Silly: Stjärnskott i Piteå klar för HA & hur täcka upp för Frycklund till Linköping?

Zäta. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Peter Hoffström på VLT.se har flera gånger skissat på att Carl Becker skulle kunna vara en spelare för VIK. Forwarden har haft ett genombrottsår i starka Ettanlaget Piteå.

Bloggen kan emellertid berätta att Becker är klar för HA. Okänd klubb, men ska inte vara VIK.

***

Frycklund till Linköping alltså enligt MrMadhawk.se. Tungt tapp i dubbel bemärkelse.

Nu måste Zäta få in ytterligare en toppcenter förutom Öhrn från Tingsryd. Finns väl inte våldsamt många rimliga toppcentrar i Sverige kanske, vi tittade ju på det förut.

Bloggen tittade på några namn i Europa med utgående kontrakt sorterat på assist:

Victor Backman har dock signat i Schweiz igen, efter sin dundersuccé där i NLA. Snacka om utveckling för ex-VIKaren!

Frågan är i vilket skick Dustin Johner är idag som 36-åring? Har ju det mesta annars.

Andreé Hult glllade undertecknad skarpt förut. Jacob Berglund är ju gjort plötslig braksuccé i DEL och är nog superdyr idag.

Leclerc har denna säsong spelat med Damien Fleury i Grenoble, men Zäta är ju inte NJ…

***

En center som Hoffström också skrivit om är Daniel Ljunggren i Tingsryd, där det blev fina 34 poäng. Talade med insatt:

”Bra spelsinne och teknik. Men troligen kanske förbättringsbar fys och explosivitet.”

Låter ju som en spelare Paananen kan knåda till att bli bättre, även om det kanske inte är en given topp-2-center i ett topplag i HA.

***

Thomas Paananen erkände ju i podden senast att han helst vill använda Jesper Johansson som ytter. Därmed behövs troligen en bra fjärdecenter som kan teka…

***

Prisade Karlskronatwittraren Björn Skarpsvärd (@skarpsvard) twittrade om August Nilsson till VIK eller Södertälje. Hör en del tjatter om att Nilsson är mycket nära VIK. VIK-ledningen ska enligt uppgifter gilla Nilsson skarpt. Paananen hade honom i J20…

5 svar

 1. Alexander skriver:

  Ta Arntzen från Leksand

 2. Peter skriver:

  Går inte André Astley från Tranås att utvecklas? Han kommer väl från Sura och det gick bra för honom i lindlöven ifjol. Tror att han behöver något extra för att utvecklas bättre.

 3. Bozo skriver:

  Det känns som spelare utvecklas snabbare nuförtiden. Hänger nog ihop med det snabba kunskapssamhället och kunskap om träning och kost är tillgängliga för alla. Sådant som enbart välbärgade klubbar tidigare kunde erbjuda. Detta gör också att skillnaden mellan exempelvis botten i SHL och HA minskar hela tiden. Nu handlar det mest om förtroende från omgivningen och självförtroende samt det mentala. Självklart har bottenlagen i SHL minus på det kontot efter en tung säsong medan toppen i HA har plus. Kanske det SHL har sett och deras miljoner inte ger så mycket i slutändan för bottenlagen. Då går man med på det nya systemet och endast ett lag åker ut då man i förlängningen ser att i snitt över 1.0 lag åker ut med nuvarande system.

 4. Bozo skriver:

  Gällande August vill han väl komma närmare hem. Karlskrona ligger verkligen ute i ingenstans, tar evigheter att ta sig dit och ifrån om man inte pungar upp för flyget Ronneby-Bromma.