Silly: VIK har visat intresse för Jared Aulin, sätter ribban för kommande nyförvärv?

Enligt bra uppgifter har VIK trots allt (NJ sa ju tidigt att Jared Aulin inte var aktuell) visat stort intresse för fortfarande ledige Jared Aulin. Centern siktar troligen dock högre än Allsvenskan och ska inte vara aktuell för serien just nu.

VIK är dock inte ensamma om att jaga den på allsvensk nivå store stjärnan. Detta (tillsammans med det segdragna ryktet om Mike Iggulden) sätter hursomhelst troligen lite ribban hur NJ vill förstärka laget.

***

Talade också med en mycket initierad källa om marknaden för tänkbara toppbackar på allsvensk nivå. VIK söker ju två sådana. “Det finns fortfarande ganska gott om spelare, frågan är bara som alltid vad man vill och kan betala”.

I Mellaneuropa finns intressanta lediga backar som:

* Bryan Rodney (“mycket lugn och puckskicklig back men kanske lite väl lugn”, enligt god källa)

* Scott Hotham (“puckskicklig men frågan är hur vass han är på allsvensk nivå”)

* Michael Boivin (“begåvad offensiv powerplayback, men kanske inte super i egen zon och kostar”)

* Jason DeSantis (“blir troligen kvar i Klagenfurt och vill nog ha mycket pengar för att flytta”)

Plus att det finns en hel drös med lediga intressanta AHL-backar och ännu fler i Europa såklart. Just nu är det AHL-final mellan Utica och Manchester där de sistnämnda leder med 2-0.

Så passande att AHL-slutspelet snart är slut samtidigt då NJ får nya budgetbesked…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

 1. Mr H

  Ja – och det återstår att se hur mycket mer Brock kostar. Det finns väl en anledning till att man brukar ha en bredare mix – annars blir det nog för ostadigt…det går inte att bygga ett bra lag gratis.

 2. Fredrik

  Inte speciellt bra marknadsföring. Bara negativa händelser hela tiden… Hoppas spelarna som ska in blir så bra spelare som det snackas om, annars blir det knappast toppskiktet i tabellen vi får sikta på… och det vore kul om laget var klart innan säsongsstart. Kämpa VIK!!!

 3. Pelle

  Jag tolkar det som att Bl a Steen, Fredriksson och Brock inte var bra nog för att få nytt kontrakt. Brock krävde nog en rejäl löneförhöjning också. NCAA-spelare är ju nästan gratis första året. Borde betyda att NJ har bra killar på gång. Det borde också finnas pengar till det när höga löneposter för spelare som bl a Angell, Jacobsson, Johner och Steen frigjorts.

 4. Mr H

  Tripp, trapp, trull! AIK och Leksand! VIK får inte behålla något. Knepigt att inte VIK kan klara någon kontinuitet. Vad kostar Montpetit?
  Steen, Fredriksson och nu också Montpetit. Det tar tid att bygga om, när man förlorar så många spelare varje säsong. Att NJ har bakbundits är det ju helt klart något om, med ny budget först den 15:e. Men betyder det att det inte går att behålla någon? Får de så bra kontrakt där? Tänker mest på Montpetit.
  Något nytt om Mitchell…?

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto