Inför VIK Hockey – Timrå IK : Inget gratis och många grattis

 

VIK hockey fick med sig 3 nya friska poäng från Uppsala i fredags och fortsätter att ta poäng. Även om även denna segern satt långt inne är det fortfarande viktiga poäng som bärgades.

Marcus Eriksson timrå

Foto: Rune Åhlén

För motståndet imorgon måndag står Timrå som har haft allt annat än en enkel resa i årets allsvenska. Säsongen började med en 0-4 förlust mot just VIK. Sedan dess har medelpadingarna ryckt upp sig, men spelet från forna glansdagar är som bortblåst. 12 segar ha laget skrapat ihop under säsongen och verkar vara lika oberäkneliga som hockeyallsvenskans domare och disciplinnämnd. Vinster mot Karlskoga och Karlskrona ena veckan och förlust mot Troja och Asplöven nästa vecka. Statistiken säger, att Timrå av någon märklig anledning trivs bäst på bortaplan där man är seriens femte bästa lag. Det kanske finns en möjlighet att ”slå underifrån” på ett annat sätt när man gästar en annan arena.

Det på pappret ganska spretiga laget verkar ha fått en nystart efter jul då laget snudd på exploderat målmässigt. På de åtta sista matcherna under 2013 hade Timrå ett målsnitt på 1.5 mål /match. Under 2014 års första åtta matcher har laget ett målsnitt på 3.5 mål/match. En skillnad som är anmärkningsvärd.

Centralen tog del av Timrå IK´s egna intervju med tränaren Rolf Nilsson som säger att:

–          …mot Västerås kan man inte släppa till mer än 2 mål, eftersom de är så tajta bakåt. För vår del handlar det därför om ett riktigt bra defensivt spel och fokuserat spel utan puck”

Timrå kommer till spel utan kanadensaren Wade Bergman som floppat och skickats hem. Dessutom finns frågetecken kring Daniel Öhrn som varit skadad tidigare och inte riktigt gått för fullt på träning.

 Brady Santorelli TimråFoto: Rune Åhlén

VIK Hockey kommer från en matchserie där laget tagit poäng i sju raka matcher, var av de tre senaste har varit segrar under ordinarie tid. Dock har VIK-arna inte imponerat spelmässigt på ganska länge. Vi är många som har matchen mot Oskarshamn i färskt minne och hade inte Gud själv varit närvarande så hade VIK torskat även mot Södertälje. Även om VIK vann matchen kan lagledningen omöjligt vara nöjd med insatsen sett över 60 minuter.

Komiskt nog så hade VIK problem med sin offensiv i början av säsongen då målproduktionen svajade, då fanns istället en stabil defensiv som räddade Gulsvart många gånger. Nu är situationen omvänd istället. Uppspel från backarna som emellanåt håller junior-klass och misstag i egen zon som inte varit acceptabla sedan VIK spelade i division 2 säsongen 2001.  Risken är att VIK kommer få ett jobbigt välkomnande i kvalserien. Samtidigt är det inte nu som VIK ska vara som bäst… och med hockeyklyschan ”bra lag klarar svackorna” i bakhuvet så känns Fagervall och Co, bra rustade inför serieavslutningen. Nu borde hela laget lärt sig att inget kommer gratis.

Vad Centralen erfar så saknas Viktor Mårtensson som är avstängd, och Luca Caputi som även saknades i fredags.

Sist men inte minst så vill VIK Fan Central gratulera Jeremy Williams som fyller 30 år i dagarna.

Jeremy Williams

30-years! Happy Birthday Jeremy ! Foto: Rune Åhlén

1 svar

  1. gl skriver:

    Glöm inte bort att det är lagets ”stjärnor” som gjort de stora misstagen i egen zon. Mot Oskarshamn var det Romano och Fornataro som gav IKO chansen att vända en 3-1 ledning.