Skralt spelmässigt en gång för mycket och Timrå vann välförtjänt

8 svar

 1. Lillgurkan skriver:

  Strålande Viktor!

  Backpar 1: Mitell/Emmerdahl
  Backpar 2: Bengtsson/Frisk
  Backpar 3: Slangen/(Helmer/Lindh/Larsson)

  Backarna spelade som allra bäst förra säsongen när Helmer var axelskadad.

 2. Viktor skriver:

  Dagen efter om Stolthet – Bosses hörna – Backbesättning
  Visst måste vi väl vara stolta över att VIK är bland topptre – åtminstone till Malmö spelat sin hängmatch. Visst ska vi vara stolta över att vi har Fransson som visat att vinster inte hänger på spelet utan på sista utposten. Visst ska vi vara stolta över att NJ lyckats plocka in en massa nyförvärvade individualister som är sköna att se när strutarna sitter – spelsystem är inget för dagens hockey. Jo enligt programbladet, Bosses hörna, är dagens hockey just det sätt Jockes VIK spelar i år.
  För egen del så tror jag att det VIK vi sett efter nyår, med en hel del poäng och vinster, kommer att stå sig slätt när kvalserien väl börjar. Till dess måste VIK, ledningen och spelarrådet, plocka fram ett kraftfullt spelsystem som håller både i ut och skur. I alla spelformer, PP-spelet var ju helt bedrövligt igår igen för att inte nämna fem mot fem. Vad hände egentligen igår i de två pauserna? Vila är tydligen inget VIK;arna behöver utan man blev ju sämre och sämre efter varje paus. Skäller man på varandra i stället för att peppa?

  Så till den stabbiga backbesättningen:
  1) Plocka ner Slangen (hoppas att han redan är kry till BIK borta). Slangen kan det här med uppspel! Slangen kan det här med att vara både offensiv & defensiv. Slangen vet hur man kämpar!
  Låt honom gå i par med Helmer eller Lindh och Slangen ska vara den som håller i taktpinnen.
  2) Emmerdahl och Mitell blir ett spelskickligt backpar och Emmerdahl ska hålla i taktpinnen
  3) Bengtsson ska hålla i taktpinnen och partner blir Frisk, Lindh eller Helmer. Mao en av dessa tre blir över, rent av två om Hampus tar en plats.
  Detta är dock bara en nödlösning för ska VIK ha den minsta chans att nå den ”lovade” SHL-uppflyttning krävs en Härförare där bak! Vem ska då ersätta Slangen i fjärde linen? Varför inte Frycklund som varit bra efter nyår. Även igår med tyngd och genombrottsvilja (gav igår PP och 1-0 målet).
  I morrn väntar BIK borta och jag h o p p a s!
  Hoppas att alla VIK;are ger sitt yttersta och överträffar sig själva och oss förväntansfulla fans.

 3. GL skriver:

  Lillgurkans förslag är bra. Det blir garanterat bättre uppspel från backpar 1 och 2.

 4. Mikael Norén skriver:

  Lillgurkan, det var fina backpar. Synd att Björklund tappade så mycket i år… En förlust som VIK inte ersatt…

 5. Lillgurkan skriver:

  Ja Helmer/Lindh blir ju då ett rent defensivt backpar.. som bara ska spela sarg ut och hålla 0-0. Hellre det än att motståndarna låser Mitell/Emmerdahl och därmed tvingar Helmer/Lindh att slå uppspel.

  Förra året.. Vad var bra då?
  Under lockouten spelade Mikkelson/Heed och Emmerdahl/Warg i de första två backparen. Björklund/Lindh var det tredje. Helmer var skadad.

  Då såg det stundtals strålande ut!

 6. Mikael Norén skriver:

  Lillgurkan, intressanta par. Dock inte bra med Helmer/Lindh, då blir uppspelen ett äventyr. Kanske också ge Linnarud chansen någon match?

  VIKTOR: Du fick rätt till slut! Jag ger mig. Trodde Björklund och Co. skulle komma igång som ifjol, verkar inte så. Plus att Lindh och övriga blir ett år äldre.. Dock är spelskickliga backar oerhört svåra och dyra att få tag i, alla vill ha dem! Har du något rimligt namn VIK skulle kunna värva?

 7. Viktor skriver:

  Intressant att fler äntligen fått upp ögonen för att årets backbesättning är stabbig. Inte alls av samma klass som fjolårets. En härförande back skulle ha värvats i stället för tokvärvningen av Fornataro.

 8. Lillgurkan skriver:

  Jag vill se Helmersson och Lindh i samma backpar nästa match.. så kan vi ha två spelskickliga backpar i Mitell/Frisk och Bengtsson/Emmerdahl. Möjligen sätter jag Emmerdahl med Mitell, i och med Emmerdahls skridskostyrka.. kan täcka upp bra för den långsammaste backen i laget.