Silly: NJ:s svåra balansgång med ekonomin och vad behöver laget egentligen främst?

NJ har att klura på. Men det är verkligen minst sagt långsökt att NJ skulle ringa Lindh igen, men faktum är att NJ säger sig söka lirare med Lindhs attribut, men då kanske främst forwards. 7 % av Centralens läsare vill se Lindh göra comeback! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det är orkan på spelarmarknaden i Nordamerika. Spelare tryoutar hit och dit och tydligen är man sega på att offentliggöra när man väl signat någon spelare på längre kontrakt (se Mikkelson). Så den som står som ledig på EliteProspects.com kan ha varit signad i veckor.

Under en intervju på VIK.se gav NJ ett något dubbelbottnat intryck. Det verkar som NJ är klar över vad han vill värva. men inte har råd just nu. Det låter som NJ vill värva flera lirare då han talar om att ”bredden inte är den bästa”.

Det verkar också som NJ vill ha spelare som kan gå in i ”skiten och jobba”. I så fall kan vi räkna bort Bryan Rodney som ska vara en lirare på backplats. Dock försvann en stor allroundback som Adam Comrie till Utica på en tryout.

Bland Centralens läsare (se omröstningen till höger) verkar många helst vilja se att man satsar på backsidan (33 %) men inte så långt bakom vill många se en tuff forward (26 %). 19 % av läsarna vill att man breddvärvar en av varje.

Men var skulle man kunna stoppa in dessa i dagens uppställning? Så här ställde VIK upp senast:

Backar

7. Angell, Nicholas – 26. Larsson, Hampus

20. Jonsson, Johan – 58. Emmerdahl, Jonas

44. Helmersson, Per – 15. Rubins, Kristians

55. Fredriksson, Simon

Forwards

93. McGrath, Evan – 61. Fornataro, Matthew – 24. Strömberg, Conny

80. Davidsson, Eddie – 91. Frycklund, Mikael 18. – Williams, Jeremy

86. Bromé, Mathias – 83. Johner, Dustin – 79. Montpetit, Brock

72. Svedlund, Linus – 82. Söderkvist, Marcus – 12. Johansson, Fredrik

Inte helt lätt att bara plocka ut folk. Risken blir väl att Svedlund får sitta och kanske Bromé får ge ner i fjärdekedjan om det kommer någon ny forward.

På backsidan är det bara Angell som har riktig stjärnstatus och defensivklippan Helmersson är kapten. Resten känns ganska jämna och bör känna flåset i nacken. Emmerdahl är dock underskattad i det defensiva med sin räckvidd och fart, frågan är om det är möjligt att Emmerdahl kan få fram någon offensiv.

Det känns också synd att peta Rubins som rent utav kan vara en framtida NHL-back.

***

En annan sak som NJ nämner är att det är tur att de yngre spelarna verkligen klivit fram, när nu truppen varit ganska tunn. Bara att lyfta på hatten för VIK:s ungdoms/juniorverksamhet igen.

För om vi ska vara ärliga är det de äldre som inte producerat tillräckligt.

***

Till sist. Hoppas Robert Lantosi får en bra chans som ytter om nu inte Williams kan spela mot Mora. Slovaken har sett väldigt snabb och teknisk ut glimtvis hittills. Han är värd en chans i en offensiv omgivning.

3 Responses

 1. Lillgurkan skriver:

  Det skulle vara intressant att se Emmerdahl tillsammans med Angell faktiskt. Tror att det backparet skulle vara riktigt bra. Så kan Rubins spela med Jonsson, och Larsson med Helmer/Fredriksson.

 2. Vimmerbyarn skriver:

  Skulle välja en back alla dagar i veckan. Blir Angel skadad med nuvarande backbesättning, är det mer eller mindre kris anser jag. En ny back skulle jag
  sätta i tredjekedjan ihop med Rubins och sedan spela med åtta backar. Helmersson och Fredriksson i 4e.

 3. RobbieBlind skriver:

  Ja jäklar, när man listar truppen sådär ser man potentialen och det är svårt att plocka bort någon. Svedlund är väl lite lättare att låta spela extraforward då han är den med minst rutin/betalt men han är en av dom som har fått mest beröm… Det är tufft för juniorer att slå sig in i år…