Silly: VIK verkar satsa lika hårt på hög klass även på den inkommande yttern som centern & vilda spekulationer kring Björklöven

FOTO: RUNE ÅHLÉN

5 svar

 1. Christoffer skriver:

  En fundering.

  Jag är ett stort VIK fan men om vi bortser från VIK helt så tycker jag följande.

  Djurgården, AIK, Modo, Löven och kanske SSK borde spela i SHL om man ser till publik, omsättning, potential mm. Pga att mindre städer som Oskarshamn, Ängelholm, Timrå mm gjort det bra så finns det inte plats för alla större klubbar i SHL. Det här gör HA till en väldigt bra andraliga men vore det inte läge att utöka SHL med fler lag nu istället för att HA bara blir bättre och bättre? Det kommer tex att ta minst 3 säsonger innan alla 3 Stockholmslagen (SSK inräknat) ens kan spela i SHL samtidigt igen och de lagen vill man väll ha i SHL egentligen?

  Micke, du får gärna skriva nått om det här om du orkar.

  Vad tycker ni andra? För och nackdelar?

  • Pelle skriver:

   Personligen bryr jag mig inte om var andra lag spelar. Kan ju vara intressant med derbyn förstås, så närliggande lag får gärna spela i samma serie som VIK. Men det viktigaste är att VIK går upp. Och att man får en ny hall. Det är ett måste om man skall locka publik och kunna tjäna pengar på loger. Efter 22 år i andra divisionen och i en av Sveriges äldsta hallar så har folk tröttnat för länge sen.

  • Pelle skriver:

   Glömde säga att jag kan tänka mig en utvidgning av SHL (jag har skrivit om det förut), men då måste VIK ta sig upp annars blir det bara en försämring för VIK.

   En annan viktig fråga är ekonomin. TV-pengarna är så skevt fördelade som 95 mot 5, när det kanske borde vara 70 mot 30 sett till andelen Cmore-abonnenter. Som det är nu så kan vilken liten klubb som helst hålla sig kvar i SHL med den pengapåse dom får. Oskarshamn tex kan köpa spelare med NHL-meriter. Med en jämnare fördelning så skulle de ”stora” lagen lättare gå upp på de mindre lagens bekostnad.

   • Mr H skriver:

    Det där ligger det en hel del i.
    Allsvenskan måste förhandla, så fort som möjligt.

 2. Kent skriver:

  Läser tidningar från olika delar av landet och känner att det är allt fler lag som nu går på hårt i värvningsjobbet. MoDo, Löven, Djurgården t ex ja t o m Östersund drog till sig en hyfsad spelare från Växjö nyligen. Hur känner du att VIK ligger till så här en bit in i juli?