Silly: Spännande veckor närmar sig och NJ bör och verkar ha sikte på tunga namn

NJ är inte lätt att få tag i eller ur något, men när man väl träffar honom är det en annan sak. Sportchefen kanske tycker att för mycket frågor rubbar hans cirklar. Det lär pågå många processer i NJ:s huvud och besluten som tas redan nu kommer ha mycket stor bäring på om det blir något SHL-firande våren 2016.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Dagarna går och vi närmar oss mitten på juni månad. Nu kommer NJ snart få besked hur budgeten del 2 ser ut.

Det är en diger shoppinglista NJ har och det lär knappats vara svårt att sätta sprätt på kulorna. Tänk också så viktiga beslut NJ tar gällande värvningarna, de sista pusselbitarna som verkligen ska passa in nu är troligen skillnaden på succé eller fiasko nästa säsong.

NJ:s shoppinglista: (men glöm inte mjölken för guds skull!)

* “Toppback 1″ – Skicklig allroundback som klarar power play på ett bra sätt. Får hemskt gärna vara riktigt tuff och välväxt.

Prisområde gissningsvis: 850 000- 1 200 000 kr totalkostnad/år.

* “Toppback 2″ – Spetsig offensivback som kan styra och ställa i powerplay, men även allround och okey i egen zon.

Prisområde gissningsvis: 850 000- 1 200 000 kr totalkostnad/år.

* Toppcenter/ytter – Här behövs ett riktigt klassnamn som kan avsluta och smälla dit puckarna. Gärna tuff också. Om det blir en center eller ytter beror lite på hur man tänker med Matt Leitner.

Prisområde gissningsvis: 850 000- 1 200 000 kr totalkostnad/år.

* Toppytter – Här behövs ytterligare en målgörare som är en naturlig ytter. Idag är Williams ganska ensam som riktigt beprövad skytt och naturlig målgörare.

Prisområde gissningsvis: 850 000- 1 200 000 kr totalkostnad/år.

* Allroundytter – Denna plats, troligen i tredjekedjan, vore given för Brock Montpetit eller annars kanske en målfarligare typ än Montpetit som Morten Poulsen, som ryktats till VIK. Eller så sparar man pengar och viker denna plats till någon yngling, som högst lovande målskytten Lukas Zetterberg.

Prisområde gissningsvis: 600 000 kr totalkostnad/år.

***

Det lär röra sig om runt 4 miljoner kronor som troligen måste till för att NJ ska kunna spetsa “klart” laget. Sedan kanske man kan ta in spelare efter hand också och satsa bara på det viktigaste just nu.

***

Sedan är signalerna att NJ är ute efter riktiga kanoner på pappret. Mike Iggulden var ju ett namn som poppade upp, men räkna med att NJ siktar på någon eller (kanske några) minst lika meriterade spelare med SHL-rutin.

Men det är hård konkurrens om toppspelare och lag som Leksand, AIK och även fortsatt Södertälje (!) ska vara heta på marknaden.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/1d05f8c487d0ee5e0b7049ac0eda7304/tumblr_nkc91fDbaW1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

6 Kommentarer

 1. Anders

  Problemet med alla dessa jänkare som kommer från AHL är ett de blir så extermt dyra år två. Anledningen är att det under första året betalas en hög signing bonus. På den behöver klubben inte betala arbetsgivaravgifter vilket gör att de per månad kan ha en tämligen låg lön. Andra året vill de ha samma ersättning vilket innebär att lönen måste upp avsevärt. Spelar VIK då kvar i AS måste återigen halva truppen bytas ut.

  Det gör också att när dessa spelare floppar vilket några faktiskt gör är de svåra att bli av med. Laget som ska ta över spelaren vill betala lönen, mendans VIK vill ha betalat för lön samt del av signing bonus.

  Bättre att lägga pengar och stora pengar på bra EU-spelare.

 2. Martin Persson

  Håller med om att Dahlboms statistik kanske inte imponerar jättemycket men som ett stort Kallinge/Ronneby fan (som bor i Västerås) kan jag garantera dig att han var riktigt bra förra säsongen. Jag såg de flesta matcherna på nätet och jag tror att Dahlbom kan bli ett riktigt utropstecken i år. Jag blir förvånad om han inte tar förstaspaden ifrån Fransson ganska snabbt. “Have a little faith” 😉

 3. MA

  Hur står sig Slovakiens liga igen förellse med Allsvenskan.

  Vad skulle en spelare som Radovan Pulis kosta. Finns flera intressanta namn som t.ex Roman Tomanek.

 4. Mr H

  Touché Mikael: jag tänkte högt (angående Din kommentar här under om budget-sammanhang, o.s.v.)
  Statistik-jukebox – ett passande namn som inte är enkelt att komma undan.
  (eller hur Freddan!)
  Jag säger det också. För att se samband som jag inte kan få fram själv, men som VIK kan lära sig något av. Det är min enda önskan.

  Jan B Andersson – jag håller med, det här är noga!!

 5. Mikael Norén

  Jan B Andersson, det finns en oro för målvaktssidan som jag skrivit om många gånger här. Ryktet om Fransson till Hästen var troligen en indikation att kanske NJ tänkt samma sak. Men, vem vet, kanske sker något och Fransson trotsar åldern (även om det är ytterst ovanligt att äldre spelare vänder negativa kurvor) och hittar formen stadigt igen eller så är Dahlbom en ny Magnus “Mankan” Eriksson. Annars tror jag NJ har en plan B och tar in beprövad keeper under säsongen som Malmö gjorde, för att slippa betala en hel säsongs lön.

 6. Jan B Andersson

  Alla ev nyförvärv bleknar i det faktum att målvaktssidan och tränaren till den knappt håller div 1 nivå. Att det inte uppmärksammas mer är för mig ett mysterium. Varje match startar med ett handicap på minst ett mål men tyvärr oftast två när Fransson står. Dahlboms statistik från div 1 imponerar inte.

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto