Rena rama Stanley Cup väntar de allsvenska topplagen & lite om Valdix och Leksandsryktet

Bergsbestigarpotential? Om allt går väl är det väldigt mycket hockey och jubel kvar för Sorkin & Co. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter uppehållet väntar sju matcher på 12 dagar för VIK. Tar man sig till playoff väntar fem matcher på nio dagar.

Sedan väntar eventuellt en bäst av tre mot förloraren i Hockeyallsvenska Finalen mellan AIK och Tingsryd, säkerligen även det med tight schema.

I slutet av bestigningen av den hockeymässiga motsvarigheten till Mount Everest väntar den tuffaste utmaningen i form av en bäst av sju mot Rögle, Malmö eller Modo.

Alltså är det mellan 7-22 matcher kvar av VIK:s säsong. Blir det maximala 22 matcher kan det liknas med ett Stanley Cup-maraton.

***

Även om man har en stark tro på kontinuitet och att inte röra om mer i VIK-grytan är VIK-truppen som Andreas Appelgren sa tidigt ganska tunn. Jakub Cutta är fortfarande skadad och oklart när han kan komma tillbaka.

Men såklart är det viktigaste att få igång det man har. Lihagen, Korhonen & Co. kan förhoppningsvis bidra till att för en gångs skull VIK gör en Rögle. Det kan ju knappast bli sämre i säsongsavslutningen i alla fall.

***

MrMadhawk.se skrev nyligen om att den begåvade ex-VIK:aren Andreas Valdix var på väg tillbaka till Sverige och kanske Leksand. Har nu hört samma rykte från insider i Österrike/Tyskland:

– Kan lätt hända, hört samma sak. Innsbruck kommer inte gå till slutspelet och han kommer inte att få ett nytt kontrakt där. Valdix har haft en dålig säsong, skadades två gånger och blek när han var med. Har i år inte visat någon större glöd, har undvikit kontakt och har torkat upp offensivt.

– Många lag i Europa är för övrigt heta på att leta förstärkningar men bara få lag låter spelare gå. Endast HPK, Ilves, Espoo kan låta spelarna gå, Krefeld har också släppt två importer.

– Zagreb låter också spelare lämna, Tuukka Mäntylä är en kanonvärvning av Tappara.

2 svar

  1. Marko skriver:

    Manchester monarchs, är det slutstationen för gamla vikare..? Leitner, Fornataro samt Legein… http://www.eliteprospects.com/team.php?team=85

  2. Marko skriver:

    Ja.. Mäntylä är väl i Tappara för 4-5 gången. Han har ju haft ett7-års kontrakt med dem med klausul för att lämna för spel utomlands.
    Men VIK då.. Fägerblad säger att det är slutvärvat för att inte störa truppen samt att pengarna är slut samtidigt som Cutta har spelat klart. Samtidigt verkar Brynäs vilja släppa backen Porseland som säkert kunde vara ett fullgott alternativ för Cutta iaf och jag tror också att han skulle kunna komma för en billig penning. Tror alltså att Bif skulle betala en del av lönen för killen.
    Men men,onödigt för mig att sitta o hoppas att det kommer någon nu när Fägerblad varit tydlig gällande inkommande.