Silly: Ytterligare en (dyr?) AHL-back som sneglar på Europa och hur viktig är egentligen fattningen?

Det behövs ytterligare något hot från vänsterkanten utöver Kelsey Tessier och Erik de la Rose. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Intressanta tider nu då VIK alltså sent måste hitta en absolut nyckel i lagbygget.

Bloggen har ju listat många högerfattade backnamn på marknaden och ytterligare ett är Matt Mangene. 30-åringen ska också ska vara sugen på Europa efter 370 matcher och helt okey produktion i starka AHL (0,35 PPG). Tidigare assisterande kapten i Texas vilket tyder på bra karaktär, vilket är så viktigt för VIK.

Den högerfattade amerikanen kan spela både forward och back, vilket inte är fel för ett lag som VIK som behöver inåtvänd punsch från vänsterkanten. ”Problemet” med välmeriterade AHL-spelare som Mangene är att lönerna gått upp ganska mycket där på sistone.

Läste någonstans att medellönen i AHL numera är runt 90 000 dollar per säsong, och varierar mellan typ 50 000 – 450 000 dollar. Lönetaket i NHL har gjort att vissa rika ägare kan satsa hårdare på att bygga upp starka farmarlag istället. Där finns inget tak…

***

Hörde en kvalificerad gissning att Josef Ingman troligen hade cirka 30 000 – 35 000 kronor i månaden i VIK. Så det finns inte hur mycket pengar som helst för Zäta att shoppa för, även om de 300 000 extra såklart hjälper en bit.

***

Hur viktigt är då att det verkligen är en högerfattad spelare som ersätter den högerfattade Ingman? Tja, exempelvis Tony Mårtensson sa att det är väldigt viktigt att ha några högerfattade alternativ, särskilt i power play. Det räcker väl så?

4 svar

 1. Gurkan 63 skriver:

  Slut i imporrerna, dom kostar bara pengar och levererar inte mot vad dom kostar. Sattsa på svenskt och kanske något från egna led eller div 1 .

 2. Bozo skriver:

  Om man räknar bort Ingman. Kan man få en bättre lösning nu med de 300.000kr extra plus sparade utgifter (150.000) än man hade fått i april om Ingman redan hade varit klar för Brynäs då? I slutändan tror jag det även om det blir pjäs och ett tillvägagångssätt som inte är inom sportledningens trygghetszon. Att tvingas röra sig utanför trygghetszonen kan vara bra ibland. Ska bli spännande om man kör på artistkontrakt i detta läge eller inte, men då får spelaren inte komma till Sverige förrän i mitten av oktober. Det tror jag är lite för sent för att nå lyckad lagsammanhållning på HA nivå. Medspelare på SHL-nivå är nog lite mer luttrade och där kan det fungera.

  • Mikael Norén skriver:

   Bozo, ursäkta sent. Jag tror det, förutsatt att det finns spelare kvar på marknaden som faller Zäta på läppen.

   • Bozo skriver:

    Jag tror inte det blir något som faller honom på läppen, utan här får han tänka annorlunda. Börja gilla sånt han ogillar, typ som att prova surströmming första gången, luktar skit men blir bra vartefter. Conny var nog ingen som Z längtade efter, men det blev succé.