Silly: William Wikman ryktas till Örebro och kan därmed lämna ett stort hål efter sig – särskilt i VIK:s ambition att bli ett ”varje-dags-lag” i grundserien

William Wikman har varit en viktig spelare ända sedan 2016. FOTO: RUNE ÅHLÉN

15 svar

 1. Peter skriver:

  Tyvärr så kommer Wikman bara vara en av de VIK-spelare som lämnat för SHL sedan återkomsten 18/19 som återigen inte kommer bli speciellt framgångsrik. Den enda som lyckats är väl Samuel Ersson. Men han var verkligen något extra.

 2. Skräcklund skriver:

  Det är inte speciellt förvånande och mycket välförtjänt.
  17-40-11 (15) var VIKs bästa kedja denna säsong och Wikman bäst av dem.
  Men i VIK kommer han aldrig få en roll högre upp i hierarkin än Fryk och lill-z oavsett och 9 & 28 är inte spelarna som leder laget i en seriös satsning mot SHL så WW är låst till tredje, en position han lika gärna kan vara med och konkurrera om i SHL.

 3. Bozo skriver:

  Mycket hänger nog mycket på om Östman signar för att andra spelare ska vara intresserade. Helt klart har VIK tappat en hel del gloria, där spelare inte längre är säkra att utvecklas.

  Finns fördelar oxå med att en del kulturbärare lämnar. Det behövs in med mer nytt och att mysstämningen försvinner.

 4. Magnus skriver:

  Mad hawk bekräftade mickes uppgifter och han har ju sällan fel så..

 5. Onside skriver:

  Sa jag redan under matcherna mot Löven att Wikman är inte sig själv – ”han är nog klar för något SHL lag” – då fick man rätt tyvärr 🙁

  • Mikael Norén skriver:

   Tror inte det Onside, enligt mina källor blev detta klart alldeles nu i dagarna med Örebro.

   • Bozo skriver:

    Men om man har ett kontrakt på bordet så kanske man inte ger den sista % (som just Wikman behöver) när det går emot.

 6. Pelle skriver:

  Wikman är bra när det gäller allsvensk nivå.tyvärr så kommer det att bli svårt att slå sig in i truppen som så många andra.i vik spelar han med hjärta i örebro får han inte många chanser att visa sin storhet

 7. Peter skriver:

  Hoppas att det är bara rykten. Han kommer ju behöva Skedung… 😀
  Skämt åt sidan.. han gjorde en imponerande resa i VIK och har nått en hög nivå. Om han går den vägen till SHL så hoppas jag att han klarar sig bättre än många som försökte resan något för tidigt. Jag hoppas fortfarande att han välja att ta resan till SHL med VIK.

 8. Vintermannen skriver:

  Självklart jätte roligt för Wikman men väldigt olyckligt för oss.

 9. Bozo skriver:

  Som rollspelare är Wikman nog bäst i sin roll i HA. Fick dock i VIK en mer spetsig roll speciellt denna säsong pga av att lagkamraterna som skulle vara spetsiga var så usla. I den spetsiga rollen gjorde han ok ifrån sig på HA nivå, varken mer eller mindre.

 10. Emme skriver:

  Väldigt tråkigt om det blir så men så sjukt välförtjänt om Wikman får chansen i SHL, även om det blir Örebro. Då är det bara att gratulera.