Snabbkoll Ettan, Lundbergs knä & allsvenska bottenfighten en lång thriller med Vita Hästen, Södertälje, Modo, VIK & Co.?

Enligt Olsson på VIK.se har Lundberg en blödning i ett knä som förhindrar vidare kontroll. Men ska inte vara "superallvarligt". FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Man kan lägga sin tid att klaga på SHL (och CMORE). Själv är jag tyvärr en usel advokat för Allsvenskans intressen då jag är ”avtrubbad” (säkert lite på grund av min bakgrund i en sport som kräver anpassning) i att man gör det bästa av situationen, koncentrerar på sitt och inte klagar överdrivet på ”systemet”. Men man kan i alla fall inte klaga på spänningen i Allsvenskan.

Sällan har Allsvenskan varit så jämn efter 15-16 omgångar. Inget lag har sladdat i botten. Inte så mycket talar väl heller för att något lag kommer bli avsågat över tid. Vita Hästen skapar saker och lär bli stabilare med Pontus Sjögren. Minns fortfarande hur Sjögren fullständigt rånade VIK för sitt Malmö i ABB Arena mot Patrik Berglund & Co. under senaste lockouten. Kanske finns en viss risk att svårbedömda Södertälje sladdar, men sist spelade faktiskt Waltin med samma manskap för andra matchen i rad…

Det ser alltså ut att bli en lång thriller i att undvika negativt kval. I Västerås är vi något ovana med en sådan situation. Dock väldigt positivt att VIK Support och publiken stöttat och man snittat drygt 3000. Riktigt bra trots tabelläget. Man har ställt om mentalt.

Men Ettanspöket finns där. Bytte några ord med Mikael Mjörnberg som bevakar Ettan för Hockeysverige.se och Hockeyettan.se:

Vilka lag i Ettan ser ut att kunna hota mot Allsvenskan? Vilka hårdsatsar? Allsvenskan ser tight ut och ovisst vilka som hamnar där…

– Svårt att säga nu i och med att väldigt mycket kommer hända i trupperna fram till eventuellt kval, men de som ser starkast ut är väl Troja och Piteå. Skapliga satsningar även i Asplöven, Kristianstad och Östersund. De är väl de och Sundsvall som känns mest troliga att ta sig långt i vår.

– Bottenfighten i Allsvenskan är intressant. Som det är nu är det ju helt omöjligt att ens försöka gissa vilka som kommer vara inblandade i den när det är dags för upploppet. Kul för oss som bara spanar på det objektivt från sidan, säkert hjärtskärande jobbigt för er med sympatier.

Hur bedömer du styrkeförhållandet mellan botten på Allsvenskan och toppen av Ettan, ungefär som tidigare?

– Toppen av Ettan kan definitivt utmana botten på Allsvenskan. Det är ingen slump att det gått upp något lag varje säsong de senaste åren. De bästa Ettan-lagen är som svaga HA-lag, säger Mikael avslutningsvis.

***

Samtidigt är det inte långt upp till topp-8 heller för VIK. Ibland är det inte så långt mellan ”himmel” och ”helvete”…

***

Lagets viktigaste spelare, Henrik Lundberg, är enligt Christer Olsson på VIK.se ”dag-till-dag” med eventuell knäskada. En blödning ska förhindra vidare undersökning.

En läkare jag talat med säger att en blödning inte förhindrar koll med magnetkamera, då bör det vara positivt alltså att man inte sett något fel på just sådan röntgen. Om vi nu utgår ifrån att man kostat på sig en sådan röntgen.

Vi får hursomhelst hoppas att Lundberg får bättre vård än vad Jakub Cutta enligt uppgifter fick…