Silly: Vad Björklöven, Leksand, Karlskoga, Asplöven och Tingsryd letar efter & lite Koval

Det börjar närma sig transfer deadline, en vecka kvar nu till den 15:e februari. Centralen har fått lite bra info vad olika lag söker:

 • Björklöven och Asplöven ska ha börjat leta forwards rätt hårt.
 • Leksand och Karlskoga söker varsin back.
 • Även Tingsryd söker eventuellt en back nu.

***

VIK ska ha fått en del namn på spelare som man ska ta med sportrådet. Oklart dock hur heta VIK är på att värva. Antar att man vill ha en sportchef på plats så snart det går som kan sätta tänderna i dessa listor.

En delikat fråga är hur man ska hantera målvaktssituationen. Dahlbom har fått två raka vilket är en oerhört tydlig signal till den 85-procentige Koval.

Den välmeriterade vitryssen ska enligt uppgifter kosta VIK över 500 000 kronor totalt (inklusive ex. bostad etc.) för dessa månader. Det skulle inte förvåna om alla parter är sugna på en snabb skilsmässa, om man bara kan hitta en ny klubb.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

12 Kommentarer

 1. Göteborgaren

  Med facit i hand är det lätt att kritisk.
  Förra året förlitade sig laget på Fornataro och McGrath, men ersatte dem med slitvargar med hjärta. Det blev då en vändning som tyvärr inte räckte hela vägen fram.
  I år började det bra, men det önskades mer spets och det värvades in den ena ”stjärnan” efter de andra. För varje värvning kändes det som om laget trodde de fått en frälsare som kunde ta över ansvaret, plötsligt försvann grovjobbet och det började gå sämre.
  Jag har aldrig varit för desperata tränarbyten, men i år kändes det som det var helt nödvändigt. Att dessutom få en riktig vägg till målvakt, gjorde att känslan av att nu löser det sig infann sig. Tyvärr tror jag spelarna omdevetet fick samma känsla och stödet för målvakten i försvaret uteblev. Då är det inte lätt att vara målvakt!
  Jag minns Dahlboms första match borta mot Vita Hästen, där hela laget ställde upp för honom, slängde sig och täckte skott. Det stödet fick aldrig Vitali.
  Nu har spelarna en tuff mental backe att ta sig uppför, men det enda som duger är offrande lagspel och att inte förlita sig på enstaka individer.

 2. Mikael Norén

  Sudden13, då stämmer det ganska bra med 500 000 SEK i totalkostnad, om han får 27 000 Euro netto själv, som är det normala måttet i dessa kretsar, vad jag hört ska man gångra det spelare får netto i Euro med typ 20 för att få totalen.

 3. Marko

  @Jimmy.. Ja, du kan ha helt rätt i ditt resonemang också att inte värva några mer då det kan leda till ännu mer kaos.Bra tanke där…
  Jag tror dock fortsatt på att ett par spelare av rätt kaliber kan göra mer nytta än skada. VIK har många goda spelare som kanske saknar spetsen bredvid sig som gör skillnad och då kan det lyfta hela laget. Det skulle också innebära att några fler kommer och tittar på VIK samt att sponsorerna ändå ser att det blir lite valuta för de satsade pengarna.
  Nu tror ju inte ens jag att VIK blir ett nytt lag med ett par nya spelare men nog ska man kunna få lite mer ordning på saker och ting.

 4. Löve

  Om vi får Maxim så kan ni få både Ekelund och Wargh från Löven! Win-Win-win!

 5. bz

  Alla klubbar/sportchefer drar nitlott ibland. Förra året lyckades Vik bli av med Fornataro och Macgrath under pågående säsong. De blev Moras och Oskarshamn nitlott. Tråkigt att så mycket pengar ibland spenderas på måfå som jag kan tycka i Koval fallet. Skulle vara intressant att få svar på varför man värvade Koval. Samtidigt hur man resonerade att inte förlänga vår hjälte Slangen för mindre summa.

 6. Ludde

  Detta visar bara vilka desperata och dåliga värvningar NJ gjorde. In med en ny sportchef som ger oss sponsorer/fans förtroende så vi vet vad våra pengar kommer att satsas på. Det kan bli hur bra som helst om det görs rätt till nästa säsong.

 7. Jimmy

  Känns inte riktigt som det är läge att värva fler spelare. Det är tillräckligt kaos som det är. Och om Koval kostat 500kkr så var det väl spenderade pengar! Men visst…hade han stängt igen och visat den klass han uppenbarligen haft en gång i tiden så why not.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto