talanger. Dyra floppande importer har vi väl fått nog av. Hockey är en lagsport och ett bra lag byggs bäst med spelare som vill uppåt jämfört med spelare som vill tjäna en bra slant men inte riktigt platsar i SHL.
  Jag ser fram mot kommande säsong. Lite samma känsla som efter konkursen. Nu börjar vi om! Är man gul-svart så är man.