Silly: Poängstark amerikan i danska och italienska ligan på väg till Allsvenskan & NJ får samma budget?

Adam Estoclet är på väg till Allsvenskan. Inget är klart, men kan vara nära enligt god källa.

Den storväxte 26-åringen som även gjort skapligt med poäng även i AHL någon säsong beskrivs som mycket allround och en spelare som ”kör” men samtidigt är skicklig.

***

En eldfängd Niklas Johansson menade på VIK.se att nyförvärv kan poppa upp redan inom några dagar. Likt när NJ värvade Jeremy Williams tidigt 2013 kan det kanske vara taktiskt att smälla upp en fet värvning direkt för att sända signaler.

I samma intervju sa NJ att han räknar med samma budget som denna säsong. Då blir det en uttalad SHL-satsning igen, med andra ord.

Spännande, faktiskt. Frågan är vad NJ lärt sig av alla dessa playoffmissar bara, där nästan ingen stjärnspelare klarat pressen.

Är det en noggrannare profil på värvningarna nu? Hur de tidigare klarat press och hur äregiriga de är? Törs NJ värva fler obekväma typer, både på och vid sidan av isen? Klarar VIK:s ledare och lag att hantera ”obekväma” typer?

De flesta verkar överens om att det varit lite för väluppfostrat på isen. Kan NJ hitta spelare som är lika eldfängda som sig själv?

1 svar

  1. knekten skriver:

    Passa nu på att inför nästa säsong värva 7-8 målgörare och personer som kan dra med sig det övriga laget. Värva folk med jävlaranamma, stark mentalitet och vinnarinstinkt. Varför inte 2-3 erkänt duktiga finnar, de ger aldrig upp. Det måste finnas flera sådana personer i ett lag, se bara på Rögle, 4 starka femmor med vassa spelare och målgörare som Hellgren, Lilja, Rosén, Connolly, Smotherman, Matson, Sylwander, Jensen, Rensfeldt. Kunde räknat upp några till. Det är den bredden det måste finnas. Rögle har 10-tal sådana personer medans VIK har 2-3 st. Det håller inte mot starka lag i en slutspelsserie. Ser fram emot nästa säsong.