Silly: VIK verkar satsa lika hårt på hög klass även på den inkommande yttern som centern & vilda spekulationer kring Björklöven

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK ska ha några samtal igång med toppcentrar/yttrar enligt vad bloggen hör. Dock svårt att avgöra vad som är hett och inte då det svänger fort i denna bransch. En källa sa att VIK ska ha in en center och en ytter. Bägge ”av klass”.

Låter nu, kanske mer än tidigare, som att yttern också alltså ska vara riktig toppklass. Yttern ska också helst vara högerskytt enligt bloggens källor.

Gällande det här med att det alltid är lättare att hitta vassa yttrar (än centrar) kanske gör så att VIK försöker ”kompensera” tappet av Östman med även en riktigt, riktigt vass ytter, för att spekulera lite. Men vissa källor hävdar att Zäta alltid velat ha in en riktigt vass ytterforward utöver den här toppcentern.

VIK ska ha några yttrar av olika nationaliteter man kikar på, men inte bara från AHL. Detta då det är samma där som med centrarna: många väntar fortfarande på andra bud och få är öppna att lämna för HA i nuläget.

***

En källa sa: ”Det beror på hur man ser det, men det sker en liten ljusning på marknaden. Inte så det dyker upp så jättemycket nya spelare på marknaden av intresse, utan det gäller att ligga på agenter och kontakter hela tiden.

Men platserna börjar fyllas på i toppligorna nu vilket borde vara positivt.

Det finns någon ny på marknaden som är värd att kika på, men inte många nya nordamerikaner från AHL på marknaden än så länge. Det ska fortsatt vara så att många AHLers väntar på vad de kan få där borta.”

***

Gällande Björklövens kommande jättevärvningar där fyra nya forwards ska in är det många mer eller mindre otroliga namn som flyger runt. Ta detta galna med ett stort lass salt, men bloggen har hört namn som Morgan Frost (!), Joel Mustonen och Bryce Gervais.

Att Frost, som lirat en hel del NHL, överhuvudtaget nämns visar på de enorma förväntningar som finns på Kenttä gällande att matcha Djurgårdens supercentrar, snarare än att det finns substans i detta oerhört galna rykte.

Två nordamerikaner ska hursomhelst vara klara för Björklöven, välmeriterat.

Blir också intressant att snart få namnet på den välmeriterade högerfattade nordamerikanske ytter som kommer presenterades av något HA-lag, hörde ju att VIK eventuellt var med och högg där…

5 Responses

 1. Christoffer skriver:

  En fundering.

  Jag är ett stort VIK fan men om vi bortser från VIK helt så tycker jag följande.

  Djurgården, AIK, Modo, Löven och kanske SSK borde spela i SHL om man ser till publik, omsättning, potential mm. Pga att mindre städer som Oskarshamn, Ängelholm, Timrå mm gjort det bra så finns det inte plats för alla större klubbar i SHL. Det här gör HA till en väldigt bra andraliga men vore det inte läge att utöka SHL med fler lag nu istället för att HA bara blir bättre och bättre? Det kommer tex att ta minst 3 säsonger innan alla 3 Stockholmslagen (SSK inräknat) ens kan spela i SHL samtidigt igen och de lagen vill man väll ha i SHL egentligen?

  Micke, du får gärna skriva nått om det här om du orkar.

  Vad tycker ni andra? För och nackdelar?

  • Pelle skriver:

   Personligen bryr jag mig inte om var andra lag spelar. Kan ju vara intressant med derbyn förstås, så närliggande lag får gärna spela i samma serie som VIK. Men det viktigaste är att VIK går upp. Och att man får en ny hall. Det är ett måste om man skall locka publik och kunna tjäna pengar på loger. Efter 22 år i andra divisionen och i en av Sveriges äldsta hallar så har folk tröttnat för länge sen.

  • Pelle skriver:

   Glömde säga att jag kan tänka mig en utvidgning av SHL (jag har skrivit om det förut), men då måste VIK ta sig upp annars blir det bara en försämring för VIK.

   En annan viktig fråga är ekonomin. TV-pengarna är så skevt fördelade som 95 mot 5, när det kanske borde vara 70 mot 30 sett till andelen Cmore-abonnenter. Som det är nu så kan vilken liten klubb som helst hålla sig kvar i SHL med den pengapåse dom får. Oskarshamn tex kan köpa spelare med NHL-meriter. Med en jämnare fördelning så skulle de ”stora” lagen lättare gå upp på de mindre lagens bekostnad.

   • Mr H skriver:

    Det där ligger det en hel del i.
    Allsvenskan måste förhandla, så fort som möjligt.

 2. Kent skriver:

  Läser tidningar från olika delar av landet och känner att det är allt fler lag som nu går på hårt i värvningsjobbet. MoDo, Löven, Djurgården t ex ja t o m Östersund drog till sig en hyfsad spelare från Växjö nyligen. Hur känner du att VIK ligger till så här en bit in i juli?