Silly: Vad Björklöven, Leksand, Karlskoga, Asplöven och Tingsryd letar efter & lite Koval

12 svar

 1. Göteborgaren skriver:

  Med facit i hand är det lätt att kritisk.
  Förra året förlitade sig laget på Fornataro och McGrath, men ersatte dem med slitvargar med hjärta. Det blev då en vändning som tyvärr inte räckte hela vägen fram.
  I år började det bra, men det önskades mer spets och det värvades in den ena ”stjärnan” efter de andra. För varje värvning kändes det som om laget trodde de fått en frälsare som kunde ta över ansvaret, plötsligt försvann grovjobbet och det började gå sämre.
  Jag har aldrig varit för desperata tränarbyten, men i år kändes det som det var helt nödvändigt. Att dessutom få en riktig vägg till målvakt, gjorde att känslan av att nu löser det sig infann sig. Tyvärr tror jag spelarna omdevetet fick samma känsla och stödet för målvakten i försvaret uteblev. Då är det inte lätt att vara målvakt!
  Jag minns Dahlboms första match borta mot Vita Hästen, där hela laget ställde upp för honom, slängde sig och täckte skott. Det stödet fick aldrig Vitali.
  Nu har spelarna en tuff mental backe att ta sig uppför, men det enda som duger är offrande lagspel och att inte förlita sig på enstaka individer.

 2. Mikael Norén skriver:

  Sudden13, då stämmer det ganska bra med 500 000 SEK i totalkostnad, om han får 27 000 Euro netto själv, som är det normala måttet i dessa kretsar, vad jag hört ska man gångra det spelare får netto i Euro med typ 20 för att få totalen.

 3. Marko skriver:

  @Jimmy.. Ja, du kan ha helt rätt i ditt resonemang också att inte värva några mer då det kan leda till ännu mer kaos.Bra tanke där…
  Jag tror dock fortsatt på att ett par spelare av rätt kaliber kan göra mer nytta än skada. VIK har många goda spelare som kanske saknar spetsen bredvid sig som gör skillnad och då kan det lyfta hela laget. Det skulle också innebära att några fler kommer och tittar på VIK samt att sponsorerna ändå ser att det blir lite valuta för de satsade pengarna.
  Nu tror ju inte ens jag att VIK blir ett nytt lag med ett par nya spelare men nog ska man kunna få lite mer ordning på saker och ting.

 4. Löve skriver:

  Om vi får Maxim så kan ni få både Ekelund och Wargh från Löven! Win-Win-win!

 5. Simon skriver:

  Stefan: Björklöven skulle verkligen gå med på den dealen! 😉

 6. sudden13 skriver:

  Enligt NJ kostade 27 000 euro för hela säsongen.

 7. bz skriver:

  Alla klubbar/sportchefer drar nitlott ibland. Förra året lyckades Vik bli av med Fornataro och Macgrath under pågående säsong. De blev Moras och Oskarshamn nitlott. Tråkigt att så mycket pengar ibland spenderas på måfå som jag kan tycka i Koval fallet. Skulle vara intressant att få svar på varför man värvade Koval. Samtidigt hur man resonerade att inte förlänga vår hjälte Slangen för mindre summa.

 8. Ludde skriver:

  Detta visar bara vilka desperata och dåliga värvningar NJ gjorde. In med en ny sportchef som ger oss sponsorer/fans förtroende så vi vet vad våra pengar kommer att satsas på. Det kan bli hur bra som helst om det görs rätt till nästa säsong.

 9. Stefan skriver:

  Trade med Björklöven: Matushkin mot Ekelund? Win Win?

 10. Jimmy skriver:

  Känns inte riktigt som det är läge att värva fler spelare. Det är tillräckligt kaos som det är. Och om Koval kostat 500kkr så var det väl spenderade pengar! Men visst…hade han stängt igen och visat den klass han uppenbarligen haft en gång i tiden så why not.

 11. AndersP skriver:

  Ja det är 500 laxar kastade i sjön