Silly: Spännande veckor närmar sig och NJ bör och verkar ha sikte på tunga namn

6 svar

 1. Anders skriver:

  Problemet med alla dessa jänkare som kommer från AHL är ett de blir så extermt dyra år två. Anledningen är att det under första året betalas en hög signing bonus. På den behöver klubben inte betala arbetsgivaravgifter vilket gör att de per månad kan ha en tämligen låg lön. Andra året vill de ha samma ersättning vilket innebär att lönen måste upp avsevärt. Spelar VIK då kvar i AS måste återigen halva truppen bytas ut.

  Det gör också att när dessa spelare floppar vilket några faktiskt gör är de svåra att bli av med. Laget som ska ta över spelaren vill betala lönen, mendans VIK vill ha betalat för lön samt del av signing bonus.

  Bättre att lägga pengar och stora pengar på bra EU-spelare.

 2. Martin Persson skriver:

  Håller med om att Dahlboms statistik kanske inte imponerar jättemycket men som ett stort Kallinge/Ronneby fan (som bor i Västerås) kan jag garantera dig att han var riktigt bra förra säsongen. Jag såg de flesta matcherna på nätet och jag tror att Dahlbom kan bli ett riktigt utropstecken i år. Jag blir förvånad om han inte tar förstaspaden ifrån Fransson ganska snabbt. ”Have a little faith” 😉

 3. MA skriver:

  Hur står sig Slovakiens liga igen förellse med Allsvenskan.

  Vad skulle en spelare som Radovan Pulis kosta. Finns flera intressanta namn som t.ex Roman Tomanek.

 4. Mr H skriver:

  Touché Mikael: jag tänkte högt (angående Din kommentar här under om budget-sammanhang, o.s.v.)
  Statistik-jukebox – ett passande namn som inte är enkelt att komma undan.
  (eller hur Freddan!)
  Jag säger det också. För att se samband som jag inte kan få fram själv, men som VIK kan lära sig något av. Det är min enda önskan.

  Jan B Andersson – jag håller med, det här är noga!!

 5. Mikael Norén skriver:

  Jan B Andersson, det finns en oro för målvaktssidan som jag skrivit om många gånger här. Ryktet om Fransson till Hästen var troligen en indikation att kanske NJ tänkt samma sak. Men, vem vet, kanske sker något och Fransson trotsar åldern (även om det är ytterst ovanligt att äldre spelare vänder negativa kurvor) och hittar formen stadigt igen eller så är Dahlbom en ny Magnus ”Mankan” Eriksson. Annars tror jag NJ har en plan B och tar in beprövad keeper under säsongen som Malmö gjorde, för att slippa betala en hel säsongs lön.

 6. Jan B Andersson skriver:

  Alla ev nyförvärv bleknar i det faktum att målvaktssidan och tränaren till den knappt håller div 1 nivå. Att det inte uppmärksammas mer är för mig ett mysterium. Varje match startar med ett handicap på minst ett mål men tyvärr oftast två när Fransson står. Dahlboms statistik från div 1 imponerar inte.