Liten avstämning med Fägerblad: ”Ser ut som Koval blir kvar och möjligen kommer vi låna”

Det finns många heta potatisar att hantera för Johan Fägerblad just nu. Klubbchefen är dock öppen och tillgänglig att svara på Centralens frågor:

Många har redan kanske läst VLT idag, men hur ser du på att förstärka truppen nu när två backar (Cutta & Mylläri) är borta säsongen ut? 

– Nej, vi kommer inte värva som det ser ut nu. Möjligen låna om något dyker upp. Lånefönstret stänger också den 15:e februari. Just lån lyssnas det runt lite kring, men inget just nu.

Det har ryktats om Kristians Rubins som lån till KRIF?

– Rubins stannar tills vidare.

Kan du dementera att Koval är på väg bort? (Centralen har hört lösa rykten om det)

– Han blir kvar som det ser ut.

***

Är det bara jag som tycker att Marcus Dahlbom påminner om Malmös succékeeper Niko Hovinen från ifjol?

***

Korhonen kan ju onekligen skjuta, då han gjort 26 mål på 1,5 säsong i SM-Liiga. Frågan är om en formsvag Lihagen är tillräckligt mycket av en playmaker att sätta finländaren i tillräckligt många lägen? Ojämne kedjekamraten Myttynen slår ju bort många passningar, men slår i och för sig nästan två briljanta pass på tio.

Är det verkligen rätt miljö för Korhonen? Tycker även mig sett att 28-åringen visat ett fräsande skott i VIK, men att det kommit till använding för sällan.

Bra skyttar växer inte på träd och sådana har man inte råd att ”slösa bort”.

***

Det viktigaste är dock att få igång Jeremy Williams igen. 32-åringen genomlider nu sin tyngsta tid i seriespel i VIK med bara ett mål på de nio senaste matcherna (1+4).

Williams har sett plågad ut i åkningen och fotarbetet verkar just nu inte tillåta superskytten att komma rätt för att kunna avlossa kanonen.

I fjol mjukade Jan Hammar upp Williams så han kunde återkomma tidigare än väntat efter skada. Någon liknande magi verkar behövas nu igen.

***

Cuttas äventyr i VIK är alltså över. Efter en ganska blek tryout blev jag förvånad att NJ förlängde med den enkelspårige backen. Dock växte den 33-årige tjecken in i det och började använda storleken och stod för distinkta förstapass.

Veteranen tappade emellertid koncepten efter en axelskada och matchstraffet i Karlskoga på nationell TV var inte bra marknadsföring. På något sätt verkade inte Cutta orka komma över axelskadan utan spelade istället obalanserat och tog många onödiga utvisningar efter det.

1 svar

  1. VIKen1964 skriver:

    ”I fjol mjukade Jan Hammar upp Williams så han kunde återkomma tidigare än väntat efter skada”.

    Eller kanske det var Vesa som mjukade upp honom 😉