Silly: VIK ska jaga Tyler Vesel i konkurrens med Brynäs, Djurgården och Södertälje – hur ska VIK lyckas med det i den hårda konkurrensen?

Denna bild är aldrig fel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt Expressen jagar VIK tillsammans med Södertälje, Djurgården och Brynäs (för en fjärdecenterroll i SHL) på allsvensk nivå ”supercentern” Tyler Vesel. Det lär därmed bli hiskeligt dyrt.

Som bloggen skrev tidigare jagar VIK alltså en riktig beprövad spetscenter, oavsett om det blir Vesel eller ej.

Men det lär alltså bli oerhört dyrt. Dock är just en typ av karaktärsspelare med finess som Vesel, lika spetsig defensivt som offensivt, värd väldigt mycket. Och om man ska ”överbetala” någon är det en sådan spelartyp som kan bidra i så många moment av spelet.

Vad kan då VIK locka med? Pengar lär det finnas för ytterligare en spetsvärvning (som man bland annat ”sparades” via målvaktsvalet, i alla fall i relation till SSK).

Men för att få Vesel i denna konkurrens lär man nog även här (som i NJ:s strategi för att landa Rosdahl/Komarek) ge ett riktigt fett treårskontrakt som garanterar Vesel flera skattefria miljoner över tid.

Just Rosdahl och Komarek är ett annat säljargument; tänk er en superkedja med Vesel mellan dessa två (om nu Komarek kan tänka sig att vara ytter). Där skulle nog Vesel få och ge många bra puckar att jobba på som ligans kanske bästa kedja på pappret.

Och kanske kan VIK hitta någon extern part som kan gå in och säkra en sådan här chans på en smått – för nivån – unikt värdefull center. En kille och förebild som alltid också varit bäst när det gällt med massor av poäng i slutspel.

15 svar

 1. Plösen skriver:

  Vessel vill själv stanna i Brynäs.
  Tror inte på någon större kunkurens mellan intressenterna om Brynäs erbjuder honom ett kontrakt.

 2. Arne skriver:

  Han är redan klar för Dif

 3. Big E skriver:

  Det saknas även en högklassig tvåvägsback av Moritz Seider typ. En back som kan leda laget bakifrån.

 4. Chrille skriver:

  Vessel vore en riktig kanonvärvning. Hoppas det går i lås så vi får riktigt vassa forwards. Baksidan ser riktigt hyfsad ut så det är framåt som behövs. Bra spelare kan också få andra att blomma ut.

 5. Simon skriver:

  Hej
  Grym du är Micke. Alltid kul att läsa det du lägger upp.
  Har du hört något om Juho Liuksiala vad som händer med honom? Läste något rykte från ”X” att han var aktuell för VIK

  • Mikael Norén skriver:

   Tack Simon, det var väldigt roligt att höra! Jag tror mig veta att VIK (såklart) har långa listor på tänkbara nyförvärv på varje position, och där finns Liuksala med någonstans.

 6. Chrille skriver:

  Vedeldning vore en riktig kanonvärvning. Hoppas det går i lås så vi får riktigt vassa forwards. Baksidan ser riktigt hyfsad ut så det är framåt som behövs. Bra spelare kan också få andra att blomma ut.

  • Chrille skriver:

   Jävla autospell. Vesel ska det vara och inte vedeldning 🥹