Silly: Om VIK landar Nilsson & Ingman från Karlskrona får man sannolikt bättre backsida än under säsongen som gick – trots Brynäs…

Den enes död - den andres bröd... NJ stannar dock i KHK men Köping hämtar två lovande spelare från Karlskrona. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt alltid så pålitlige MrMadhawk.se träffade VIK Karlskronas toppback Josef Ingman på Arlanda. Till nämnda blogg sa Ingman:

Jag vill till ett lag som vill spela mig där, och Västerås presenterade någonting väldigt bra. Det kändes väldigt bra och jag fick ett enormt bra intryck. Oerhört seriösa och professionella.

VIK hade en hemlig delegation (men för dåliga lösmuschar uppenbarligen) med Zäta, Paananen och Ivarsson på Arlanda. Vi kan med andra ord räkna med att Ivarsson blir kvar som assisterande.

Ingman var nära Alex Lindelöfs poängproduktion 8+17 (6+16 för Ingman) och backens siffror är inte annat än djupt imponerande då han spelade sin första allsvenska säsong:

 • +10 (bäst i laget)
 • 35 tacklingar (delad etta)
 • 50 blockade skott (bäst i laget)
 • Inne på 44 mål framåt (bäst i laget)
 • 20:30 istid/match (bäst i laget)
 • 123 skott på mål (bäst i laget)

Ingman ska vara en back som spelar ”stort”. Hotar med sitt fina högerskott. Bra och fina lätta fötter. Skottglad. Spelar med vilja och passion, men ibland har det blivit en del misstag i egen zon, har varit överambitiös ibland.

***

VIK-ledningen ska enligt uppgifter vara väldigt sugna även på unge stortalangen August Nilsson, 20, som även han lirade i Karlskrona. Det är en ung lovande back som var i VIK J20 förut. Det ska vara nära VIK, vilket även storbloggaren Björn Skarpsvärd twittrat om (@skarpsvard)

Nilsson är redan SHL-meriterad och lirade nio matcher för starka Växjö 17-18, och fick faktiskt spela en del, 13:50, 14:50 och 19:14 i tre matcher, i snitt nästan 09:00/match, vilket vittnar om kvalitet.

***

Enligt VLT.se har Jonas Liwing fått ett nytt kontraktsförslag. Vi vet att Jimmie Jansson stannar.

Tänkbara backpar:

 • (Josef Ingman) – Alex Younan
 • Jonas Liwing – Jimmie Jansson
 • Morgan Hassel – (August Nilsson)

”Sjundeback/extra”: Calle Ehrnberg + någon lite mer meriterad. Kanske ska man ta efter Oskarshamn lite och ta in någon riktigt skicklig och snabb back, oavsett storlek?

Utan att överdriva kan nog denna eventuella backuppsättning faktiskt göra det bättre än föregående. Younan och Jansson lär bara fortsätta bli bättre i den åldern, lika med Ingman och Nilsson.

Med dessa namn skulle man också kunna ställa varsin skicklig rightare i varsitt PP (Ingman & Liwing). Det vore en stor lyx och en rejäl förbättring mot säsongen nyss då bara Liwing hade högerskott av backarna. Det skulle lindra tappet av Lukas Zetterberg.

Källström har kontrakt i dagsläget, men i ärlighetens namn tror jag Zäta vill ha ett lite snabbare och mer framtidstungt namn som sjundeback denna säsong. Zäta räds ju inte tuffa beslut…

5 svar

 1. Alkemisten skriver:

  Skulle satsa på att ta in Tobias Aronsson från Växjö, han har denna säsong bara spelat J20 p g a att Växjö inte haft några skador på sina backar.
  Han har dock potentialen eller för att citera Modos J20-tränare Micke Sundell ”Han har framför allt en fantastisk spelförståelse. När det gäller den biten, spelförståelsen, vågar jag säga att de är få i det här landet som kan slå honom på fingrarna.”

 2. Bozo skriver:

  På din intervju så lät det som om Paananen tror mycket framöver på Appel med rätt utvecklande arbete, men där tror jag inte han är överens med Zäta.

 3. Bozo skriver:

  Köping lär få bra återbetalt denna säsong för att de släppte Anton S. Är väl bra att låna dit och ta hem vid skador. Appel visade ju att med rätt inställning så kommer möjligheterna.

  Kom också ihåg att Kenny hade mycket dålig försäsong.

  Nog kan väl nya budget AIK vara riktigt sugna på Liwing som pappa, men frågan om han är efter en så bra säsong. Det är ett steg ner i rådande situation.

 4. Björnen skriver:

  Dags att plocka in markus persson igen, nu i borlänge, dominerat i div 1.
  Kanske kan ersätta fryklund

  • Gulsvartstolthet skriver:

   Hockeyallsvenskans mest skadade spelare kändes det som.